Истории от комунистическа България

• 158 232
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 480
Ще има въргал сега! Laughing Нова генерация са ми една от любимите бг групи. Crossing Arms

Абе аз нещо не можах да ги харесам, даже нямам любима тяхна песен.

# 3 481
...имаше една група, "Нова генерация", много хубави стихове пишеше Митко Воев, но не ставаше за слушане.

Имаше една група  ooooh!, ох, ах, ама как една-някаква си, любима група ми е  Laughing
Скоро даже търси записи из нета, че тук си нямам никакви...

# 3 482
    Гледай сега каква стана тя... Laughing  Много голям  бум беше тая група, наистина, но Митко Воев съвсем рано почина.

Просто не се сещам за техни песни,  може да не съм ги оценила на времето, пък сега да взема да се ограмотя.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 10:04 от Iris04

# 3 483
Ей тва е от края на 80-те в България: https://www.youtube.com/watch?v=4ilNlcLNzXU&list=PLD41D0662D9BAB5AB

Много му се кефя като го гледам. Мъжът ми тогава е бил на 18 и някак като гледам куфеещите момчета се сещам за снимките му от това време и ми става мило.  Heart Eyes

# 3 484
   Това е Милена, я каква е тънка. Нея много я обичам.
    И аз имам такива снимки като мъжа ти, гледай прическите само, панталоните, ужасия.  Grinning

# 3 485
Тя си беше тъничка.
Като се сетя за тези прически и особено с какви "продукти" се поддържаха ...  ooooh! Mr. Green

# 3 486
Тя си беше тъничка.
Като се сетя за тези прически и особено с какви "продукти" се поддържаха ...  ooooh! Mr. Green
Крем за бръснене Каро?

И аз много харесвам Милена, дебела, тънка, няма значение, важното е, че е страхотен певец и човек.

# 3 487

Крем за бръснене Каро?

Не. Каро се слагаше в някаква взривоопасна смес за домашно правени руси кичури, заедно с амоняк и още нещо (правеше рани по скалпа  ooooh!), а за щръкнал ефект се бъркаше захар с вода и не помня какво.  Laughing

# 3 488
Недей сега така, имаше лак за коса. И дезодорант Шаноар. А от Съветския съюз се внасяше 8.4 и Fa.

# 3 489
 Бъркаше се захар с вода, потвърждавам.
  А дрехите се боядисваха в домашна обстановка черни. Защо така не можеха да се намерят черни дънки, представа нямам. За модерност дрехите трябваше да се префасонират или направо да се шият.

Също така съм си боядисвала тениски и памучни рокли на хипарски кръгове чрез сложна процедура и варене в боя.

# 3 490

Също така съм си боядисвала тениски и памучни рокли на хипарски кръгове чрез сложна процедура и варене в боя.

Връзваш един голям възел по средата на тениската и бъркаш в леген с боя, която боядисваше и мивката и плочките.  Laughing

# 3 491
ах..........сега се сещам, че и аз съм боядисвала...с багрила за памук.
Продаваха се в кибритени кутийки.
За косата съм чувала, че съучениците ми мажеха и бира. Аз бях 'примерно дете' Laughing, не съм се увличала по такива прически.
Веднъж на импровизирана дискотека на плаца (по време на бригада), съученик така куфееше на 'the look' на Roxette, че си разби челото в асфалта  Crazy

# 3 492
# 3 493
  • Сред мелниците
За да съм по темата, ще разкажа една от моите истории от комунистическа България. Ще я разкажа лаконично. Дядо ми е имал 20 дка земя и стадо коне. Бил е изключително привързан към конете си и когато му ги отнемат в полза на държавата и по- точно на селското ТКЗС, се самоубива, слага си въжето на врата и оставя сама жена с две деца на 6 и на 7 години.
На моят дядо също са му отнели земи и коне.Но е превъзмогнал загубата, изправил се е, и е продължил.
И каква е поуката?
 Че твоят дядо е по-мъж от този на Shagya   newsm78
 Браво на БКП че отся плявата от зърното. Молодци! Жалко,  че някои от  нисшите са се възпроизвели преди да се самоубият...Нали, rainbow ?

# 3 494
Сега като стигнахте до косата и боядисване на дрехи
Присъствах в един офис някъде началото на март 88-89, всички дами се върнаха от обяд с бурканче мед за коламаска, бежеви чорапогащници и черен чай да ги боядисат

Общи условия

Активация на акаунт