Номинации - проучване

• 46 670
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 300
Нещо не разбирам- в повечето предложения категорията си е в името. Няма нужда да е бил гледан филма, да не говорим, че не виждам и да са споменати такива филми, които не всеки е гледал.
(това се отнася не само за моите, но и за останалите предложения досега)

Нека се абстрахираме от филма тогава и поразсъждаваме:
Речта на Краля е точно това-реч, произнесена от Крал. Тя може да бъде всякаква-и хубава и некадърна. Но се приема, че е хубава, защото е произнесена от Величието....Т.е.-има предварително заложено харесване на въпросната реч-елемент на задължителност.

Докато златното перо е точно това-перо, което в ръцете на талантлив писател става златно....

# 301

Нека се абстрахираме от филма тогава и поразсъждаваме:
Речта на Краля е точно това-реч, произнесена от Крал. Тя може да бъде всякаква-и хубава и некадърна. Но се приема, че е хубава, защото е произнесена от Величието....Т.е.-има предварително заложено харесване на въпросната реч-елемент на задължителност.

Докато златното перо е точно това-перо, което в ръцете на талантлив писател става златно....

Simple Smile Споделям разсъжденията ти.

# 302
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да, и на мен "Речта на краля" не ми е сред фаворитите. Но нещичко не успявам да се сетя за подходящо заглавие за категорията (хрумнала ми беше "Моята прекрасна лейди", нали героинята се учеше и как да говори изискано, но не става, защото трябва да си гледал филма, че да се сетиш за какво се гласува)

# 303
То ако става въпрос за съдържание - има сума филми за писатели, за много добри писатели, но трябва всички да са гледали дадения филм, а това е трудно.

# 304
А "Шехерезада" не ви ли харесва?

# 305
Да ви кажа, верно стана голяма мешавица. Сякаш всичко започва пак отначало.
Няма да коментирам повече, в смисъл да не забърквам и аз още повече нещата  Peace
Каквото решите, после няма да мрънкам и както казах, ще преценя какво, къде и как да направя.

# 306
  • Другата България
То ако става въпрос за съдържание - има сума филми за писатели, за много добри писатели, но трябва всички да са гледали дадения филм, а това е трудно.
Да, и затова както се предложи може в скобки да има кратко пояснение за лаици. Peace
И пак да питам - не се ли задълбаваме прекалено много в неща, които би трябвало да са ...лежерни, леко смешни и забавни?

# 307
Направо "Приказките на Шехерезада". За всички е ясно за какво става въпрос.  Simple Smile

# 308
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз не знам в какво се състои помоща при броене на номинациите, но предлагам такава Peace
Ако има нужда, разбира се! Hug

# 309
  • Ямбол
Аз затова призовавам към цялостно предложение по всички категории, а не на парче. Благодаря на тези, които се съобразиха и помислиха за всички категории.
Като гледам вървим отново към гласуване, затова нека се внесат няколко предложения и да гласуваме цялостно предложение, а не на парче.
Ето как аз виждам категориите, като изобщо не държа да бъдат такива:

Чувство за хумор – Драги ми Смехурко

Добър изказ – Портретът на Дориан Грей или направо Оскар Уайлд

Досадник – Карлсон

Бисер – Право в целта

Драма – Принцесата и граховото зърно (тук не съм много убедена, но друго не измислих)

Тема – Следите остават

Хубост – Огледалце, огледалце

Новак – Приключенията на Незнайко

Личен любимец  - Хари Потър

Неприятен  - Злобара Де Мон

Хаплив - Куджо

двойка форумци – Макс и Мориц

Мрънкалник  - Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо

Знания – Опасен ум

# 310
Направо "Приказките на Шехерезада". За всички е ясно за какво става въпрос.  Simple Smile
Това е супер предложение!

# 311
Това са моите допълнения от 2012 г. към предложенията на Касита. Тогава ги приехме, ако нещо ви харесва от тях можем и тази година да го вземем /въпреки, че са леко скучнички, верно/:

1. Новак на форума - Дебют на голямата сцена
4. Най-дразнещата ви персона - Трън в обувката
5. Най-мил, ведър и приятен съфорумец - Мечо Пух на форума
6. Най-големият форумски заядливец - Злобара ДеМон
9. Най-талантлив - Майстор Сръчко

Златното перо можем да го заместим с Приказките на Шехерезада за разнообразие.

А за тема може да бъде: Най-епична форумска сага за 2014! /защото при нас знаковите теми за годината приличат на безкрайни саги, с многократно сменящ се сюжет и герои/

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 10:42 от Анонимен

# 312
  • Другата България
Хаплив - Куджо

Тема – Следите остават

Тук нещо не ми се връзват нещата.... newsm78

# 313
  • Ямбол
Хаплив - Куджо

Тема – Следите остават

Тук нещо не ми се връзват нещата.... newsm78
Не исках да обяснявам моите предложения, но Куджо е куче и както в романа на Кинг не пуска героя да излезе от колата, така и тук, този, който хапе, рядко пуска.
Следите остават - темата, която оставя следи, нещо запомнящо се.

# 314
"Манон от извора" ?! Как именно да се сетя от заглавието, че става въпрос за Хубост?

Общи условия

Активация на акаунт