Истории от комунистическа България

• 158 066
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 955
  То тоя марципан дявол го знае какъв беше.
 Аз наскоро опитах истински марципан и нищо общо няма с това, дето у нас минаваше за марципан.

А се престраших да опитам наскоро, защото съм запомнила, че марципана е нещо долнопробно.

# 2 956
И аз и сестра ми и дядо ми се занимавахме да търсим пустите му бонбони....и заедно и поотделно  Tired
Дядо ти е бил голям нарушител. Санкционираха ли го?
hahaha

# 2 957
  • София
А да дойдат гости и да извадиш корекомски бонбони, а Simple Smile

Майката на приятелката ми криеше Нутела в огромни буркани.
Е, намирахме я, разбира се, присъстваше идеята да я омааме цялата и да напълним буркана с нещо друго, но това друго, което ни идваше на ум не беше много за разказване и така и не се решавахме да реализираме тази брилянтна идея.

# 2 958
Ми то повечето уж шоколадови изделия бяха марципан. Само "фини млечни" бяха от шоколад, и имаше един голям шоколад с една крава на него, но го нямаше по магазините. И кока - кола нямаше, но пък имаше "Алтай", ужасно гадно питие, на вид като кока-колата - черно и шумящо:)

# 2 959
И аз и сестра ми и дядо ми се занимавахме да търсим пустите му бонбони....и заедно и поотделно  Tired
Той винаги успяваше да се измъкне като обвиняваше мен за липсата на бонбоните. Пък аз топях сестра ми защото тя никога не отнасяше мъмрене, защото беше любимката на баба ми...
  То тоя марципан дявол го знае какъв беше.
 Аз наскоро опитах истински марципан и нищо общо няма с това, дето у нас минаваше за марципан.

А се престраших да опитам наскоро, защото съм запомнила, че марципана е нещо долнопробно.

Има страхотем шведски марципан в Икея. С кафенце например е сууупер.

# 2 960
И аз и сестра ми и дядо ми се занимавахме да търсим пустите му бонбони....и заедно и поотделно  Tired
Той винаги успяваше да се измъкне като обвиняваше мен за липсата на бонбоните. Пък аз топях сестра ми...
Хем нарушител, хем голям хитрец.  Mr. Green

# 2 961
Помогнете ми с един български филм, в който един образ обясняваше на една загоряла като траперски тиган невеста как цяло Габрово вече затваря със стари капачки. Слага една, слага втората, натиска, здраво. А невестата го гледа и примира от нега. Кой беше филма, мамка му и памет!

"Вилна зона"

# 2 962
Ми то повечето уж шоколадови изделия бяха марципан. Само "фини млечни" бяха от шоколад, и имаше един голям шоколад с една крава на него, но го нямаше по магазините. И кока - кола нямаше, но пък имаше "Алтай", ужасно гадно питие, на вид като кока-колата - черно и шумящо:)

И Етър.

Аз си спомням откъм бонбони - по-така, Тримонциум и Троен лешник.

# 2 963
  • Бургас
Байкалчетата и Чайките помните ли? А дъвките "Идеал"?

# 2 964
Той винаги успяваше да се измъкне като обвиняваше мен за липсата на бонбоните. Пък аз топях сестра ми защото тя никога не отнасяше мъмрене, защото беше любимката на баба ми...

Това ми напомня на една сентенция, с която громяха капитализъма навремето: homo homini lupus est

# 2 965
  • Куциндрел
Имаше едни безалкохолни "Рубин" и "Вишна". Много ги обичах, такава пяна правиха. Mr. Green
Имаше подобни бонбони:
Скрит текст:
Намираха се много рядко, по-скоро съм опитвала такива само на гости. Бяха ми любими.

# 2 966
Байкалчетата и Чайките помните ли? А дъвките "Идеал"?
Много гадни бяха тези идеалки. Тва не можеше да се сдъвче като хората-разпадаше се в устата на дребни парченца... :
Виж дъвките турбо си бяха друга работа. А имаше и едни цигарени дъвки с картинки от междузвездни войни, ама само по стрелбищата ги продаваха и струваха 50 стотинки...

# 2 967
  • София - Рим и обратно
Марципанът няма нищо общо с това нещо, на което му викаха с това име, когато бяхме деца. Нямам идея защо го наричаха марципан.
А иначе прекрасно си спомням къде седеше Черноморецът на баба за гости. Обожавах мириса на това чекмедже, ама явно съм била послушно хлапе и съм оставяла по някой бонбон за гостите, щото не ги криеха Simple Smile.

# 2 968
  • София
А Карамел Му?

# 2 969
  • София - Рим и обратно
Карамел Му си купувах от хлебарницата с рестото от хляба Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт