АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 071
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте и от нас Simple Smile Дани също се буди нощем. До към 1-2-3 часа успявам да го задържа спящ, след което го храня и взимам при себе си, понеже не издържам вече. За капак, почна сутрин да се става в 5:30-6. Ще полудея просто...
За зъбките - дентокинд или камилия. Има ефект, но е краткотраен. Купих и Кал гел,но него го пазя за много тежки случаи, че съдържа лидокаин.
Давам каша 'пшеничен грис', ама дали е същото, като същинския грис?
Кус-кус не иска да яде, че му е едър...
За млякото в пюретата - ако са Хип - да, преработено е и подходящо за възрастта. За др марки не знам.

Давате ли извара? Мисля да дам от плодовите дуети на хип с извара.

Всички ли давате риба вече?

# 691
  • София
Риба още не съм давала  Peace аз и телешко не съм ...
Извара не съм давала още.
Кус куса го пасирам малко, пак има парченца, но не толкова големи и му харесва, но само с масло без сирене... ще изчакам да свикне малко и тогава и сиренето ще го пробутам Wink

# 692
Вчера за пръв път предложих извара в комбинация с круша, хареса се.
От рибите съм давала само готови пюрета от хек и сьомга, знам, че Плазмон имат и други видове, но не съм ги срещала, та ако някой има инфо за тях, ще помоля да сподели. За сега не смея да приготвям риба за бебе вкъщи, а вие?
За зъбите не давам нищо. Преди давах Дентокинд, но преди няколко месеца свърши и не забелязвам някаква разлика като го спрях. При екстремни ситуации мажа с Калгел, но като цяло е спокойна и драмите и мъките, които описвате, са ни непознати. Нощем се буди, за да яде и после пак заспива.
Кус кус никак не харесва, от другите макаронени на плазмон също. Попарата също съм я отписала. Закуската е мляко с бисквити, между тях пробутвам и овесени ядки. И в този ред да питам за рецепта за домашни бисквити. Всички бишкоти и бисквити, които съм купувала, са с палмово масло.

# 693
  • София, Манастирски ливади
MiaRia, каква изварадаваш? До сега съм давала само от готвите плодови пюрета с извара.

Аз също не съм спала повече от 2-3 часа от както се е родил Тони. И баткото беше така, та може да каже,  че съм подготвена. Просто в един момент се свиква. Има-няма още толкова и ще спя по цяла нощ  Mr. Green

# 694
MiaRia, ето рецепти за домашни бисквити за бебе: http://wholesomebabyfood.momtastic.com/teethingbiscuits.htm#.VMH3gi6jKUl

И Марки го мъчат зъбите, има нощи, в които се буди към 4 да суче, понякога заспива веднага, понякога  - не, но като цяло ситуацията е под контрол:) С тренинга от баткото това направо ми изглежда като почивка в 5-звезден спа хотел, хихихихи. Давам само Дентокинд като съвсем се влоши ситуацията, иначе си  чеше венците с каквото докопа.

Риба още не съм давала, в момента въвеждам рикота (италианския вариант на извара) и я приема много добре. Но тя си е вкусна:))

След няколко дни става на 10 месеца и вече напълзява целия апартамент:))
IMG_2006_1 by juan.pe (anna_p), on Flickr

# 695
Drunda, Изварата е Маджаров.
Искрено съчувствам на не спящите, вашето си е голям героизъм, не знам как издържате. Може би наистина се свиква в един момент.
anna_p, благодаря за рецептите, ще забъркам някоя тези дни. Марки както винаги е голям сладур.

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 10:20 от MiaRia

# 696
От вчера давам Дентокинд и Дентинокс, като че ли тази нощ спа по-добре...но едва ли са подействали вече тези неща, просто така се е случило или знам ли... иначе като се събуди в 2:30 му дадох Дентокинд и го намазах с гелчето и след 30мин заспа и се събудихме пак чак в 6, което е напредък  Simple Smile

Вчера ходих да го запиша за кухня, но тук в тази, която ходих (кв.Надежда съм) се чакало 5-6 месеца поне, че няма места  #Crazy  #2gunfire луда работа... та ще отида тези дни и до другата ми близка държавна, да видя там дали ще има, ако не...ще видя за частна или не знам какво да правя  newsm78

# 697
Това за рикотата е чудесна идея. Аз се чудех от кога бих могла да я давам. Тя е и много полезна, т.к. съдържа друг белтък, за разлика от основните млечни продукти. Simple Smile

# 698
olech_ka,  захранен е и с котидж, много добре го приема и с каши, и с плодове, и като добавка към зеленчуци. Заредила съм и маскарпоне в хладилника, да видим кога ще му дойде реда:)

Захранвам го с нещата, които нормално присъстват в начина на хранене на семейството, за да може плавно да премине към нашата храна (с известно адаптиране от наша страна Simple Smile)

# 699
Анна, мерси много за поста. Аз не бих се сетила, въпреки че самата аз много ги обичам изброените продукти. Освен това ще разнообразим закуската Wink

Какво сирене давате? Аз мисля да се откажа от Хармоника. Много малко издържа, буквално след 4-5 дни почва да миреше на 'млечнокисело' Simple Smile, а цената никък не е приятна, за да го прахосвам така.

Риба домашно приготвена няма да давам по простата причина, че не знам откъде да купя хубава. Като дойде лято ще разчитам тате да носи пастървички (той много обича риболова) и тях вече ще ги приготвям и давам Simple Smile

# 700
Аз купувам сирене от млекарници Добрев, за сега съм му давала само козе сирене. По принцип съм много доволна от качеството на млечните им продукти. Прясното мляко дори вкисва в хладилника:))

# 701
  • elhovo
да се похвалим- деси има вече 7 зъбчета....! избило е след онези безсънни нощи и Т.скоро ще е и 8то!вече спим и спокойно вечер,будим се за 10 мин максимум и пак си заспива....
усмихнат ден...!

# 702
Зъбките мажа с генгигел и има ефект за около 2-3 часа. Още няма зъбки, но напоследък много го мъчат и се надявам скоро да се пробият.  От вчера е и хремав. Много се буди през нощта. Тамън беше изкарал 3-4 нощи без да се буди и започнаха да го мъчат зъбките.
Още му е странен вкусът на сиренето. Сиренето и аз взимам от Добрев. От 2 дни яде само тиква с нещо друго или каша с круша. Не иска друго.

# 703
преди му давах дентинокс и то преди сън после се отказах бочко никакъв ефект не даде сега не му давам нищо обикновени бисквити "Моето детство" ми вършат работа като се закриви хем си ръба и ги чеше хем си взима дозата десерт. на кухня мисля че няма да го записвам баща ми е главен готвач преди години е работил в млечна кухня знае как стават нещата смятам да се възползвам за него. и ние имаме проблем със съня след 2-3 през нощта иска да играем затова ставам правя му АМ гушкам го при нас и до 6-7 си спи. За лазенето също като Марк обикаля целия етаж като пушилнята и банята са му най интересни защото по принцип не го пускаме там. Фурната и пералнята вече ги разгада сега разучава шкафовете с неговите неща тези на кошарата и кухненските + моето нощно шкафче то това си му е любимото научи и племенницата да ходи там. Един въпрос вашите плачат ли ако друго дете пищи? Даниел със сълзи плаче когато малката се радва и писка случи ми се вчера и с друго детенце  newsm78 newsm78 newsm78 не мога да си обясня самите писъци ли му дразнят слуха или какво защото в никакъв случай не се стряска

# 704
Лъчезар като го водим на консултация и ако някое бебе плаче винаги ама винаги се разплаква с него...от солидарност сигурно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт