Истории от комунистическа България

• 157 891
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 195
jam,  виж изречението ми до  края, т.е. до точката Peace

# 3 196
  • Пазете Гор
Тромава и закостеняла във почти всичките си начинания, комунистическата система не оцени овреме по достойнство какъв шанс за нея бяха левичарските настроения на Запад през 60-те и 70-те, изражение на които беше и популярната музика от периода. Музиката не се преследваше, но контактът с нея беше труден  - едно заради технологиите на времето, друго заради общата изолация на страната. Беше по-скоро страничен, отколкото търсен ефект.

Не съвсем лекият достъп(което не значи нямане на достъп) създаде на музиката ореол на младежко тайнство и подсигури сладки спомени за малки тайни за десетилетия напред.

Комунизмът на Запад би бил много по-ужасен, отколкото беше у нас. Смятам, че писаното от Г.Марков е вярно, даже твърдя, че нещата са отишли по-далеч за времето, изтекло от написаното от него. Отдаден на кротко консуматорство и несрамежливо декадентско времегубене, той от година на година губи с лекота съпротивителните си сили и нравствени основания да бъде алтернатива на болшевизма. Ленив и преситен, той иска само да не го занимават, да не искат от него жертви, усилия, лишения, принципи, смелост. И много пари за отбрана да не искат също.
И нашето общество се държи именно по този начин,  като разликата със Запада е само в степента на задоволеност.

Фундаментите на цивилизацията се изгризват поред ту глупави, ту от страхливи лидери, ту от смесили ги в сложна пропорция користни популисти, както и от легиони "полезни идиоти" от сорта на Депардийо, О.Стоун, И. Алиенде, М. Мур.

# 3 197
Тромава и закостеняла във почти всичките си начинания, комунистическата система не оцени овреме по достойнство какъв шанс за нея бяха левичарските настроения на Запад през 60-те и 70-те, изражение на които беше и популярната музика от периода.
И аз го виках това преди около 100 страници, но потъна между саламите Simple Smile Иначе можеше и малко по-друг да е изходът от Студената война.

За "полезните идиоти" много се накефих, спот он Simple Smile

# 3 198
  • Пазете Гор
Цитирам класиците, Параход, в случа Володя Улянов. Така ги е наричал той навремето си, подобните на Ривера, Фойхтвагнер, Ролан, Шоу, Рид.

Поучително е да се прочете Бунин и мнението му относно тях.

# 3 199
Не, не, нямах предвид ленинската формулировка, а шортлиста, който си спретнал Grinning

# 3 200
Тромава и закостеняла във почти всичките си начинания, комунистическата система не оцени овреме по достойнство какъв шанс за нея бяха левичарските настроения на Запад през 60-те и 70-те, изражение на които беше и популярната музика от периода.

Левичарски, левичарски, ама все пак Запад - къде остава Врагът. Та се сетих и за Врагът с партиен билет.
А за студената война - и Западът , и най-вече САЩ са имали огромен принос. Много ги е било страх от комунизма. И има защо.

# 3 201
никакъв шанс няма комунизма на Запад освен да ги гази с танкове ,

имаЛо е някакви Леви настроения , но виждайки  действитеЛността бързо са се отрезвявали - Ив Монтан , например ,  така евоЛюира , че през 56-а ходи на турне , дори Лети с правитеЛствения  самоЛет на Хрушчов , посЛе скъсва с тях ,
а през 80-те отрезвен и гузен и пред себе си започва да подкрепя поЛската ''СоЛидарност'' ...

# 3 202
къде остава Врагът

комунизмът не може без враг , как ще блеснат добрите другите , ако няма враг ,
всички са враг без братските държави

вЛяво - врагът САЩ , който мачка нашите съседи
http://nervousshark.files.wordpress.com/2013/10/soc-plakat-msi-5 … g?w=640&h=446

вижте нерадостната съдба на нашите съседи , съответно , врагове , понеже не са в нашия Лагер :

САЩ е врагът , победен от кризата :

# 3 203
Тия картинки са едно голямо минало, отлетяло с пропагандата си и всичко останало ....
Нито Югославия я има, Гърция от 1974 не е монархия,  съдира се от кризи, а България изобщо не е същата.

Куркума ,  thumbsup

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 12:58 от take a smile

# 3 204
да ... картинки от тогава, но ето малко и от днес: http://webstage.bg/socialni-temi/1045-18-brutalno-otkroveni-ilyu … eto-savremie.html

# 3 205
Темата е за миналото. Но много ми се иска да ви поздравя с настоящето! Heart Eyes Hug
В тази тема видях надежда,  воля за добро! Hug Praynig Heart Eyes  Въпреки, че имаше чепкане.
Аз вярвам, промяната е бавна, но сигурна!
Цитат
И повярвай ми,
че съвсем сами
този свят ще променим!
Много съм щастлива с невероятната песен, цялото семейство много се вълнувахме, че заехме 2 място , а синът ми с влюби в Крисия.  Heart Eyes
Това е бъдещето на България! Убедена съм.
Не намерих тема в бг мама за това. Дано има, все пак. Grinning
Извинявам се за лиричното отклонение.

# 3 206
Тия картинки са едно голямо минало, отлетяло с пропагандата си и всичко останало ....
Нито Югославия я има, Гърция от 1974 не е монархия,  съдира се от кризи, а България изобщо не е същата.

е , това е комунизмът на държавно ниво - всички освен братушките са враг , не е Ли така ?
сега поне това е променено ...

а Гърция така се съдира като кризи , че се сещам за онази мисъЛ ..как беше - ''като сме зЛе , като гърците да сме '''

едното е пропаганда на официаЛно ниво , другото е Лично творчество на някой , който иска да опише времето , в което живее и няма никакъв пробЛем да го направи , защото такива карикатури даЛи биха биЛи възможни тогава ?

# 3 207
Човек сега може само да види и да добие представа за нещата, а тогава се разчиташе на тази агитация. 

# 3 208
кръжоците са имитация , да ,
тогава кучета няма , защото се избиват -
виж , в днешния ден 
животът на кучетата е по-важен - днес не може държавата да ги избива , ЕС е хуманен ,
но комунизмът - не , той застреЛва хора , ако стъпят на граничната бразда , та кучетата ли ще пожали  ....

С тая разлика, че ЕС си избива кучетата.
За съжаление пак сме в информационно затъмнение и това е една прекрасна, плодородна почва за всякакъв вид легенди и митове като този, как животът преди 88-ма бил цветя и рози.

# 3 209
Уф, пак до кучетата се стигна ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт