Истории от комунистическа България

• 158 450
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 220
Продължавам тъпо и упорито да чета темата Grinning
В чест на днешния ден, леко иносказателно:

Като пуснеш хайванче, родено и живяло в затвор, в саваната, го изяждат. Или умира от глад. Затова и по-милозливите институции не си пускат животните на сигурна провала, държат си ги в (полу)плен. Толкова за жалбите по соца, и колко зле им било сега на тия с кремвиршите и почивните станции.

# 2 221

Цитат
Една част от тези 2 милиона биха се върнали отново в България, ако обстановката тук в момента им се струваше малко по-привлекателна. А 25 години по-късно продължават да заминават. За тези 25 години сякаш имаше известен период на надежда и доволство около 2005-2008 г. Когато удари кризата нещата отново се омазаха.
Аз искам да се върна. България е в сърцето ми и съм неизлечим родолюбец. Но за сега просто не виждам такава реална перспектива.  Cry
Всичко , което правя тук е винаги с мисъл за България и предавам българското на детето си- да знае от къде е и да уважава България.

Имах предвид дали биха се върнали "зад телената ограда", т.е. ако повече никога няма да имат възможност да изберат къде да живеят и дали изобщо да пътуват. С лека ръке омаловажавате възможностите и правата, които имаме днес.

По темата за равенството в по-горните постове - българинът все си мисли, че съседът му някак наготово се е сдобил с всичко което има, и че на самия него му се полага повече. Ако твоята лична равносметка е положителна, не излизай с аргументи за бедните маси, които видите ли, се чувствали по-неоценени в сравнение с преди. Нека те да говорят сами за себе си.
[/quote]

# 2 222

Такива думички ми бяха много неприятни по време на соца. Както и безумните абревиатури по СССР модел. ВОСР, ТНТМ, КНИПИТУГА,  НИПКИММИ и т.н.  Crazy

# 2 223
  • София - Рим и обратно
Що бе, аз много обичах Детмаг Grinning.

# 2 224
Така и не разбрах какво точно е РЕП. Разпостранение на печата може би, но пък с Е по средата.  Laughing
Нашенските абревиатури са нищо, съветските бяха направо страховити.

# 2 225
Хахах. Няма нищо общо с КНИПИТУГА Simple Smile ама пуста глава в пясъка.

# 2 226
За тези 25 години сякаш имаше известен период на надежда и доволство около 2005-2008 г. Когато удари кризата нещата отново се омазаха.
Не че нещо, но надеждата и доволството бяха преди времето на първата тройна коалиция, т.е. около 2001-2005 г. Не че царят има някаква заслуга за този подем, но това е друга тема. Откакто комунистите се върнаха на бял кон, положението в страната излезе извън контрол.

# 2 227
Хахах. Няма нищо общо с КНИПИТУГА Simple Smile ама пуста глава в пясъка.

То много трудно да се сетиш с какво има общо, ама пуста глава в пясъка, както казваш.

# 2 228
Откакто комунистите се върнаха на бял кон, положението в страната излезе извън контрол.

откакто цените на петрола скочиха и Кремъл се сдоби с финанси , оттогава се започна ,
тогава започнаха и антиевропейските настроения в много държави / 100 хил. българи силно пречат на Фараж и той иска страната му да излезе оТ ЕС / ...

носталгична тема за 90-те - съвсем различна е , нали ?
/ имаше и подобна за 80-те , но търсачката не я изкарва /

# 2 229
но не са били достатъчно класни за гранд дамите от темата, но да не прекаляваме с припадъците.
о , не моето семейство само два пъти е ходиЛо на море по байТошево - единият път преди аз да се родя ,
хората окоЛо нас също ,
Лично аз твърдя , че за повече от 2 млн. на сезон е нямало места за спане и много ми се ще да видя статистика на броя ЛегЛа по морето вкЛ. ония бунгала само с Легла и крушка на тавана ....

Как става тоя номер, хем едва успели да идат веднъж през соца на море - масово явление в темата, обаче детайлно запознати с условията в станциите и бунгалата? Thinking

И на мен това ми е чудно. Thinking

Ние сме ходили всяка година на море, от 2 годишна са ме заводили, без прекъсване.
На много места, в различни станции.
На бунгала не сме, но доста такива съм виждала, много добре си бяха за времето. Peace

# 2 230
Ние сме ходили всяка година на море, от 2 годишна са ме заводили, без прекъсване.
На бунгала не сме, но доста такива съм виждала, много добре си бяха за времето. Peace

На мен това ми е чудно?  Thinking

# 2 231
Кое ти е чудно?

# 2 232
А на тебе кое ти е чудно?

# 2 233
  • Пловдив

На мен това ми е чудно?  Thinking
Ние ходехме от на майка ми, от на баща ми, от на дядо ми. На дядо ми му се полагаше карта, пък той не е приритал за море, та даваше за нас, внуците да ни заведат. Защото гледам правите сметки "от един завод толкова легла в базата, при толкова работници". Ама не се ползваше всяка година карта от един източник. Редуваха се.

# 2 234
Ами ние ходехме от на баща ми - мизерия на Ахелой с мазньочите, но на Дева и е чудно.

Искам да кажа, Янтре, че и влязох в риториката. Да види какво е. Иначе нищо не я питам. Каквото ми трябва го знам.

Успяхме пак да се върнем на "салама".  Знаех си.

Общи условия

Активация на акаунт