Убедена съм, че щеше да е пак нелицеприятна истина, критика и точни анализи.
Абсолютнито до същите изводи бях стигнала и аз, когато попаднах на Запад за 1 път, като студентка:
Това с химна времето го доказа едно към едно.
Да, ама ще ти кажат, че четеш както дявола евангелието.
Тежко се живее на Запад, няма права, няма свободи, няма демокрация, няма съд... Всеки гледа да те натопи за няма нищо, за да заеме твоето място в службата и по възможност да ти вземе и децата. Само контролираната демокрация на кремълското джудже комай работи в свят като днешния
Не е правилно в момента да противопоставяме животът "на Запад" и тук, защото до голяма степен ние сме същото общество, със същите цивилизационни ценности, евро-атлантическите и всъщност страшно много си приличаме.
Когато за пръв път посетих "западни страни", не толкова отдавна, ме учуди точно голямата прилика, а не разлика с България, каквато очаквах. Почти същото е всичко при тях, само в доходите се различаваме, но ако вземем София и стандарта на София, то и в стандарта няма особено голяма разлика:) ми масово "там" работят за около 3000 евра, което като стандарт отговаря на около 2000лв в София, особено пък ако има човек собствено жилище.

)
Търсиш комунягата зад борчето, а той след хитър маньовър изскача от коминчето! 
- а то какво се оказа, на обувката ми се беше залепила някаква гадост - нещо като дълга лента скоч - и жената настъпи другия й край, за да ме отърве от нея.
Още има червени лелички, мани ги бабичките. Ще ни мъчат тия до второто пришествие.