АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Myrcella, да не би детето да поспива повечко през деня, затова да се буди нощем? Моят човек откакто не иска да спи през деня поне си пооправи нощното спане...
И моето бебче не иска да дъвче. Като пробвам да не пасирам съвсем гладко, всичко с извинение излиза във вида, в който е влязло. И въобще теърдата храна така я отделя. Има ли при друг подобен проблем?
От зелените да предложа авокадо, ако случайно не е давано.

# 511
Не. Най-много 2 часа след обяд.  Confused Много е активен през останалото време. Тази сутрин се събуди в 6 и искаше да си играе  Shocked после заспа в 13 до 15.
И бебчо не дъвче, като му давам по-голямо парче има нещо като позиви за повръщане  и го изплюва.
Дао и аз така знам за промяната в съня, но той още няма 8м. Струва ми се още малък. А и постоянно иска да е прав, откакто се научи да се изправя сам не мога да го накарам да седи.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 18:56 от Myrcella

# 512
Майчета имам въпрос, за записване в градина, достатъчно ли е само моята лчна карта да е с настоящия адрес на който живеем? И ще получа ли повече точки ако и двамата си сменим личните карти с адреса на който в момента живеем?

Достатъчно е единия  родител да е с адреса по лична карта.Ако адреса е настоящ,при записване се носи и документ,потвърждаващ това.

# 513
Myrcella, да не би детето да поспива повечко през деня, затова да се буди нощем? Моят човек откакто не иска да спи през деня поне си пооправи нощното спане...
И моето бебче не иска да дъвче. Като пробвам да не пасирам съвсем гладко, всичко с извинение излиза във вида, в който е влязло. И въобще теърдата храна така я отделя. Има ли при друг подобен проблем?
От зелените да предложа авокадо, ако случайно не е давано.

Ние сме на 9 месеца и ние така правим. Той и зъби няма още, тепърва му излизат първите и това е основната причина.

Последна редакция: сб, 20 дек 2014, 08:47 от TanyaAlex

# 514
Аз да се оплача , моята бебка е болничка  Ill от три вечери ми вдига 38,8-39 градуса и сме с леко червено гърло , педи каза само панадол и гранофорин , ама подобрение няма , днес даже спи като новородено . Утре пак ще ходим да я види . Ужасно е да гледаш детето си болно

# 515
  • София
Дано бебс да се оправя бързо.

# 516
  • elhovo
тити,оправяй те се бързо и дано не се стигне като при нас до АБ преди месец и половина...
да се похвалим- на 18.12 ни изби и 5то зъбче....сега очакваме 6то!!!:) лесно и него го извадихме,нито Т нито нито кривенеголямо,само 2 нощи проплака в съня си и толкова...еее но и да не забравяме лигите които 1 седмица преди това ни течаха като река....Simple Smileное на лице и зъбчето вече де;)
спокойна нощ!!!

# 517
И аз стискам палци Краси бързо да се оправи. Аз само с оскцилококцинум боря наближаващи симптоми засега, но и такава тежка ситуация не сме имали и не мога да помогна с друго.  Hug
За НЕспането - аз много пъти съм казвала - Ния от раждането си бодува нощем, нощите, в които се буди само и единствено за ядене ги броя безпроблемни и съм наспана /при все, че яде поне 4-5 пъти/. Останалите са с хленче, мрънкане, будуване, мятане из леглото, понякога плач, понякога игра и така през 40мин. понякога.  Crazy Та за мен не е нещо странно и необичайно в бебешкия живот, след година някъде смятам, че ще мога да се наспя.

Към тези, които планират плавно отбиване скоро - как точно виждате нещата? Аз мисля след годинката да започнем този процес, но не виждам най-вече как ще я откажа от кърменето преди сън и нощем?!

# 518
Мен нощите ме притесняват... идният месец ще въведа попарата и вечерното кърмене и него ще го заместя... Ще е драматично и без това будуваме напоследък доста. Иначе АГ-то ми предзписа какво да пия, когато реша да е окончателен край.
Да ви попитам, подариха ни проходилка, обаче той още си свива пръстите и не знам дали не  е рано. педиатърът ни беше казал да не ползваме проходилка. Какъв е вашият опит?

# 519
  • София
Аз имам един друг въпрос - кога оставихте количките след като децата са проходили?

a.l.e.n.a., честит рожден ден!! Желая ти много здраве, щастие и успешна лична година.

# 520
Здравейте мами!

Nia, проходилките май повечето педиатри не ги препоръчват. Само бънджито казват било ОК. Аз засега няма да ползвам. Ако обаче положението стане непоносимо за мен (и кръста ми  Blush) ще прибягна до тях.

Dao, това с количките е много индивидуално. Племенничката ми я мързеше да ходи и се вози до 4 годишна, а брат и като проходи около годинката и вече не пожела да се качи в количка.

Алена, бъди жива и здрава и с много късмет  Hug

# 521
  • elhovo
аленка,честит рожден ден...здраве щастие късмет любов пари и ако нещо съм пропуснала нека долети при теб в този миг....!!!! весело прекарване на празника...!
съгласна съм че за количките че е много индивидуално.
а що се отнася до проходилките...моята деси като направи 7 мес и половина и започнах да я слагам вътре,но там е работата че нашето момиче по скоро там се вози отколкото да се учи да върви...предпочита да е изправена и хваната под мишничките и така смело правим големи крачки...
деси започна да прави по големи паузи от будуване...днес се събуди в 7 30 много отдавна не беше го правила тоя номер но днес да,направи го...и заспа чак в 12 за половин час,не че не и се приспа още по рано но не иска и не иска де...опасно дете,мрънка нещо тука тея дни от зъби ли е....че така иначе ми се буди към 8 или 8 и нещо...че и вечер започна да ми заспива с по 15-20 мин по късно...абе пораснаха тея бебета вече...
айде лек ден и много усмивки...!!!

# 522
   И ние сме болни и то двете от варицела и е някакъв ад у нас.Аз 2 дни бях парцал,днес съм една идея по-добре,но малката вдигна темп. и е невъзможна:постоянно реве,не иска да хапва,спи само в ръцете.
    Проходилка ползвам за малко,когато трябва да свърша нещо-не повече от 30-40 мин. на ден.Количка поне до 1,5 ще ползвам,а там вече ще зависи от нея.Баткото го возих до 2г. в количка на по-дълги разстояния,т.к бях бременна и ми тежеше да го нося.
  Алена,честит рожден ден!  bouquetЗдраве,щастие и любов.

# 523
Алена, честит рожден ден! Здраве, щастие и много успехи! Весел празник!

# 524
  • в 1001-та нощ
Момичета  Heart Eyes

сърдечно благодаря за пожеланията и да почерпя с една "лятна торта"  Blush

Nia_Nia_Nia, когато децата си свиват пръстчетата при стъпване   педиатрите предлагат ползване на буйки  Blush

Количката  след прохождане сме ползвали основно за да отидем от едно място до друго, защото децата се изморяват, изнервят, искат да ги носиш, а ако имаш и "багажи" .....

На морето сме ползвали  при вечерни разходки  баткото запиваше и сме се моткали доста:)

Общи условия

Активация на акаунт