Истории от комунистическа България

• 157 752
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 735
аз пък мноооого се съмнявам, че никога за нищо не си търсила връзки Stuck Out Tongue

За какво търсиш връзки сега?
Толкова много хора търсят връзки за прием в детска градина, в желано училище.

# 3 736
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хехе, помните ли вълшебната думичка "връзки"

То тази думичка и сега си е много актуална.
 Simple Smile

Мноооого се съмнявам, че търсиш връзки, за да си купиш нашумяла книга. Ако изобщо четеш, де.

аз пък мноооого се съмнявам, че никога за нищо не си търсила връзки Stuck Out Tongue

Аз пък мноооого се съмнявам, че някъде съм написала никога и за нищо. Също мнооого се съмнявам, че изобщо четеш темата, иначе щеше да си го забелязала.  Laughing

За всички е ясно, че да търсиш връзки за 30% от нещата в живота си не е като да търсиш връзки за 80% от тях. Но не изключвам някои другарки и другари да си спомнят с умиление тези "дребни" подробности, особено, ако са били от страната на "връзката".

# 3 737
Хей, да не превръщаме темата в кални борби, моля. Връзките са били необходимост и преди и сега. Може просто да ги систематизираме, за да сме наясно.. Толкова е просто.

# 3 738
За всички е ясно, че да търсиш връзки за 30% от нещата в живота си не е като да търсиш връзки за 80% от тях. Но не изключвам някои другарки и другари да си спомнят с умиление тези "дребни" подробности, особено, ако са били от страната на "връзката".
Вярно е, но винаги се намираше връзка за каквото и да било. Нямам спомен нещо да ми е липсвало. /Банани не ям./

# 3 739
Хей, да не превръщаме темата в кални борби, моля. Връзките са били необходимост и преди и сега. Може просто да ги систематизираме, за да сме наясно.. Толкова е просто.
Ами да ги систематизираме тогаз-всички сме си рода в България. Това е. Кой на шурея брат, кой сват...

# 3 740
Вярно е, но винаги се намираше връзка за каквото и да било. Нямам спомен нещо да ми е липсвало. /Банани не ям./

Е, то много неща изобщо ги нямаше, та затова не са ти липсвали. В Северна Корея напр. нямат мобилни телефониили лаптопи и, съответно, не им липсват, ама не вярвам на теб сега да не ти липсват и да се откажеш от твоите, нищо, че можеш да оцелееш и без тях. За да ти липсва нещо трябва първо, да си го имал и второ, да си го имал продължително и редовно. Как ще ти липсват качествени кафе, дънки или Кока-кола в соца, като в Бг се продаваха някакви смешки като Инка, Панака и Алтай. Да, донасяха се някакви по- интересни неща отвън, но реално ние изобщо нямахме представа какво е да има много, достатъчно и да избираш. Спомням си, че през 88-а моя съученичка се върна от Белгия и ни разправяше как там имало магазин само за дънкови облекла /различни модели, номера, за всички възрасти Rolling Eyes/ и магазин за колела, където си избираш какъвто модел и цвят искаш. Ами ние бяхме убедени, че си измисля, тук, ако изобщо имаше такива стоки /в Кореком напр./, бяха един модел/ един цвят. И то без да са постоянен асортимент.

Абе, бяхме си научени да не искаме, да нямаме претенции, каквото и когато ти дадат отгоре това е. Не се обаждаш, не питаш, не протестираш. Ми как нещо да ти липсва, като не знаеш, че го има?  newsm78

# 3 741
Добре бих живяла и сега без мобилни телефони и лаптопи, ако и останалата част от света ги няма.  Laughing Принудени сме да ги ползваме, защото всички ползват и е неестествено, както и във вреда на всички аспекти на живота да не ползваш.

# 3 742
Добре бих живяла и сега без мобилни телефони и лаптопи, ако и останалата част от света ги няма.  Laughing Принудени сме да ги ползваме, защото всички ползват и е неестествено, както и във вреда на всички аспекти на живота да не ползваш.

Противоречиш си някак, спред мен.  newsm78

# 3 743
Не си противореча - слагам пояснение в скрит текст, защото е извън темата.

Скрит текст:
Днес, ако не си достъпен по всяко време на телефон и и-мейл, ще изглежда неестествено на всички останали, защото вече сме свикнали. Съответно това ще вреди на социалните и професионалните ти отношения. Ако всички ползват само стационарни телефони и компютри, ще е прието за съвсем нормално и в реда на нещата контактите да се осъществяват по-бавно, работата да изисква повече време и т.н. Просто сме забравили какво е било. Сега можем да вършим повече неща за единица време, по-бързо и съответно живеем по-интензивно. Мен това ме устройва и улеснява.

Но бих живяла комфортно и при липсата на тези удобства, ако липсват при всички, защото всички ще са при равни технически условия и приетото за нормално ще е друго - за всички.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 02:23 от Nickkie

# 3 744
Добре бих живяла и сега без мобилни телефони и лаптопи, ако и останалата част от света ги няма.  Laughing Принудени сме да ги ползваме, защото всички ползват и е неестествено, както и във вреда на всички аспекти на живота да не ползваш.

някои части на Африка е твоето място - нито имат , нито знаят , че има - съответно не искат ,
много са щастливи , само Партия-Майка нямат , която да ги ''обича'' ...

всичко по време на комунизма е в хроничен недостиг , затова връзките са много важни

# 3 745
За да ти липсва нещо трябва първо, да си го имал и второ, да си го имал продължително и редовно.
За да ми липсва нещо то трябва да ми е необходимо/нужно. Днешните комуникации не ми липсваха, определено. Дънки носех, да на по висока цена, но внесени от вън /с връзки/. Аналогично с кафето, Кока-кола и т.н. Но пък се продаваше  уиски, водка, вино .... които не бяха менте. Обувките бяха от естествена кожа, помниш ли? Нямаше Е-та, консервантите не бяха измислени. Нека погледнем обективно, а не от едната страна. Wink
Nickkie го е обяснила много добре.

всичко по време на комунизма е в хроничен недостиг , затова връзките са много важни
и връзките  бяха в изобилие, което компенсираше "хроничния недостиг".  Grinning

# 3 746
живей си по комунистичеки тогава , като бабите на село ,
с любовта към Бай Тошо и Партията ....

# 3 747
  • волно калдъръмче
Мдаа, маргаринът беше само от биопродукти, кренвиршите и кучешката радост само от висококачествено месо, а креватчетата в детската градина се боядисваха само с отвара от орехови листа и никакви бои и лакове с оловно съдържание. Химкото по това време никога не е бълвало отрови...

# 3 748
живей си по комунистичеки тогава , като бабите на село ,
с любовта към Бай Тошо и Партията ....
Защо реши, че обичам Партията и Бай Тошо /този човек наистина го уважавам, защото според мен заслужава/? Това, че някои са заслепени от емоции и не искат да видят обективно нещата, си е техен проблем.

Мдаа, маргаринът беше само от биопродукти, кренвиршите и кучешката радост само от висококачествено месо, а креватчетата в детската градина се боядисваха само с отвара от орехови листа и никакви бои и лакове с оловно съдържание. Химкото по това време никога не е бълвало отрови...
Маргарин нямаше, той се появи доста късно, когато маслото стана 0.72 лв., преди това струваше 0.50лв. Влизахме в крак със света.  Grinning
Естествено, че с  хубавите неща идваха и недобрите. Къде по света боята не е била с олово? Около завода за производство на мед в Пирдоп беше като лунен пейзаж. Къде по света е имало развито химично производство и чиста околна среда? Защо предписвате неща на комунизма, за които той не е отговорен?

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 08:25 от Mama_Nana

# 3 749
Вода, нещо не си ме прочела добре. За да не разводняваме по-нататък темата с този офтопик, няма да се повтарям, можеш да прочетеш предния ми пост отново.

Общи условия

Активация на акаунт