Истории от комунистическа България

• 158 176
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 835
Не можете да надмогнете социализма. Тези 2500 не са по щат, трябва да си ги изкараш. Ако можеш и ако искаш.

# 2 836
Да. Вземат по 20 хиляди и отгоре и живеят в палати. Всички инженери. На границата има опашки от западни инженери дето искат да работят у нас за да ги оценят и високо заплатят!!

И да не забравя-тези инженери в палатите в София какво са изобретили? Знаеш ли?

Mr. Green

А от английски бармани има тълпи тичащи по улиците на София и изискващи заплати от 3000лв..
Домашни помощнички от Италия масово емигррират в София защото тук има заплати от 1500евро и повече.

Още някоя  високоплатенокадърна ще се изкаже ли за да вдигна мизата???

# 2 837
Да, близките ми с инженерно образование взимат доста повече.
И само автомобилите им струват шестцифрена сума.
За къщите да не казвам.
Е, айде сега пък шестцифрени суми! Инженерите могат и добре платени да са, но все пак работят на заплата. А шестцифрени заплати ....  Thinking

# 2 838
"Посмали, Манго" е репликата тука Grinning

# 2 839
Може би визира Левон Хампарцумян, който наистина е инженер по образование и наистина взима шестцифрена заплата!   Sunglasses

# 2 840
  • София
Не, имат собствен бизнес, разбира се.
Мога да кажа и какъв.

Ама вие кой мислите, че ги кара тия лимузини по улицата, не за друго, а понеже се виждат с невъоръжено око.
И кой живее в скъпите апартаменти и къщи, които сами си купуват и строят.
Някакви извънземни, които ги спускат от Кораба-майка, за да направят едно кръгче из столицата с лимузината и после пак си ги прибират обратно в Космоса?

Мога да ви разкажа и за Кире багериста.
Ако ви е интересно.

# 2 841
И не си мислете, че в София и в останалата част на държавата положението е едно и също.  Peace

# 2 842
Да, близките ми с инженерно образование взимат доста повече.
И само автомобилите им струват шестцифрена сума.
За къщите да не казвам.
Е, айде сега пък шестцифрени суми! Инженерите могат и добре платени да са, но все пак работят на заплата. А шестцифрени заплати ....  Thinking
В палати живеят в палати! И всичките са от кадърен нагоре. И не само инженери-ами и бизнесмени.
Аз се сещам за един  бизмесмен в България-млад и успял и без никакви връзки как има вестници, телевизиии и е депутат! На 35 години! Сам е успял бе!
 Аз и други като сме некадърни и неоценени така ще е. Ще ни се присмиват по форумите, че нямаме палати, скъпи коли и домашни прислужнички.... Cry

# 2 843
Те първо за София да посмалят. После ще стигнем и до останалата част от страната.

Аслъ с тия палати и шестцифрени заплати, да се чудиш защо е жалбата по социализма?!
-----

Сега фактите: "домашна помощница" имам и аз. Идва веднъж седмично и получава 30 лв. + транспортни. Има още един клиент, който е с голямо жилище и оттам получава малко повече. С математическо образование съм, и пак не мога да ги докарам доходите й до 2500 месечно с просто събиране и умножение ... сигурно в мен е проблемът Grinning

# 2 844
Не, имат собствен бизнес, разбира се.
Мога да кажа и какъв.

Аз пък мислех, че говориш за инженери, които работят по специалността си на заплата. Аз познавам основно такива и макар и да не взимат шестцифрени суми, заплатите са им доста прилични. И не са ай ти та. От много неща си зависи, също и от късмет, разбира се. Капитализъм, ко да праиш - животът такъв какъвто е.

# 2 845
Герри, ти си готова за революцията.

# 2 846
  • Куциндрел
Има много места, на които се взимат добри заплати, но в интерес на моята теза  Mr. Green искам да кажа, че повечето такива места са западни фирми  Wink Сещате ли се?

Ами нека да са западни фирми. Нали се глобализираме? Що да не са?
Може пък и тукащните фирми да се усетят, че с трици маймуни не се ловят.

Не, бе, щото Запада бил лош, нали.  Wink
Кой е твърдял, че Запада е лош?!?

# 2 847
Ceca, по напред стана някакъв такъв разговор.

Чакайте да се повторя, че да си върна темата към "любимия" ми комунизъм, щото много бегахте.

Искам също така да отбележа, че това, на което казвате "връзки", другаде му казват препоръки. И няма нищо лошо в тях. При нас, ако някой доведе на работа човек с препоръка и го харесат, след три месечният изпитателен срок, този, който е дал препоръка го поощряват, финансово. Аз лично съм получавала. 
Разликите с едновремешните връзки има ли смисъл да ги описвам?
Те доста красноречиво са разказани в не един филм.

# 2 848
Гери, не си само ти в кюпа.  Wink
Никой не може да ме убеди, че и по времето на соца, и сега е  имало и има доста образовани, интелигентни и способни хора, които не получават заслуженото, защото не са от обкръжението на управляващите в определен момент .   Peace

# 2 849
  • София
Да, двамата са инженери, семейство.
Той има собствен бизнес, тя е на заплата.

Нейната заплата гравитира около 2500, неговите доходи се генерират от проекти, които изпълнява в областта на климатизацията, така да го кажа.
Работи за всякакви административни сгради, хотели, болници и фабрики, мини, включително, които са централно климатизирани.
Само пример давам.

И мога още да приведа, без никакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт