Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 384
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Ето го петното на кърпата :
Скрит текст:
На мен на мухъл ми прилича. Мирише ли на плесен?

newsm78 При всяко пране ли слагате препарат с/у котлен камък или има някакъв препарат, с който периодично се прави профилактика? На моята пералня има някакъв режим за самопочистване и се препоръчва на всеки 40 пранета, но не съм наясно какво точно се чисти
Коментира се скоро този режим за самопочистване. Ако съм запомнила - пуска се пералнята на тази програма на най-висока температура с прах за бяло пране. Напролет мисля да го направя това и с моята пералня, която е на село. Миналата пролет не знаех, че се слага прах и я пуснах пак на тази програма с лидълския препарат за почистване на перални.

Аз също слагам по една лидълска таблетка за омекотяване на водата при всяко пране. Ето ги
Скрит текст:

# 541
направи го сега , защото до напролет пералнята ще се вмирише  Laughing

# 542
  • Русе
направи го сега , защото до напролет пералнята ще се вмирише  Laughing
Пералнята не се ползва през зимния сезон. Спираме ток и вода в къщата. Peace

# 543
точно за това говорех - преди да се спре от употреба през зимата да се направи профилактиката и пералнята да посрещни пролетта чиста.  Laughing
сега като си "зазимила" летните дрехи нали първо си ги изпрала и след това си ги прибрала чисти  ?  Laughing

# 544
Мале, шашнах се вече от четене. Намерих една от първите теми, че някой я беше побутнал наскоро, но като видях след това поста на ГЕС за последната тема и нейният номер   #Crazy #Crazy  #Crazy
Четох, четох, ама 26 теми с по сума ти мнения няма как да изчета. Въпросите са ми следните и ако някой може да отдели малко време да отговори (сигурна съм, че са задавани и преди, но...) ще съм много благодарна:
 - как разбирате кой прах какво производство е и дали става, в смисъл добър ли е (освен на принципа проба- грешка)
 - почистват ли се пералните, така както и съдомиялните- веднъж на месец със специален препарат, при положение, че при всяко пране се ползва калгон
 - ако можете да ми препоръчате препарат за черно пране+ дънки, но такъв който да не оставя след това бели петна по по- дебели тъкани въпреки допълнителните изплаквания. По принцип ще се ползва и за пране на зимни якета
 - кой омекотител намирате за траен и наистина да омекотява. Там където живея водата е страшно твърда и е немислимо прането без омекотител. Дрехите стават като шкурка след пране. А го ползвам и заради анти-статичния ефект, че иначе ще ходя като ненормална с моята коса.

В крайна сметка кое е по добре- течен препарат за пране или гел? Питам, защото майка ми наскоро смени пералнята, че старата мухляса направо  newsm78, а не ми се иска да започне да ми намила на главата, че и тази се скапала много бързо. То че тя, в частност майка ми, не експлоатира уреди както трябва е едно на ръка, но поне аз да го правя и да и натяквам постоянно какво трябва да прави и как да го прави, когато мен ме няма. Просто не съм запозната добре с продуктите на БГ пазара, защото не ми се е налагало досега (работех навън).

Оооох, стана много дълъг поста, за което се извинявам най- искрено  bouquet. Дано да намерите смисъл, като цяло, и нерви, за да ми отговорите. Благодаря

# 545
Мале, шашнах се вече от четене. Намерих една от първите теми, че някой я беше побутнал наскоро, но като видях след това поста на ГЕС за последната тема и нейният номер   #Crazy #Crazy  #Crazy
Четох, четох, ама 26 теми с по сума ти мнения няма как да изчета. Въпросите са ми следните и ако някой може да отдели малко време да отговори (сигурна съм, че са задавани и преди, но...) ще съм много благодарна:
 - как разбирате кой прах какво производство е и дали става, в смисъл добър ли е (освен на принципа проба- грешка)
 - почистват ли се пералните, така както и съдомиялните- веднъж на месец със специален препарат, при положение, че при всяко пране се ползва калгон
 - ако можете да ми препоръчате препарат за черно пране+ дънки, но такъв който да не оставя след това бели петна по по- дебели тъкани въпреки допълнителните изплаквания. По принцип ще се ползва и за пране на зимни якета
 - кой омекотител намирате за траен и наистина да омекотява. Там където живея водата е страшно твърда и е немислимо прането без омекотител. Дрехите стават като шкурка след пране. А го ползвам и заради анти-статичния ефект, че иначе ще ходя като ненормална с моята коса.

В крайна сметка кое е по добре- течен препарат за пране или гел? Питам, защото майка ми наскоро смени пералнята, че старата мухляса направо  newsm78, а не ми се иска да започне да ми намила на главата, че и тази се скапала много бързо. То че тя, в частност майка ми, не експлоатира уреди както трябва е едно на ръка, но поне аз да го правя и да и натяквам постоянно какво трябва да прави и как да го прави, когато мен ме няма. Просто не съм запозната добре с продуктите на БГ пазара, защото не ми се е налагало досега (работех навън).

Оооох, стана много дълъг поста, за което се извинявам най- искрено  bouquet. Дано да намерите смисъл, като цяло, и нерви, за да ми отговорите. Благодаря

Здравей. За да разбереш къде е произведен перилнят препарат обърни внимание на баркода и по конкретно на първите 3 цифри, защото те са означението на страната на произход. По отношение на това дали да си почистваш пералнята веднъж в месеца аз съм съгласна и го правя. Казваш, че живееш в град с твърда вода, за това е препоръчително почистването редовно, за да не опреш до майстор. За черно+ дънки ти препоръчвам само Персил течен. За омекотителите- Ленор, Сано Максима, Суплин (ама май го няма по нашите магазини,освен ако внася от Гърция или Германия).И последно дали ще използваш течен перилен препарат, гел или стандартният гранулиран ако не е менте няма проблем за пералнята. А използвам само гранулиран освен Персил за черно, който е течен и нямам проблем. Но аз не купувам Савекс, Рекс, Медикс, Бонукс, Тема и т. н.защото се пакетират в гаражи и са боклуци. Успех и се надявам да съм ти била полезна.

# 546
Здравей. За да разбереш къде е произведен перилнят препарат обърни внимание на баркода и по конкретно на първите 3 цифри, защото те са означението на страната на произход.
Невярно твърдение. Що се отнася до продуктите на мултинационалните компании, от баркода може да се научи само къде е централата на фирмата производител.

Но аз не купувам Савекс, Рекс, Медикс, Бонукс, Тема и т. н.защото се пакетират в гаражи и са боклуци. Успех и се надявам да съм ти била полезна.
Абсолютно невярно твърдение. Савекс и Тема се правят в завод в Шумен, Рекс се прави в Сърбия, а Медикс - в завод в Пловдив.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 13:50 от Guess Who

# 547
Здравей. За да разбереш къде е произведен перилнят препарат обърни внимание на баркода и по конкретно на първите 3 цифри, защото те са означението на страната на произход.
Невярно твърдение. Що се отнася до продуктите на мултинационалните компании, от баркода може да се научи само къде е централата на фирмата производител.

Но аз не купувам Савекс, Рекс, Медикс, Бонукс, Тема и т. н.защото се пакетират в гаражи и са боклуци. Успех и се надявам да съм ти била полезна.
Абсолютно невярно твърдение. Савекс и Тема се правят в завод в Шумен, Рекс се прави в Сърбия, а Медикс - в завод в Пловдив.
Скъпа, може да се правят някъде си, но незнаеш къде и кои ги препакетира. Работя в магазин за вносни перилни препарати и съм много добре запозната с тази стока.Оплакванията, който ми постъпват от клиенти използвали точно марките изброени от мен по- горе са безбройни. В България не се произвежда нищо качествено, но дори и да се произведе се скапва тотално, за да се печелят пари.

# 548
Ето го петното на кърпата :
Скрит текст:
На мен на мухъл ми прилича. Мирише ли на плесен?

Да ти кажа на нищо не мирише,но не се и изпира  Sad

# 549
Аз пък съм работила в производството и също съм много добре запозната. Никой никъде не ги препакетира. Прахът се произвежда и пакетира в завода, опакова се на палети и се разпраща към дистрибуторите, а оттам - в супермаркетите и магазините.
Сега, ако във вашия или в други магазини се предлагат някакви ментета на гореизброените марки, това е съвсем различен въпрос. Да не говорим, че от паралелния внос също има някакъв процент ментета, особено на гръцките. Да не говорим пък, че прахове от като Бонукс, Савекс и Рекс са от най-ниския клас и твоите клиенти не знам какво точно са очаквали за тези пари.

# 550
Благодаря, аз преди бях доволна от Рекс бебе, но него го няма вече. Какво като се произвежда в Сърбия. Аз погледнах къде ми е произведен и Персил Сенситив, ми и той е в Сърбия. Как тогава да разбера дали е качествено?

# 551
И сега какво да се разочаровам ли, купих си  гръцки прах за пране Ariel activlivt за цветно пране от паралелен внос и как да разбера дали не е менте.

# 552
Ние ходихме до Хасково днес и случайно попаднах на 1 магазинче за перилни препарати и си взех някои неща :

Скрит текст:

ПП-Моля,ако някой знае как да премахна това петно от кърпата,да сподели   bouquet

# 553
Благодаря, аз преди бях доволна от Рекс бебе, но него го няма вече. Какво като се произвежда в Сърбия. Аз погледнах къде ми е произведен и Персил Сенситив, ми и той е в Сърбия. Как тогава да разбера дали е качествено?
Хенкел имат завод в Сърбия, това е.
Ако ти пере хубаво е качествен, ако не ти пере хубаво - не е качествен.

И сега какво да се разочаровам ли, купих си  гръцки прах за пране Ariel activlivt за цветно пране от паралелен внос и как да разбера дали не е менте.
Написах, че има ментета на гръцки прахове, не че всички гръцки са ментета. Веднага се хващате за думата и започвате да се самонавивате. Не е казано, че твоят е. Аз например доста гръцки съм изхабила и нито един не е бил менте, но пък преди време имаше статии за хванат във Варна фалшив прах Ариел с кутии на гръцки език.
Като започнеш да переш с него, ще разбереш дали е менте.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 14:53 от Guess Who

# 554
А като за новородено - можеш да вземеш нещо вносно за регулярно пране, тук спецовете казаха, че в състава на Тео бебе имало доста голямо количество неразтворими съставки, които потециално могат да останат по дрехите и да дразнят кожата. Аз харесвам препарата, но като за съвсем малко бебе, което няма да си цапа дрешките с петна, можеш да пробваш и други варианти.

Препоръчайте ми прах за бебе, моля Simple Smile поне от тук нататък да си взема друг, макар че много неща изпрах... като се знам аз колко съм алергична, а ММ ми колко е чувствителен, бебо дано не е като нас...
Сега взех да мисля, дали да не препера всичко..? #Crazy newsm78

Общи условия

Активация на акаунт