Истории от комунистическа България

• 158 175
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 865
  • София
Нещо не ме четете както трябва.
Никъде и никак не съм посочила шестцифрени доходи на месец.
Шестцифрена сума струва автомобилът на инженера.

Първо беше с баничарка, после с нисък клас, после среден клас, после висок клас. Има градация, така да се каже. Същото важи и за жилищата им. Първо боксониера, после двустаен, после тристаен и накрая къща.

Герри, не си достатъчно квалифицирана за да ми бъдеш домашна помощница.
Убедена съм, че не различаваш кашмир от коприна и нямаш капацитет да извадиш петното от килима ми от монголски кашмир. Simple Smile
То, това не е лесна работа.
/шегувам се, но само до някъде, да не се обидиш сега/

И между другото, познавам и адвокати с дебели, ама много дебели връзки, айде да го кажа контакти, които не успяват да сглобят и хиляда лева на месец.
Тикат им в ръцете работа, ама оная работа, добре платената, с дебелите хонорари и тях ги мързи и да гледат даже.

След малко и за Кире багериста ще ви разкажа.
Да довършим за измеренията на труда и доходите у нас.

И между другото, моят собствен брат, завърши скъпото си и престижно образование в Германия, където получи предложение за работа не от една, а от няколко фирми, понеже имаше препоръки горещи от свои преподаватели, как да го нарека и аз не знам, но го приемете като връзки.
Той, обаче отказа, завърна се у нас, където започна свой бизнес, наложи му се, разбира се да върши доста неща, не особено лицеприятни за грандиозната му диплома, препоръки и няколкото езика, но с днешна дата е собственик на бизнес със завидни материални активи, чиято стойност няма да споменавам, че много се вълнувате и е на 35.

# 2 866
Гледам и аз.
http://zaplatomer.bg/bg/statistics3.php?id=3546
Огромната част от доходите за София е в обхвата 800-1800 лв., което и отговаря на нормалното състояние на нещата. За Пловдив, разбира се, този дял е 500-1200.

Хубаво е, че във форума са се събрали всички от тънкия горен слой. Само се чудя, за какво ги получават тия големи заплати - за писане на постове ли?

# 2 867

Хубаво е, че във форума са се събрали всички от тънкия горен слой. Само се чудя, за какво ги получават тия големи заплати - за писане на постове ли?
Joy

# 2 868

Crossing Arms Аз съм по майчинство и имам под ръка баби и дедовци и кротко дете! Ха, построила съм си комунизма!

Hug

# 2 869
  • София
https://
Като директор на Агенцията за приватизацията по времето на Костов, не му е било много сложно на Хампарцумян да "убеди" италианците, които приватизират Булбанк, да го назначат за изпълнителен директор. Mr. Green

Ех, да му се не види, как не назначиха теб. Със сигурност си по-умна и кадърна.
Абе кадърен... да ходи да благодари на Герри, дето скачала по площадите, че да дойде на власт Костов, та да стане после Хампарцумян директор на АП и да си оплете кошницата.
Всичко е свързано. hahaha

# 2 870
Баси, човек да го е срам, че получава добри пари, като ви чета....

Толкова ли е скандално, че има хора, които се оправят по-добре от други в тоя живот?

# 2 871

Убедена съм, че не различаваш кашмир от коприна и нямаш капацитет да извадиш петното от килима ми от монголски кашмир. Simple Smile

А ти знаеш ли какво е алпака? Ама без Гугъл.  Mr. Green

Какво сте направили с темата?  Crossing Arms

# 2 872

Crossing Arms Аз съм по майчинство и имам под ръка баби и дедовци и кротко дете! Ха, построила съм си комунизма!

Hug

Що се обясняваш сега, ти може и да си така, ама ние останалите сме привилегировани и тук във форума и сме с връзки, на нас ни плащат по 10 лв на написана буква! Цялото ни общество е такова, връзкарско, има привилегировани и има и низвергнати и онеправдани, та форумът ли няма да е такъв! И тук сме разделени - ние с връзките, вземаме кинти, а онеправданите пишат безплатно, ама кой както се уредил, такъв е животът!

Колкото до домашната прислужница на Azzy, и аз това мислех да поясня на неразбралите - това не е обикновена домашна прислужница! Аззи не твърди никъде, че всички прислужници вземат по толкова - нейната помощница е виртуоз, артист в професията си и е нормално да взема и повече даже.

Ето сега се сещам и друга професия, дето вземат над 2000лв - например главните готвачи по заведенията. Ми че те и на 3000лв заплата се мръщят, отделно дето могат да си ядат и пият безплатно колкото си искат от запасите на заведението.

# 2 873

А ти знаеш ли какво е алпака? Ама без Гугъл.  Mr. Green

Какво сте направили с темата?  Crossing Arms

Аз знам какво е алпака, без гугъл. Не, не става въпрос за тава.  Mr. Green

Мецане, отпусни малко, де, не се обяснявам, шегувам се.

Ще накарам модератор да изчисти ако продължавате.  ooooh! Пуснете си тема за заплатите, де!

# 2 874
Мецане, мецанееее.
Като мецан влизаш във всяка тема-неподготвен.
Айде похвали се още малко.
Аз мислех че само бг. мамите са от фукня нагоре, ама и бг татковците не отстъпват...
 Joy Joy Joy

# 2 875
Много Ви моля, направете си тема за заплати и професии и си пишете в нея. Ми то 5 страници само за това пишете. Иначе викате - малко извън темата, много се отклонихме, ама не спирате.
Ако сте се изчерпали по тази тема, моля не пишете в нея.

Иначе много интересни неща прочетох.

П.П. Мерси Нино!

# 2 876
  • София
Че защо друга тема, нали днес било следствие от соца?

# 2 877

Толкова ли е скандално, че има хора, които се оправят по-добре от други в тоя живот?
бе аз си мислех, че скромността краси човека и живота все се върти и е преходен.
Не знаех, че някои не могат да спят спокойно без да си изтъпанчат успехите на всоеслушание и ако не получат овации се врътват обидени...и покрусени.

# 2 878
http://parisbg1target.wordpress.com/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1% … 0%BA%D0%BE%D0%B2/

Паметникът на Георги Марков.

Има ли нещо общо с комунистическите мастодонти, внушения и бетони? Няма.

А Бузлуджа защо си го построиха там?

# 2 879

бе аз си мислех, че скромността краси човека и живота все се върти и е преходен.
Не знаех, че някои не могат да спят спокойно без да си изтъпанчат успехите на всоеслушание и ако не получат овации се врътват обидени...и покрусени.

Скромността краси глупака най-често. И определено не помага когато търсиш успешна реализация на пазара на труда.

Общи условия

Активация на акаунт