АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 089
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • elhovo
здравейте,мами!
бързам да ви се похваля че снощи нямахме Т.олекна ми вече,но нямаме и 7мо зъбче де,подут е долу венеца но го няма още...Simple Smile но пък имаме време,ще избият....! Winkспахме си и цяла нощ до 8 и нещо,което ме радва щото тука последните нощи бяха страшни...но се радвам че преминахме и този период... newsm44
Аленка,сваляй го списъка с майки и родени деца.все пак ние си отбелязваме кога имаме повод за лека почерпка  newsm10 така че споко...не държа да сме там...няма проблем от моя страна.
titinq,тук в елхово кухнята също е от 10 мес до 3 год.аз засега няма да ходя да питам нищо,защото едната майка с която илизаме вече взема и ни расясни всичко,така че живот издраве на 3 февруари мисля даи подам документите и да взема каквото ми дадът от там,защото можело още същия ден,стига да имаш левче в теб за да си платиш...само дано да я хапваме кухнята де...но дори и да не иска първият път ще е разбираемо защо ще така...
усмихнат ден от нас! Hug

# 676
  • elhovo
мами,моито момиче днес ми позволи да видя как е венеца...подут е наистина и имаме бяла точка... и лигите ни текат сериозно,а тя стане ли така скоро вади зъбче...скоро ще е сигурно...но да видим!
много усмивки от нас!!!

# 677
  • elhovo
мами,ние не искаме да ядем....нито зеленчуково,нито местно пюре,нито плодово или пък някакъв йогурт...снощи и мляко и остана....ах тея зъби ще ни довършат. и снощи пак се сабуди и мрънка час и половина през нощта...не знам какво да правя вече....много е трудно така...голямо търпение трябва да имам но....вече направо се изчерпва...нямам сили вече и с това будене през нощта..през деня съм като парцал.

# 678
мами,ние не искаме да ядем....нито зеленчуково,нито местно пюре,нито плодово или пък някакъв йогурт...снощи и мляко и остана....ах тея зъби ще ни довършат. и снощи пак се сабуди и мрънка час и половина през нощта...не знам какво да правя вече....много е трудно така...голямо търпение трябва да имам но....вече направо се изчерпва...нямам сили вече и с това будене през нощта..през деня съм като парцал.

аз съм по същия начин  newsm45 нощем не се издържа вече  #Cussing out , нищо не помага за тези зъби, освен панадол, но не мога да давам постоянно, някой ако има идея да сподели  Praynig

# 679
  • elhovo
адашче,аз дори не давам панадол сега защото имаме други хомеопатии.давам само дентокинд,но явно не помага..вече наистина съм на ръба...като свирши дентокинда мисля да и взема нещо друго но какво ли да е че да има ефект...не ми стига акъла вече а е толкова трудно да гледам детенцето си как се мъчи,къса ми се сърчицето...сълзичките ми сами потичат.....!

# 680
Какви хомеопатии даваш? аз сега давам Chаmomillа, но не помага, дай идея за нещо друго  newsm78

# 681
gergana kyu4ukova, ако ти си като парцал за 2 нощи будене, аз явно вече съм изтривалка за 10 месеца.  Laughing  Това в кръга на шегата, но има и много по-лошо исках да кажа.  Crazy
За млечните се сетих да ви питам - в някои пюрета има пълномаслено краве мляко като съставка, до сега ги избягвах, но вече се замислям. Според вас обработено ли е и дали е вече подходящо да се дават пюрета с такова съдържание? И друго - давате ли грис под някаква форма и как евентуално?

# 682
Отдавна не съм се включвала, но много работа, а и малкия все беше болен, тази хрема месец и половина не можем да я излекуваме.
От носа слиза надолу, кашлица и антибиотик - два пъти вече, сега последния път хремата беше придружена с разстройство не с кашлица.За момента сме добре, но и при него горните зъбки доста са побеляли, та и от тях може да му пада имунитета.
Гертруда +1 за спането, кърмата ми намаля, за вечер имам да си цокне, но през нощта свършва и до сутринта е на гърда, направо става по - страшно, отколкото когато беше по мъничък.
За храненето, аз давам всичко, започна и от месец и половина да си хапва всичко от кухнята.
 Има една готова каша на ХИП за лека нощ с грис, хапва си я с удоволствие. Simple Smile

# 683
  • elhovo
абе те не са 2 нощи само там е работата,откакто направи 9 мес е така...разбирам че на всички ни е трудно....измаряме се и е нормално...и това ще отшуми знам,просто време и търпение....
давам дентокинд за зъбитеа иначе другите хомеопатии са беладона 15 и апис мелифика 9 + вит.Ц
аз се замислям сега като ми свърши дентокинда да взема точно chamomilla,но дали ще има ефект е друг въпрос...
грис не съм дала,но кус кус да.
за кухнята специялно нямам търпение да я почнем вече,поне тогава може да ядем повече,но ще видим след 2 седмици...

# 684
  • София
ами ако ме питате мен, ако си свикнал да се будиш през нощта още от началото не е проблем... Но като си свикнал да спиш и в един момент не ти се получава - тогава вече е по-тежко. И Гери, не се хвали повече толкова, че май ти си я урочасваш  Peace Аз сега не ставам през нощта, не че не се буди, но ако стана аз се разсънва, иска да го гушкам, започва едно мам мам.... и спи при нас и с нашето спане е край... то не е въртене... ритане... шамари.... ММ става, дава биберона... нашия заспива и всички сме щастливи... Не мога да си обясня как стана такъв лигльо... Но мама си е мама...
Иначе аз от Дентокинда съм адски доволна. не използвам нищо друго, даже си мисля, че мазилата нямат ефект при нас. Камомилата на Боарон ли ? Аз помня , че имаше ограничено време, в което трябва да се използва и затова не го бях взела.
Грис не съм давала още, но си слагам понякога по малко масло(Президент) в пюретата, които му правя аз.
Принципно в сезона на гриповете аз пак съм болна...  Давам осцилококцинум на Сашито и вит Ц, че и нашите зъби 7 и 8 се опитват да "вкарат гол"

надух ви и аз главите и ви оставям   bouquet

# 685
Да се включа и аз по въпроса за нощното будене и зъбките - с Руми нямам нито една нощ, в която да е спала цялата. Напоследък дори много често докато смогна да си легна се буди по няколко пъти с рев. Тя няма нито едно зъбче още, много я тормозят, лигави се... долните два са издути много от поне два три месеца но не избиват и това е. Отделно като я наблюдавам тя си вре пръстчетата навътре към кътниците и си ги дъвче - явно там я боли а предните не я притесняват сякаш. Давам само дентокинд, от дъжд на вятър я мажа с гелчето на бочко, но не виждам особен ефект от него, а от дентокинда ми се струва че все пак има макар и малко подобрение. Нощем в повечето случаи кърменето помага да се успокои, но има моменти в които дори и това не иска, като я гушкам се извива като лък в ръцете ми едва я удържам - установих че легнала си се чувства по-добре. Обикновено първите няколко будения успявам да я успокоя с бибата и люлеене в кошарата, но към 2-3 часа вече се налага да я кърмя (да уточня че вечер заспива към 20.30-21 ч.). Вземам си я при мен и откарваме така до сутринта, защото се буди н-пъти (кога за кърмене, кога за биба) и нямам сили да ставам постоянно - това би означавало да не спя изобщо.

Г-жа Гертруда Смехуркова пюрета с каквото и да е мляко не давам, тъй като все още кърмя доста и не считам за нужно. Кашите също правя с кърма, така че и каши и пюрета вземам безмлечни. Грис на Руми още не съм давала, но на кака й приготвях като първо го сварявах с водичка, после прибавях плодово пюре или пък слагах пресен плод (ябълка, круша напр. на парченца) да се вари заедно с гриса до желаната гъстота. Надявам се да съм била полезна  Wink

# 686
Това със ставането нощем е кошмар наистина, но се случва  #Cussing out
При нас в продължение на повече от месец се будеше най-малко по 10 пъти на вечер. Спи 20-30 мин и се събужда. Приспивам го на ръце, слагам го на леглото и след малко пак, а аз дори не съм успяла да заспя отново. А понякога цял час не мога да го сложа на леглото. Още като го допра до него и започва да пищи. Редувахме се с мъжа ми, за да може да поспим, но основно аз поемах тежестта, защото той ходи на работа. Събота и неделя спях до 9-10 часа сутринта, за да си отспя. Откакто се е родило бебо не съм спала през деня нито веднъж...

Оказа се, че се буди точно, защото сме го свикнали да заспива на ръце. Разбужда се от това, че не е в ръцете на някого и започва да плаче все едно му има нещо сериозно.
За 1 седмица го научихме да заспива на леглото си и се родихме. Спряха нощните ставания. Е, има по 2-3 понякога, но то си е в рамките на нормалното.

# 687
Да се включа и аз по въпроса за нощното будене и зъбките - с Руми нямам нито една нощ, в която да е спала цялата. Напоследък дори много често докато смогна да си легна се буди по няколко пъти с рев. Тя няма нито едно зъбче още, много я тормозят, лигави се... долните два са издути много от поне два три месеца но не избиват и това е. Отделно като я наблюдавам тя си вре пръстчетата навътре към кътниците и си ги дъвче - явно там я боли а предните не я притесняват сякаш. Давам само дентокинд, от дъжд на вятър я мажа с гелчето на бочко, но не виждам особен ефект от него, а от дентокинда ми се струва че все пак има макар и малко подобрение. Нощем в повечето случаи кърменето помага да се успокои, но има моменти в които дори и това не иска, като я гушкам се извива като лък в ръцете ми едва я удържам - установих че легнала си се чувства по-добре. Обикновено първите няколко будения успявам да я успокоя с бибата и люлеене в кошарата, но към 2-3 часа вече се налага да я кърмя (да уточня че вечер заспива към 20.30-21 ч.). Вземам си я при мен и откарваме така до сутринта, защото се буди н-пъти (кога за кърмене, кога за биба) и нямам сили да ставам постоянно - това би означавало да не спя изобщо.   

Нашите нощи са същите , много точно описани. Бях против спането заедно , но реших , че и моя сън е важен , затова си се гушкаме . Надявам се след втората година да спре да се буди . Мога се похваля с 3-4 вечери през лятото когато спеше от 21 до към 6 , но те са в далечното минало и не знам скоро ще се повторят ли  newsm78

# 688
  • elhovo
еее,не съм си я урочала аз,аничка,ами зъбките ни мъчат...така е колкото по назад излизат толкова по трудно се вадят...иначе наистина си спеше спокойно докато не ни мъчеха,но сега венците и са наистина страшно бели,всички зъбчета се виждат.но както е казала фериде си е в рамките на нормалното,не излизат така лесно...няма как...всички се сблъскваме с тази болка малко или много...!

# 689
Много се будим и ние нощем. Вие какво ползвате за зъбите?

Общи условия

Активация на акаунт