Истории от комунистическа България

• 158 185
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 850
Герри, ти си готова за революцията.
Ти ще се похвалиш ли с шестцифрена заплата? Колко си кадърна и оценена?
И как нямаш ни една връзчица? Също като Хъпарцумян и онзи дебелия?

Ако не се хвалиш не си в крак с времето....

# 2 851

Работи за всякакви административни сгради, хотели, болници и фабрики, мини, включително, които са централно климатизирани.
Само пример давам.

И мога още да приведа, без никакъв проблем.
Мога да дам пример как се вземат поръчки за такива сгради ама айде, че сега освен в некадърност ще ме обвинят и в клеветничество....
Без връзчиците не става, ама хич...
Че ОВ инженери  и то добри на пазара има с лопата да ги ринеш....

# 2 852
Герри, каква е твоята професия, ако не е тайна?

# 2 853
Аз при социализма бях оценена. Като млад специалист почнах със 170.  А колежки с трудов стаж, ама без образование взимаха по-малко. През носа ми излязоха тези 5 лв .

# 2 854
Домашна помощничка.
Мисля да се кандидатирам при Аzzy, защото разбрах, че може да изкарам 2500 лв. заплата.
Ако не става ще се преквалифицирам на барманка и ще взема 2000лв.

# 2 855
Домашна помощничка.
Мисля да се кандидатирам при Аzzy, защото разбрах, че може да изкарам 2500 лв. заплата.
Ако не става ще се преквалифицирам на барманка и ще взема 2000лв.

Ето, ако на младини се беше напънала да получиш някакво образование сега щеше да си няколко идеи по-напред с материала и нямаше да ти се налага да преодоляваш хендикап.

# 2 856
Аз при социализма бях оценена. Като млад специалист почнах със 170.  А колежки с трудов стаж, ама без образование взимаха по-малко. През носа ми излязоха тези 5 лв .
Простотиите при соца гледам и сега си продължават с пълна сила.
Ти му казваш нямаше дамски превръзки, то ти вика имаше, ама не сте видели-за него нали имало.....
Та и сега така. Ти му казваш, че хората изкарват масово между 800-1400лв. то ти вика, че са тъпи и необразовани та затуй.

Милиционерска му работа.

# 2 857
Никой не може да ме убеди, че и по времето на соца, и сега е  имало и има доста образовани, интелигентни и способни хора, които не получават заслуженото, защото не са от обкръжението на управляващите в определен момент .   Peace

При социализма е имало много такива, които не са получавали заслуженото, защото не са били партийци, не са имали връзки, а често са получавали и много по-малко от заслуженото, че и в лагери са ги вкарвали.

Сега такива хора, които да не получават заслуженото, са много по-малко. Поне в София. Най-малкото не са закрепостени и като не го получат това заслужено на едно място, могат да се преместят и да опитат да го получат другаде.

И все пак, да разграничим малко и кой с кого спори, защото аз все пак чак такива цифри като Azzy никога и никъде не съм посочвал. Което не значи, че не са верни, напълно е възможно нейните познати наистина да са така. Чак със шестцифрени доходи месечно мисля, че не познавам такива хора, но с петцифрени познавам. Но и шестцифрени има. Разбира се, че не е масово.

Целият спор обаче тръгна от това, че 2000+ получавали много, много малко хора, а очевидно не е така. Виж, тези с пет- и шест - цифрените доходи сигурно наистина са малко, не споря за това.

Между другото, Хампарцумян не е с връзки, какво значи връзки - човекът ги е убедил, италианските шефове на банката, че той е най-подходящият човек за позицията е успял да ги убеди. Нито ги краде, нито "народът" му ги плаща, нито има нещо незаконно, нито има нещо неморално. Не мога да разбера каква е тази масова омраза срещу него. Човекът си ги изкарва честно и не съм му светил, не знам колко са - по форумите се спрягат и 200000лв заплата, и други бомбастични суми, ама дори и да е вярно, какъв е проблемът? Ми вървете, говорете с шефовете на някоя западна банка или голяма фирма, убедете ги да ви назначат за ръководител на бизнеса в България и вие ще вземате толкова.

Ми в болницата на съседното легло лежеше един човечец, който изглеждаше съвсем обикновен, той беше директор на някаква френска фирма и ми каза - няма да ти кажа заплатата, а само тантиема си, който съм получил тази година - 400000лв. Каза го, защото аз тогава нямах дете, хич и не знаех за частното образование и бях шокиран, като разбрах, че има 3 деца и трите са във Френския лицей и че таксата там е 5000 евро /сега е повече, това беше през 2008/. От таксата бях шокиран, не от това, че има 3 деца:) и също бях шокиран и от това, че виждам на живо човек, който да я плаща, и то умножена по три:)

Нямах представа тогава, че цифрите са такива, и му викам - за 12 години училище и 4 години детска градина, това са общо 16 години, ти ще дадеш 80000 евро?! и то само за едното дете? И дори и да можеш, викам, има ли смисъл?
И той тогава отговори - ще дам, как да няма смисъл, аз работя, вика, във френска фирма и да ти кажа ли колко ми е заплатата? Ще ти кажа вика, само тантиема ми колко е - 400 бона, както ви казах.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 12:36 от Татко Мецан

# 2 858
  • София
Като директор на Агенцията за приватизацията по времето на Костов, не му е било много сложно на Хампарцумян да "убеди" италианците, които приватизират Булбанк, да го назначат за изпълнителен директор. Mr. Green

# 2 859
Абе щом Харпарцумян и неговите доходи станаха мерило за масовия софиянец по бг-мама, не знам какво го жалите соца.

# 2 860
https://
Като директор на Агенцията за приватизацията по времето на Костов, не му е било много сложно на Хампарцумян да "убеди" италианците, които приватизират Булбанк, да го назначат за изпълнителен директор. Mr. Green

Ех, да му се не види, как не назначиха теб. Със сигурност си по-умна и кадърна.

# 2 861
Направих си труда и погледнах статистиката. Не мога да дам линк но влезте в заплатомер бг. и вижте.
 75% от хората олучават по-ниска от 1750 лв. заплата.
А 50% от хората получават по-ниска от 1475 лв. заплата.
Има си табличка.

Явно вие тук изфукалите се със заплати и умения сте от малкото кадърни хора в бг, дето са и подобаващо оценени -абе направо сте хванали Господа за шлифера или казано по друг начин сте му бръкнали в джоба... Wink

# 2 862
Няма да можем да ги убедим някои хора, че около назначенията и доброто заплащане почти нищо не се е променило след времето на соца. Да не говорим, че до поръчки, сделки не всеки може да се добере, колкото и да е способен.  Rolling Eyes

# 2 863
Абе щом Харпарцумян и неговите доходи станаха мерило за масовия софиянец по бг-мама, не знам какво го жалите соца.

Абе, не, ама познавам хора, които работят за Харпарцумян, повече от 2000 получават.

А, между другото, имат детска градина.

# 2 864
Няма да можем да ги убедим някои хора, че около назначенията и доброто заплащане почти нищо не се е променило след времето на соца. Да не говорим, че до поръчки, сделки не всеки може да се добере, колкото и да е способен.  Rolling Eyes

Разбира се, че няма да можете да ни убедите. Променило се е страшно много по сравнение със соца, ама страшно много. И то в положителна посока. И за какво ви трябва да ни убеждавате? и то в нещо, което не е вярно. Живейте си с вашите убеждения, свободна държава сме, всеки има право да е убеден в каквото си поиска.

Общи условия

Активация на акаунт