Истории от комунистическа България

• 158 327
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 670
Ама, госпожо, мавзолеят го капичнаха 1999, по-скоро ги килнаха леко с 300 зора, голям цирк беше hahaha, после го разбиваха механично една седмица, а мумията я махат 1990 още.

С таквиз свидетели на историята за къде сме...
Прай му сметкътъ Альошата Велик колко време ще трябва да се дяла, докато го изнесат...
А за Шмайзера направо не ми се мисли-ще разкостят половината парк.

Аз гледах как събарят Мавзолея с голем кеф. Онова впиянчено  продажно плашило с руски паспорт вътре е лично отговорен за личните трагедии на милиони хора-включително и на моя прадядо.

# 2 671
Помня едно тъмно място и едно осветено жълто лице
Бррррр

Едно към едно.

Само дето мен нашите доброволно ме заведоха  Crossing Arms С някакви гости, не помня вече от къде и коя бяха.

# 2 672
Айде пак драми! Sunglasses

Не че одобрявам, но мумии е имало доста преди соца.

Е, ясно. Още от преди новата ера  hahaha Напред другари!

# 2 673
  • София
мавзолеят го капичнаха 1999, по-скоро ги килнаха леко с 300 зора, голям цирк беше hahaha, после го разбиваха механично една седмица,
Е тук е пародията - събарянето на мавзолея е с два дни в повече, отколкото градежът му.
Защо събориха сградата?
(някъде другаде да има съборен мавзолей)
...
Е, как бе, хора? Това е най-голямото постижение на Бакърджиев и Костов, след приватизацията де tooth
Нали затова им скачахте по площадите 97-ма и ги докарахте на власт.

# 2 674
Два пъти ни водиха в мавзолея да гледаме мумията. И двата пъти докато бяхме на лагери по други места и с автобуси ни водиха до София специално затова. Зяпахме с интерес, защото е умрял човек, не за друго.  Laughing По него време нямаше къде да видим умрели хора. За да задоволим този глад ходехме да надничаме в моргата, даже редовно някое хлапе викаше по улицата "Докараха ноооов!".  Mr. Green Веднъж видях потресаваща гледка на жена, чиято аутопсия явно не беше завършила. Тогава се отказах.
Но да, влачиха ни до мавзолея за да видим свещената мумия.

# 2 675
  • Varna
Питала съм се, колко ли е струвало поддържането на мумията.

# 2 676
Разказваха ни, че поддръжката е много трудна, но за цени не споменаха. Тогава нали всичко беше безплатно ...

# 2 677
Тая сграда за какво друго би могла да се ползва, освен за "плод зеленчук", че е ладно и ше издържат? Макар, че аз от там не бих си купила краставици  Mr. Green

А защо Духовната академия бе превърната в Дворец на пионерите? Толкова ли не можаха да си построят "дворец"  Rolling Eyes   Боже, сега се замислих за тия глупави и никак не отиващи на техните сгради названия - дворец.

пп. леле, колко хоро съм изиграла в Двореца на пионерите, остави се.

# 2 678
мавзолеят го капичнаха 1999, по-скоро ги килнаха леко с 300 зора, голям цирк беше hahaha, после го разбиваха механично една седмица,
Е тук е пародията - събарянето на мавзолея е с два дни в повече, отколкото градежът му.
Защо събориха сградата?
(някъде другаде да има съборен мавзолей)
...
Е, как бе, хора? Това е най-голямото постижение на Бакърджиев и Костов, след приватизацията де tooth
Нали затова им скачахте по площадите 97-ма и ги докарахте на власт.
Аз точно затова скачах. За да се свърши с култа към един родоотстъпник и комунистически мафиот и да се зарови мършата му в гробищата. И това се направи.
И паметник на Георги Марков се направи.„

И Альошата ще бутнат-помнете ми думата.

Сградата на Мавзолея трябваше да се събори. И много други неща има за събаряне още докато се изчистим от тази червена чума....

# 2 679
  • Куциндрел
А защо трябва да се събарят паметниците? Те свидетелстват за историята.
Или и ние като талибаните - юрууш, нищо преди нас да не остане.

# 2 680
  • София - Рим и обратно

А защо трябва да се събарят паметниците? Те свидетелстват за историята.
Или и ние като талибаните - юрууш, нищо преди нас да не остане.

bouquet И аз това винаги съм се питала! Много сме прости и това си е. Ей на - Гери скачала, за да бутнат някаква сграда, много умно, няма що.
А знаете ли, че в Германия все още има улица Сталин? Никой по света не върши такива щуротии с историята си.
Аз за това писах и есе в университета, познайте колко имам. Двойка Mr. Green Mr. Green . Туй то "свободата" на словото tooth

# 2 681
За да се свърши с култа към един родоотстъпник и комунистически мафиот

Сградата на Мавзолея трябваше да се събори. И много други неща има за събаряне още докато се изчистим от тази червена чума....
Ми да се гътне и НДК?
Процесът не приключва със събарянето на сграда.
(възприемам го като паметник от историята ни)
Относно мумията, то поддръжката е достатъчно скъпа (от данъците ни..).
Защо ли египетски мумии се съхраняват и излагат в Британски музей?
Скрит текст:
МОЛ-вете на какво ли са символ?

# 2 682
Нещо не мога да схвана какъв паметник е празният мавзолей. Но ако някой ми обясни, може и да приема.
Мястото ли му е историческо, някакъв архитектурен шедьовър ли е?

МОЛ-вете са закрити пазари и какво общо имат изобщо с темата?
Нещо като ЦУМ, ама повече, както е нормално.
Би ли обяснила какво общо намираш между МОЛ и мавзолей с ритнал камбаната вожд, пълен с трици?

До колкото знам, мумиите в Британски музей не са обект на поклонение с венци, но предполагам, че ако занесете, няма да ви кажат нищо. Може само малко да ви гледат странно.

# 2 683
Аз съм родена 1963, древна та древна Simple Smile Водиха ни задължително били сме в началните класове. Ужасен ужас изпитах ,и ми миришеше на, ако щете ми вярвайте- салата от моркови с много оцет. Малоумна работа, да заведеш деца на 10 г. да гледат мъртвец.

# 2 684
  О, добре го махнаха мавзолея.  Беше грозен и имаше лоши флуиди. Срещу двореца и околните сгради стоеше много тъпо. Градинка е сто пъти по-добре. И другите грозилища също добра махнаха. Един Ленин се извисяваше... и гой ли трябваше да си седи?  Все пак трябва да има някаква нормална градска среда.
 Сложиха ги в музей на соц изкуството, който иска - моля.

Мумията съм я виждала - водеха ни от училище, и то в начален курс, тъпанари. Помня едно осветено лице и ръцете. Гадно беше.
  Не проумявам що за извратетна идея е в 20-ти век хората да се кланят на мумии. Rolling Eyes

ПП. Интересно, като имат в Германия улица Сталин, Хитлер дали имат? Може да са на кръстовище  newsm78

Защо ли египетски мумии се съхраняват и излагат в Британски музей?

А някого да водят от училище да се впечатлява от вожда фараон? Да дефилират манифестации пред него с името му на уста?
 Едни сравнения правите...

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 15:57 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт