Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 429
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • в огледалото на живота
Баш "да не се суши в сушилня" си е Peace
А,казах ,че не споря... Laughing
За сушенето номер 21,22 са написали,ама както и да е!

# 526
Tumble dryer = сушилна машина. Центрофуга е spin. Съжалявам, някой „журналист” пуска статии без да разбира английски.

А как се получава така, че един символ веднъж означава две коренно различни неща: един път се отнася за центрофугиране, а друг път - за сушене. newsm78

Това е символът за сушилня:

От ляво на дясно: позволява се използване на сушилня; сушене в сушилня на ниска температура; сушене в сушилня на нормална температура; да не се суши в сушилня.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 14:57 от Guess Who

# 527
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Обозначението за пране без центрофуга е празно квадратче.
Последно го видях върху етикет на пердета с много деликатна брюкселска дантела.

# 528
Празното квадратче е символ за сушене.
Виж тук.

# 529
  • Тра-ла-ла
 newsm78 При всяко пране ли слагате препарат с/у котлен камък или има някакъв препарат, с който периодично се прави профилактика? На моята пералня има някакъв режим за самопочистване и се препоръчва на всеки 40 пранета, но не съм наясно какво точно се чисти

# 530
Въобще не слагам препарат против котлен камък.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 15:51 от Guess Who

# 531
Здравейте!В магазина за перилни препарати на Пиротска от където купувам памперси на бебето има омекотител Felce Azzurra-какво е мнението ви за него?
Скрит текст:
Скъпа, аз съм много добре запозната с този омекотител и от личен опит ти казвам, че е пълна скръб. Пък и има странни миризми.

# 532
newsm78 При всяко пране ли слагате препарат с/у котлен камък или има някакъв препарат, с който периодично се прави профилактика? На моята пералня има някакъв режим за самопочистване и се препоръчва на всеки 40 пранета, но не съм наясно какво точно се чисти
Аз лично слагам от таблетките на Лидл или ДМ на всяка пералня, но това е по-скоро за омекотяване на водата, тъй като при нас водата е твърда.Отделно 3 пъти в годината правя профилактика със специализираните препарати за почистване на перални .

# 533
аз имам възглавници с мемори пияна,на няколко пъти ги пера в пералня и нищо им няма,недостатък е че супер бавно съхнат,но предполагам си зависи от вида,иначе и на моите пишеше да не се перат  в пералня

# 534
Здравейте, от известно време ви следя, а днес дойде и момента да попитам нещо.
Първо да споделя, че от 2 седмици имаме перaлня Bosh, базисен модел, без много екстри, но й се радвам като малко дете, че преди това няма да казвам как перях... Последно, под ваше влияние, си взех Омо за бяло пране и едно Бинго за цветно. Ползвам си още и Медикс Алвина /златната опаковка/, мислех да го спирам вече.. но.. Очакваме бебо да се роди много скоро и за неговите дрешки взех Тео бебе с алое.
Една приятелка ми даде 2 торби с дрешки, предимно бодита - бели. Повечето са много запазени, но има няколко с различни дребни петна по тях. Изпрах ги, но все още са там... Има няколко с розови капки, други с бледо жълто около вратлето, има едно с кафяви точици на ръкавчето.. Чудех се дали дали ги пробвам с белина, така и така са бели, ама реших да се спитам 1во с вас. Четох няколко страници назад, някой беше споменал за  Sano спрей за бяло и  Sano Kal за цветно.. Какво ще ми препоръчате?

# 535
  • София
Най-лесно е първо да ги накиснеш с Омо и да ги оставиш да постоят примерно една нощ. Има и специални избелващи прахчета - също вършат доста добра работа. Ако това не помогне, тук със сигурност някой ще ти препоръча специализиран препарат.

А като за новородено - можеш да вземеш нещо вносно за регулярно пране, тук спецовете казаха, че в състава на Тео бебе имало доста голямо количество неразтворими съставки, които потециално могат да останат по дрехите и да дразнят кожата. Аз харесвам препарата, но като за съвсем малко бебе, което няма да си цапа дрешките с петна, можеш да пробваш и други варианти.

# 536
Аз лично слагам от таблетките на Лидл или ДМ на всяка пералня, но това е по-скоро за омекотяване на водата, тъй като при нас водата е твърда.Отделно 3 пъти в годината правя профилактика със специализираните препарати за почистване на перални .
Извинявай, кои са таблетките от Лидл, и какви са препаратите за почистване, с които правиш профилактика? Често пера, а не я поддържам,  Embarassed Ако искаш, може и на лични... Предварително благодаря.

# 537
Здравейте, от известно време ви следя, а днес дойде и момента да попитам нещо.
Първо да споделя, че от 2 седмици имаме перaлня Bosh, базисен модел, без много екстри, но й се радвам като малко дете, че преди това няма да казвам как перях... Последно, под ваше влияние, си взех Омо за бяло пране и едно Бинго за цветно. Ползвам си още и Медикс Алвина /златната опаковка/, мислех да го спирам вече.. но.. Очакваме бебо да се роди много скоро и за неговите дрешки взех Тео бебе с алое.
Една приятелка ми даде 2 торби с дрешки, предимно бодита - бели. Повечето са много запазени, но има няколко с различни дребни петна по тях. Изпрах ги, но все още са там... Има няколко с розови капки, други с бледо жълто около вратлето, има едно с кафяви точици на ръкавчето.. Чудех се дали дали ги пробвам с белина, така и така са бели, ама реших да се спитам 1во с вас. Четох няколко страници назад, някой беше споменал за  Sano спрей за бяло и  Sano Kal за цветно.. Какво ще ми препоръчате?
Аз бях писала за спрейовете на Sano. Понеже работя в магазин за вносни почистващи и перилни препарати и козметика имам много майки за клиентки. Те постоянно ги купуват без значение дали имат бебе или вече пораснало дете и казват, че са супер доволни, защото махат всякакви петна. Няма проблем да третираш бебешките дрешки с тези препарати. Тео бебе прах за пране е пълно менте. Причинява алергии. Казвам от чути оплаквания. Както писа една мацка по- горе, насочи се към нещо вносно и по- висококачествено.

# 538
Tumble dryer = сушилна машина. Центрофуга е spin. Съжалявам, някой „журналист” пуска статии без да разбира английски.

А как се получава така, че един символ веднъж означава две коренно различни неща: един път се отнася за центрофугиране, а друг път - за сушене. newsm78

Това е символът за сушилня:

От ляво на дясно: позволява се използване на сушилня; сушене в сушилня на ниска температура; сушене в сушилня на нормална температура; да не се суши в сушилня.

Аз и за това от много четене се обърках  Embarassed Винаги съм мислела, че е сушилня, но взех че се зачетох на български и разбрах, че било центрофуга.   ooooh! Май си е сушилня все пак.   Simple Smile

# 539
Ето го петното на кърпата :
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт