АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 115
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • elhovo
еее,смело мога да кажа че си имаме подарък от дядо Коледа- 6то зъбче.днес по обяд видяхме че е пробило.пак спокойно значи го извадихме,дано всички бебчета така вадят...
мия,споко,сама ще си се откаже от нощното хранене,каквото и да правиш така и е режима.но тя расте и ще го променя отсега нататък...знаеш!ние днес примерно не спахме преди обед.хапна малко с рев щото и се спинкаше но заспа веднага след това си заспа и спинка 2 часа и 15 мин.
след малко изчезвам да карам нашата деси при баба и дядо..... весело прекарване на всички довечера и май май вече до догодина!:) newsm03

# 556
 Grinning за много години момичета, здрави бебета и много щастие с тях

ние още не сме се озъбили,  Cry плаче нощем, много я мъчат, вдигна за пръв път температура, мисля от зъбите да беше

понеже не седи самичка, не стъпва на цяло ходило и не лази, педиатърката я прати на невролог.  Rolling Eyes имала меки мускули  newsm78 бях чувала за меки кости. засилиха ни малко вигантола, дадоха калций и гимнастики. към 15-ти януари пак да идем, може да се наложи рехабилитация, която прилагат при дцп  Confused

# 557
  • elhovo
за много години и от мен!!!здрави бебчета и изпълнени дни с много усмивки и весели игри!!
много късмет и щастие...само приятни мигове на всички през тази година!!!  love001

# 558
  • в 1001-та нощ
И ние посрещнахме НГ със зъбче  Mr. Green Случайно разбрах Simple Smile Взимах го от свекърва ми, беше му приготвила супа и като му дадох с метална лъжичка - издрънча  Crazy Преди все го гледах, но напоследък му беше неприятно и не съм го притеснявала Simple Smile

За НГ беше много весел, игра си с децата, после заспа и се събуди малко преди зарята. Много му хареса Simple Smile После го игра сурвакарче Simple Smile

# 559
  • elhovo
аленка,радвам се че и вие като нас сте с такъв подарък - зъбче...
ние добре сме я изкарали новата година...не се е събудила изобщо Деси от зарята и бомбичките.спала си е сладко дори е спала при майкини повече отколкото спи при нас...днес пак не сме спали преди обяд,приспа и се но нямаше за кога и след като си заспа след обяд си дръпна 2 часа...
много тъпчим ръцете и играчките в устата и лигичките ни още повече текат,явно са на ход долните зъбчета:)
иначе ние новата година я посрещнахме както трябва....всичко беше ОК!!!
СПОКОЙНА НОЩ!!! Wink

# 560
  • София
Леле, пропуснала съм ви! На патерица да честитя Рождество и Новата година! На всички - много здраве, мир и любов в семейството, засмени дечица и каквото желаете - да ви се сбъдне:)

Бубинката изкара една розеола между Коледа и НГ и не ми беше много до писане и забавления, но е вече добре. Чакам само обривчето да мине. Докато беше болна караше само на кърма иначе има успешно въведен глутен с овесена каша, която давам с банан, и около 200 мл обед със зеленчуково пюре микс. Сега така го е подкарала със сученето, че имам мляко за още 2 бебета. Днес беше първият ден, в който си хапна каша и пюре. Лази активно от 25-ти, дотогава беше само намеци за лазене напред и повече назад, едвам я опазвам, върти се като пумпал, вечер по време на приспиване лази из целия креват, пъшка охка, понякога идва до мен и както е на 4 лапи така засуква и заспива върху мен  Laughing Имаме 6 зъбчета и сме минали 11 кг, 77 см Simple Smile

# 561
Здравейте, мами и бебочета! Честита Нова Година на всички!

Dao, много сте напред с зъбките Simple Smile
Исках да ви попитам след въведено месо (пуйка, пиле, зайче и телешко) и глутен, какво давате/давахте? Риба? Или агнешко и свинско?

Приятен ден на всички;)

# 562
  • elhovo
еее,olech_ka, и ние сме напред със зъбчетата....и ние си имаме 6!!!
та да ти кажа...аз почнах със пилешкото и заешкото,после дадох телешко и пуешко  и след това вкарах и рибата ...така като изредих тези месца я видях деси и какво си хапва и 2 седмици преди да направим 9 мес.и дадох и свинско и агнешко.телешкото не го ядем и затова съм го заменила с черен дроб.така че мога да кажа смело че всичко съм и дала вече на моята принцеса...само къде вече не иска да си хапва пюренцата със сладост,но 1 мес ще изтраем-от другия месец я записвам на кухнята.дано само тогава и харесат манджите!!! Simple Smile
много усмивки през целия ден на всички!
P.S.забравих да кажа че вече от 1 януари спим по веднъж на ден.преспива и се към 11 и 30 но се заиграваме и не спим....държим до 13:30ч.после спим сладко а и сутринта се будим по късно така.
спокоен ден!!!

# 563
За да я запиша на кухня нужно ли е да дъвче? Моето бебе още направо гълта храната Sad

# 564
  • София
Хайде и от нас Честита Нова Година! Нека да са ни здрави бебоците, пък другото ... ще си се нареди...
Четох ви по празниците, но от телефона ме мързи да пиша... изкарахме ги някак в Пловдив, но защото ММ не става за работа и малкия започна да се буди към 8:30, но това автоматично прави 4 хранения на ден и през нощта към 3 иска да яде.... снощи ми дойде гениалната мисъл да му сложа две бисквитки в млякото и спа до сутринта.... та събрах малко силици да се пооправя... Wink
На нас също се мъчи 6-ти зъб да пробие... вижда се Simple Smile по празниците се появи номер 5... като смятам до 20 колко има...  ooooh!
Много иска да ходи.... държа го за ръцете, слагам в проходилката пускам го по стените на кошарата, ама постоянно има някой до него и сам още не може...

За храната мисля, че трябва да може да дъвче, ако не го пасираш вкъщи допълнително Simple Smile

аз още не бързам с манджите., въвеждам лека полека глутена.. пшеница не съм дала, но не бързам... попарата я мисля за средата на месеца ... има време за всичко... а май ще си оставам вкъщи и втората година, та ще си се гледаме Simple Smile

Стана много дълго ... лека дами и бебоци   bouquet

# 565
Аз пък се връщам на работа от 1 април и малката тръгва на ясла. Не знам какво ще правим с това хранене  Cry Имаме 3 месеца да се научим. Радвам се, че успях да отложа малко тръгването на работа, защото първиначално планът беше да се върна на работа много по-рано.
Дали има някакъв начин да я уча да се храни с по-едри храни? То предполагам, че и в яслата ще могат да я пасират, но все пак ми се искаше да има малко изградени навици. Сега се опитавм да я уча да пишка на гърне.

# 566
  • elhovo
еее трябва да дъвче и после да гълта,но ние имаме 6 зъбчета и моето момиче уж дъвче но колко го прави тя си знае....иначе трябва да се пасира да...давам й да си вкуси и от нашите чинийки с малкааа хапка хлебче и си хапва де...
аничка,и ние ставаме към 8:30 9 без нещо и ние сме на 4 хранения но от доста време.сигурно откакто направи 7 мес,значи от 2мес вече сме така и си знаем часа ...но добре и идват така храненията и едното спане...пу пу да не я урочасам...!:)но поне ние не се будим през нощта, еее като изключим онези 2 сутрини къде ни държа будни 2 часа защото мрънка,рева,явно нещо е имало тогава защото след тези 2 нощи пак си спим спокойно.дори днес се събуди в 7 и 30 напълнихме памперса и докато аз я чакам за още да не би да има тя пак заспа и така до 9 без 15. правим си нов режим вече де....
а що се отнася до работата- и втората годинка ще си се гледаме...! Winkне бързам да тръгвам за да не изгубя най хубавите моменти на бебка а и после като се тръгне на работа няма да има спирка!
 Hug за всички!!!

# 567
  • София
olech_ka, остави, вече са 7, напира един голям 8-ми, не знам какво се случва та така наизлязоха изведнъж - в рамките на 2 седмици се появиха последните 3, но сега осмият е бавен и мъчен. Да чукна на дърво, само я сърби обаче. Не дава други признаци за дискомфорт.

Относно храната, не знам дали си въвела жълтък, но ако не си - време му е. За месата и рибата не мога да кажа нищо, защото няма да ги давам. Млечните за след годинка съм решила, макар че някои източници сочат, че 10я месец е ок да се започне с обезсолено сирене.

Shannie, аз меля с по-едрички уж парчета - къде дъвче, къде не - не мога да определя. Но вече е сдъвкала и похапнала солидни парчета от няколко детски книжки, когато съм я изпускала от поглед и ги докопа. Всичко ми се обръща като видя, ама обича да "чете" детето. Не знам дали това мелене на по-еди парчета въобще върши работа. Според мен е хубаво да пробваме директно с неща за гризкане - пръчица сварен морков, бисквитка и т.н.

И аз имам въпросителна. Понеже вече цял месец давам овесена каша (имаше няколко дни пауза), искам да продължа с ръжта, ечемика и тогава пшеницата. Тях също ли трябва да ги давам по цял месец всяко? Отделно откъде намирате каши от ръж и ечемик или правите крекерчета от ръжено/ечемичено брашно?

# 568
Дао, аз купих ръжено брашно и от него варя каши, както и ръжени ядки - подобни на овесените са. Радвам се, че вече сте добре!

Марк още няма зъбчета:)

# 569
  • в 1001-та нощ
Аз пък се връщам на работа от 1 април и малката тръгва на ясла. Не знам какво ще правим с това хранене  Cry Имаме 3 месеца да се научим. Радвам се, че успях да отложа малко тръгването на работа, защото първиначално планът беше да се върна на работа много по-рано.
Дали има някакъв начин да я уча да се храни с по-едри храни? То предполагам, че и в яслата ще могат да я пасират, но все пак ми се искаше да има малко изградени навици. Сега се опитавм да я уча да пишка на гърне.

Никой няма да пасира ..... Когато баткото беше на ясла - храната, която се приготвяше за яслените и градинските групи беше една и съща и в еднакво количество. Наскоро май ги разделиха, но не пасира. И не само дъвченето е проблем, но и да се храни сама с лъжица .... да гребне, да си уцели устата и не просто да се маже, ами да се нахрани ... Повечето деца, макар и по-големи не могат. Често персоналът помага, но с толкова деца - кое по напред. Едва ли ще се научи до тогава, но да го имаш предвид  Peace

За пишкането на гърне - в яслите ги яслата на всеки 30 минути. Децата гледат какво правят другите и бързо се научават. Често в една група са два набора и малките гледат от големите .... Научават много неща  Peace

Общи условия

Активация на акаунт