Истории от комунистическа България

• 157 718
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 750
Мдаа, маргаринът беше само от биопродукти, кренвиршите и кучешката радост само от висококачествено месо, а креватчетата в детската градина се боядисваха само с отвара от орехови листа и никакви бои и лакове с оловно съдържание. Химкото по това време никога не е бълвало отрови...

дали изобщо е имало някой завод с пречиствателна станция не знам ,
Кремиковци и ТЕЦ-вете бълват отрови ,
но важното е че мама Нана не знае за пречистване на водата и въздуха и е щастлива от това си незнаене ...

# 3 751
но важното е че мама Нана не знае за пречистване на водата и въздуха и е щастлива от това си незнаене ...
Хайде обясни защо и днес има производства с формално съществуващи пречиствателни като толкова добре си информирана? Например Марица Изток. Какво знаеш за там?
Опитвате се под вола теле да намерите, но нЕма.

# 3 752
И престъпления нямаше тогава. Не ги съобщаваха в новините.  

# 3 753
  • волно калдъръмче
Нямаше Е-та, консервантите не бяха измислени...
Сигурна ли си? И захарин имаше, и оцветители имаше, Е-тата още тогава ги четях по етикетите и ги мислех за витамини, подобни на група В.

# 3 754
Хайде обясни защо и днес има производства с формално съществуващи пречиствателни като толкова добре си информирана? Например Марица Изток. Какво знаеш за там?
Опитвате се под вола теле да намерите, но нЕма.

има и такива , да ,
но ЗНАЕМ , че има катализатори на колите , пречиствателни станции ,
по време на комунизма коя кола у нас има катализатор , но нищо - важното е , че сме щастливи , че не знаем нищо ,
вкл. че е избухнала ядрена централа и щастливо преживяме марулите , докато другарите ядат спец. храна ...

# 3 755
по време на комунизма коя кола у нас има катализатор , но нищо - важното е , че сме щастливи , че не знаем нищо ,
Можеш ли да посочиш колко са били колите по времето на соца? А знаеш ли кога е произведен първия автомобилен катализатор?

Нямаше Е-та, консервантите не бяха измислени...
Сигурна ли си? И захарин имаше, и оцветители имаше, Е-тата още тогава ги четях по етикетите и ги мислех за витамини, подобни на група В.
Сигурна съм. Провери кога започва масово използване на синтетични консерванти в храните. Не знам какво си чела по етикетите, но нямам спомен за срок на годност на млечен продукт от порядъка на половин година, нито на бисквити повече от година и т.н.

И престъпления нямаше тогава. Не ги съобщаваха в новините. 
Естествено, че имаше престъпления. Може дори да са били повече. Wink

# 3 756
Най-голямото достижение на социализма - че се чакаше 20 години за кола.

# 3 757
Сигурна съм. Провери кога започва масово използване на синтетични консерванти в храните. Не знам какво си чела по етикетите, но нямам спомен за срок на годност на млечен продукт от порядъка на половин година, нито на бисквити повече от година и т.н.

Срок на годност не пишеше - за какво да пише като всичко е в недостиг , за пръв път в чужбина видях намалени храни , защото им изтича срока на годност ...

# 3 758

Срок на годност не пишеше - за какво да пише като всичко е в недостиг , за пръв път в чужбина видях намалени храни , защото им изтича срока на годност ...
ooooh! Говориш глупости.

# 3 759
Можеш ли да посочиш колко са били колите по времето на соца? А знаеш ли кога е произведен първия автомобилен катализатор?

не мога да посоча , както и ти , ония Икаруси и Чавдари - също бълват потоци пушек ....
коли няма - всичко е в хроничен недостиг , само безграничната любов на другарите е в повече ,
чак като завлизахме в ЕС стана задължително колите да имат катализатори ,
дотогава не зме занели и сме били щастливи ...

# 3 760
Какви Икаруси и Чавдари те гонят. Возила ли си се на ЛАЗ

не мога да посоча , както и ти , ония Икаруси и Чавдари - също бълват потоци пушек ....
коли няма - всичко е в хроничен недостиг , само безграничната любов на другарите е в повече ,
чак като завлизахме в ЕС стана задължително колите да имат катализатори ,
дотогава не зме занели и сме били щастливи ...
Първите автомобилни катализатори са произведени през далечните вече ранни 70-те години на миналия век в САЩ, и по-специално в Калифорния, във връзка с огромното замърсяване на въздуха над Лос Анжелис и посладвалата дискусия за опазване чистотата на въздуха в големите американски градове.
Сега ако посочиш кога сме стигнали Лос Анжелис от 70-те години ще бъде по ясно, кога е възникнала необходимост от катализатори за коли у нас.
Возила ли си се в такъв автобус?
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bus_LAZ-695M.jpg
или такъв
http://globalcarslist.com/photo/im/paz-652/09/default.htm

Икаруси и Чавдари знаеш ли от кога са?

# 3 761
 в САЩ имало замърсяване , а тук е нямало ?
при тях ще си кажат и ще вземат маерки , а тук - нищо по нито един въпрос , то за ядрен инцидент няма информация , аз за замърсен въздух от производство и автомобили говоря .... .....

# 3 762
eau,

Чуждата кокошка, патка.

Преди 1989 година сме били нещастници, заблудени, изпаднали в информационно затъмнение. След 1989 г. и особено след 2007 г. вървим по нов път, застлан с цветя и рози от нов вид. Нека се радваме на този факт.  Heart Eyes

# 3 763
За информационното затъмнение няма какво изобщо да коментираме. И за промиването на мозъци. Някои още ги държи.

# 3 764
То информационното затъмнение не и като сега да не се поддържа, но добре че има интернет.
Сещам се как преди 2-3 седмици Магърдич Халваджиян обяснява във връзка с изпълнението на Филип Аврамов, че дори Пинк никога не била правила нищо подобно на това, което той направи. Не пеела и танцувала никога по този начин точно тази песен, защото било нечовешки трудно, невероятно направо. Той ходил на нейн концерт и заяви, че такова нещо няма и не може да има. Той Филип много добре го направи наистина, но с два клика се намират веднага няколко клипа, на които се вижда, че и самата Пинк го прави, но доста по-добре разбира се.
Дребен пример, но постоянно се твърдят по медии неща, които просто не са верни. От журналисти, от общественици разни, от длъжностни лица, от всички. Та пак си е информационно затъмнение или поне опит за такова. Не знам с каква цел, като е безмислено. Някаква особеност на народопсихологията ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт