АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 119
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Взели сме и буйки Simple Smile

Честита месечинка на Руни  Simple Smile  И при нас се получават две последователни дати  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 22:49 от Nia_Nia_Nia

# 526
Алена честит  рожден ден на патерици и честита месечница на Руни.   bouquet
Ние се захранихме с овесена каша, много я хареса. Вече доста по-добре върви храненето. Изяжда си цяла порция. Все още се кърмим 4 пъти през деня и не знам колко пъти нощем.   Laughing

# 527
  • в 1001-та нощ
Благодаря отново  Blush

В навечерието на тези толкова светли празници  да пожелая топлина и да споделя скорошни снимки на моите юначета Simple Smile

# 528
  • elhovo
Весела Коледа!!!
Днес ставали чудеса....ако е така нека на всички се случат най-хубавите на света....!!!!
Много игри,усмивки и късмет за нашите слънца.....!!!!

# 529
Честита Коледа Мамчета Simple Smile да сме живи да сме здрави и добри и малките бебоци мнооогооо да ни радват Simple Smile Весело прекарване на този светъл празник Simple Smile

# 530
Честита Коледа!
Днес Божи син се роди!
Със здраве всички да дари, да бъдем по добри, мир и радост на земята цари! Нека нашите прекрасни дечица много да ни радват.

# 531
Честито Рождество Христово!

Алена, честит празник на патерици, да си много здрава и много щастлива:) Много са ти сладки помощниците на дядо Коледа:))))

Марки стана на 9 месеца вчера, вече пълзи и в двете посоки (преди се движеше само назад и много се изнервяше, хихихихи), сяда сам и може да се изправя като се придържа към решетките на леглото си/кошарата. Все още спи както преди - през деня има сън 2-3 пъти по 2часа (е, с вариации). Вече не мога да ям пред него - така ме гледа, все едно съм му измъкнала храната от неговата уста. Това все едно кога е ял:))))

IMG_0640_1 by juan.pe (anna_p), on Flickr

IMG_0451_1 by juan.pe (anna_p), on Flickr

# 532
Честито Рождество Христово, момичета!Здраве и много усмивки желая на Вас и Вашите деца!

# 533
Здравейте, мамчета! Весели праздници на всички и много здраве на мъничетата Simple Smile

Моят Дани днес пийна само половината от сутрешното мляко, а аз и без това се притеснявам дали не му е малко млекцето.
Сега сме с такъв режим:
8-8:30 - събуждане
9-9:30 - млечна каша около 150 мл
11 до 12-12:30 - сън
12-12:30 - зеленчуково или месно-зеленчуково пюре около 150-200мг
15-15:30-плодово пюре, понякога и около 100 мл мляко (зависи колко е хапнал на обяд)
15-15:30 до 17 - сън
17-17:30 - млечна каша около 180 мг
20-20:30 - мляко 230 мл
5-5:30 - мляко 230 мл (днес само 120 мл изпи)

Как ви се вижда? Вашите бебки с какъв режим са?

Забравих да се похваля - дава ми да ям от неговото сухарче, така че от глад няма да умра Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 10:38 от olech_ka

# 534
Olech_ka режимът ви ми се струва добър.
Нашият е горе-долу:
6:30-7 до 7:30 кърмене и после игра
7:30 до 8:30-9 сън
9 каша с плодово пюре
9-12 игра (напоследък 11 излизаме за 2-3 часа и ни се обърка режимът)
12-12:30 зеленчуково илу месно пюре
12:30-13 игра
13-14 кърмене и опити за приспиване
14-16  сън
16 плодово пюре
18:30-19 каша с плодово пюре
20:30-21 кърмене до 0:30 (понякога и до 2)сън и после на всеки 1:30-2 се буди и се кърмим

За колко време горе-долу пробиха зъбчетата на вашите бебчета?
Бебо от около седмица го тормози едно или две долни зъбки.
Откакто стана на 7 месеца се научи да се изправя сам. Постоянно е прав и ходи държейки се за нещо, като го сложа да седне и веднага се изправя. На ми се струва мъничък още.

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 22:01 от Myrcella

# 535
Myrchella, и моят е голямо шило и почна да се изправя и предвижва точно на 7 мес Simple Smile според мен няма място за притеснение, всички бебета са различни Simple Smile и нищо не можем да направим по въпроса.
Наскоро видях в парка едно 8 мес бебе, което ходеше (с помощта на мама, разбира се); съвсем добре си местеше крачетата и задържаше  баланс.
Засега имаме само 2 зъба, които излязоха доста лесно. За около седмица беше много неспокоен; второто проби за няколко дни. Сега, обаче, горните са на път и като че ли по-трудно пробиват.

# 536
Ние си бяхме пожелали на дядо Коледа зъбче , ама ни забрави . Малко сме и мързеливички , както я оставя така си стои , иска да е права , и се чудя правя ли грешка че я държа права , след като не може сама да се изправи , дори не може сама да седне , за пълзене дума да не става , по корем не иска грам да стои , забива главата и мрънка , не се сеща даже да се завърти . Иначе като и подам ръце се набира на мен и сяда или се изправя направо . Има ли и други бебоци , които са по - кротички като нас или изоставаме?

# 537
  • в 1001-та нощ
И аз очаквах такова подаръче, но няма да е скоро Simple Smile - поне още месец-два, като гледам какво е положението в устата  Blush

titinq, когато баткото беше бебе (3 месеца) - го водих на гимнастика - защото беше роден по-рано и тогава децата имат т.нар "хипертонус" - мускулите им не са достатъчно отпуснати и изглежда по-жилав ... Там в залата имаше деца - нормално и навреме родени, но по-мързеливички - малко както ти описваш - бяха на тази възраст - 9-12 месеца - не искат да лазят, ходят ... изобщо не искат да се движат и има правиха гимнастика, упражнения - с рехабилитатор ... Горе долу им създаваха двигателна култура, подсказки за движения и т.н.

Щом иска да ходи е добре, но е хубаво - сама да се изправя и подпра по дивана, например. Това е знак, че кръстчето, костите, ставите са здрави и силни и могат да поемат тежестта .... Аз ако хвана Руни - стои прав и ходи, но предпочитам сам да се справя, защото това за мен е знак, че физически е готов Simple Smile Лази много - със скоростта на светлината - с баткото си правят състезания  Mr. Green Изправя се сам, но на коленца и не го поощрявам за повече, не помагам да стане напълно - когато може сам, тогава.

А зная, че има деца - не искат да лазят - не обичат и направо прохождат. Вероятно при Вас е така. Може и да я помързява, а може и да е по-едричка. Щом иска да ходи - това е добър знак Simple Smile Явно иска да се движи - както тя си иска, а не както се очаква Simple Smile

Аз съм проходила напълно сама на 10 месеца, момиченцата по-рано се развиват, но и всяко дете е различно Simple Smile На година и половина съм казала първото свързано изречение. А моя батко проходи сам на годинка. Започна да говори повече след 2г и половина. Сега не мога да му затворя устата  Mr. Green

# 538
  • elhovo
здравейте!!!
значи режима на деси е следния:
от 8 до 9- будене
9ч.-закуска
после има след около 2 часа след като е станала сън макар че не винаги е така...
13ч.-местно или зеленчуково пюре + малко плодово....за десерт или настърган плод
13-14ч. сън около 2 часа , 2ч. и поливина...различно!!
17ч.-следобедна закуска-зеленчуково пюре,кисело мляко с бисквитки,бананче....или каквото сери мама...
от 17ч.нататък-никакъв сън до 21 че дори и 21 30 понякога....
деси не се изправя самичка...обича да я дуржим за ръчички и така вървим смело на пръсти;не пълзи;обръща се по корем и обратно,но и ние не искаме много много да сме по корем...но ние сме уж по едрички.важното е да са ни живи и здрави и всичко когато детето си пожелае  ще стане!!!
иначе зъбките ни пробиват много лесно до тук- имаме 5 както знаете...първия даже не усетих кога е пробил,но после на следващата седмица за 2рия разбрах.3 и 4 също лесно извади с разлика 1 седмица...само преди да вади седмиата преди това лигите ни текат като чешма,затова и вече я знам,а за 5то какво да кажа-пак лесно проби 2 вечери само премрънка и на 3 го видях ...! общо взето до тук лесно ги вадим,дано и другите 15 да са така и дано всички бебчета са така де...
лек ден от нас!!!! Hug

# 539
Ние си бяхме пожелали на дядо Коледа зъбче , ама ни забрави . Малко сме и мързеливички , както я оставя така си стои , иска да е права , и се чудя правя ли грешка че я държа права , след като не може сама да се изправи , дори не може сама да седне , за пълзене дума да не става , по корем не иска грам да стои , забива главата и мрънка , не се сеща даже да се завърти . Иначе като и подам ръце се набира на мен и сяда или се изправя направо . Има ли и други бебоци , които са по - кротички като нас или изоставаме?

Има и ние не лазим, а сме на 9,5 месеца. Иначе скача, обича да е прав, но ако ти го изправиш и държиш.

Общи условия

Активация на акаунт