Истории от комунистическа България

• 157 859
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 270
Веднъж и аз да се съглася с nofelet.

И аз. Peace

# 3 271

С посленият му пост - и аз Grinning Hug

# 3 272
# 3 273
Историята се пише от победителите. Фактът, че 70 г. по-късно зверствата на комунистите (и техните придружители, особено при Народния съд) още не се изучават в учебниците, мисля, че достатъчно добре илюстрира кои са "победители" у нас.

# 3 274
Историята се пише от победителите. Фактът, че 70 г. по-късно зверствата на комунистите (и техните придружители, особено при Народния съд) още не се изучават в учебниците, мисля, че достатъчно добре илюстрира кои са "победители" у нас.
Точно така е.

# 3 275
# 3 276
Толкова е страшно, това, което прочетох. Като някакъв филм на ужасите.

# 3 277
Историята се пише от победителите.
Победителите са ДПС

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 02:15 от Вълкът с дълъг ник

# 3 278
  • Луната ни пази
Победителите са ДПС
Съгласявам се. Всички останали само се дърлят помежду си, тези дърпат конците. Както искат, когато искат. А ние им позволяваме с нашето овчо търпение и примирение, оправдание "Ама за кого?" и "Всички са едни и същи!".

# 3 279
  • където ми харесва
Победителите са ДПС
Съгласявам се. Всички останали само се дърлят помежду си, тези дърпат конците. Както искат, когато искат. А ние им позволяваме с нашето овчо търпение и примирение, оправдание "Ама за кого?" и "Всички са едни и същи!".
Или по-скоро изкривяват историята в учебниците както на тях им харесва.... Whistling

# 3 280
  • Луната ни пази
Победителите са ДПС
Или по-скоро изкривяват историята в учебниците както на тях им харесва.... Whistling
Всъщност "Комунистическа България" до учебниците не е стигнала, по- точно я има описана в по един- два урока в 6ти, 10ти и 11ти клас. И този период все още не може да влезе в графата "история". Трябва да мине поне още едно поколение, за да се случи.

# 3 281
  • където ми харесва
Имам чувството, че ти изобщо не разбра какво казах.
Не говоря за комунистическа България, а за ДПС.

http://pan.bg/view_article-61-26116-Podmeniha-istoriqta-Vizhte-n … -uchebnicite.html

http://www.novini.bg/news/250612-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5% … D0%B5%D0%BE).html

# 3 282
  • Луната ни пази
Имам чувството, че ти изобщо не разбра какво казах.
Не говоря за комунистическа България, а за ДПС.

http://pan.bg/view_article-61-26116-Podmeniha-istoriqta-Vizhte-n … -uchebnicite.html

http://www.novini.bg/news/250612-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5% … D0%B5%D0%BE).html
Ясно. Това е малко преувеличено. Първо, учителят винаги има избор за учебник и може въобще да не избере цитираните. Второ, учителят винаги може да допълни материала в учебника словесно или под формата на задача. Трето, материалът в трети и четвърти клас така е структуриран, че няколко деситилетия, та дори столетия са сбити в един урок и четвърто, но не последно, едва ли е кой знае каква драма една турска песен в учебника по музика и то не задължителна. Много по- голяма е драмата с образованието ни като цяло, с липсата на инструмент за контрол на дисциплината в училище, в остарелите морално учебни програми, следствие на които са и посочените от теб примери, в загубата на ценността "образование" в моралните устои на обществото ни, в липсата на уважение към учителите, за което не малка вина имаме и самите ние (т.е. учителите). С всичко това искам да кажа, че така сме позволили на всички да си разиграват коня, включително и на себе си (тук говоря за гражданите на страната), че сме я докарали до този безумен хаос, което води даже и до носталгия по един безумен строй. И не, не казвам, че този строй няма положителни черти, казвам, че сме я докарали до там да ги хиперболизираме.
За да съм по темата, ще разкажа една от моите истории от комунистическа България. Ще я разкажа лаконично. Дядо ми е имал 20 дка земя и стадо коне. Бил е изключително привързан към конете си и когато му ги отнемат в полза на държавата и по- точно на селското ТКЗС, се самоубива, слага си въжето на врата и оставя сама жена с две деца на 6 и на 7 години.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 16:13 от Shagya

# 3 283
На моят дядо също са му отнели земи и коне.Но е превъзмогнал загубата, изправил се е, и е продължил. Учебниците на децата са пълна СКРЪБ, авторитетът на учителите също.Системата бълва неграмотни малоумници.А между другото "...със всички" се пише "с всички", учителко...

# 3 284
  • Луната ни пази
Учебниците на децата са пълна СКРЪБ, авторитетът на учителите също.Системата бълва неграмотни малоумници.
И къде проечете да твърдя обратното? Не по- малка е вината и на родителите и начинът, по който възпитават децата си.
И, да, знам колко "харесваш" учителите, не е нужно във всяка тема да изразяваш своята искрена неприязън.

Всеки приема загубите в живота си по различен начин, това не намалява вината на причинилите ги.

Общи условия

Активация на акаунт