Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 59

• 32 005
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
Отчитам Chalene Extreme Lean 3  и отивам нейде из планината  Simple Smile

# 181
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
В тази връзка, мисля, че ТДИ, а може би и други от вас бяха споменали, че на различни кг са тренирали различно. Може ли да дадете повече насоки на незапознатите като мен?

Тренировки за начинаещи на Румяна и тихата аеробика,  т.е. без подскоци  Peace

# 182
Здравейте, момичета! Продължавам аз с 90-ДП, но ми се появи проблем - страшна болка в колената при подскоци и клякане. Румянка има едно упражнение клек-скок за лицева, лицева, скок, изправяне, което разучих, но от 2-3 дни имам страшна болка и го пропускам, правя само лицеви и без това не ги мога. Пробвах да си го улесня и да не скачам, но аз докато се изправя успявам 1-2 повторения само да направя. Проблем с колената си имам от пубертета, но сега и килцата в повече си казват думата. Намалих темпото, но гледам да не прекъсвам упражненията, защото спра ли... ще се сетя пак да правя нещо след 2 месеца. Гледам да наваксвам с 2 тренировки на ден, пропуските заради болка, но те са си доста интензивни и е трудно. Направих си снимки днес и като ги видях щях да се гръмна, действат ми демотивиращо. Тотално отчаяна съм вече, но съм решила тези 90 дни да ги изкарам, ако след тях няма промяна, поне минимална,  не знам.   Sob  Sob  Sob  Ето затова е трудно, момичета, в такива моменти ми иде да захвърля всичко и да си стоя дебела, в същото време знам, че не мога да се оставя. Просто нямам думи и всичко това, заради тези химии, с които ни блъскат, хормонални препарати и глупости.
Честито на всички за новите позиции, за новите заплати и всички останали успехи - поне в това отношение нямам оплаквания. Наслаждавайте се на тези хубави мигове, защото за да настъпят те сте положили огромни усилия, години труд, учене и развитие.

# 183
клек-скок за лицева, лицева, скок, изправяне
Бърпи  Laughing
Въпросното упражнение може да се модифицира така:
Клек, слагаш ръцете долу, първо единия крак назад, после другия, лицева.
Изправяш по същия начин - първо единия крак до едната ръка, после другия, не подскачаш, а само ръцете нагоре Wink

Не разбрах едно - правиш по 2 тренировки на ден, за да наваксаш какво? Нали те болят коленете? Защо тренираш още повече? Така и така имаш проблем, за какво се натоварваш още повече?! То малко мислене трябва да се влага от време на време  ooooh!

Карай си предизвикателството, ама ако трябва тренирай през ден, прави ниво 2, заради коленете, а и доколкото разбирам, имаш да си сваляш килограми, така че не тренираш с ниво 3, което е още по-интензивно?

Следвай по-лесното ниво, ако трябва още си улеснявай упражненията. Ако трябва дори мини на програмата за Начинаещи от сайта, харесай си режим пак от там и действай. Никаква демотивация. Снимките трябва да ти действат точно обратното Simple Smile Всеки следващ ден ще ставаш по-силна и по-вярваща в себе си, че можеш да постигнеш целта си Simple Smile Само трябва да си последователна. Имаш си болежка, така че не се претоварвай толкова много, а му обърни внимание. Дори да тренираш през ден или през два, пак тренирай. Няма значение, че може да стигнеш целта си с 2-5-12 месеца по-късно, важното е да не се отказваш и да вървиш постоянно към нея. Да, ще имаш 1-2-5 стъпала надолу, но пак ще ги качиш. Пътя е труден, никой не казва, че е лесен, но не е невъзможен. Ще помагаме, залавяй се за работа   bouquet

# 184
Mery, гоня 90-те дни затова гледам да наваксвам събота и неделя, когато съм по-свободна с по 2 тренировки  Confused

# 185
  • Пловдив
Брей,  Мери, страхотен пост! Peace
ЧРД на патерици на Смоуки и рейни  bouquetздраве, щастие, късмет, любов bowuu
Адаш Агент, много си красива просто   bouquet и децата са страхотни!  Да сте всички живи и здрави   bouquet
Отчитам Гейм дей ,61 минути, след което изкарах и овъртайм 14 минути. #Crazy Ако някой някога нему стигне Тренировката, или Има Само 15 минути да се разбие , това е! Псувах го поне 100 пъти тоз Шон, изключително трудна тренировка,  с изумително гадни движения. Но разбива отвсякъде. Друг е въпроса до колко е по възможностите на всеки, аз с ръка на сърце признавам, че част от нещата са ми свръх. Но все пак имам някакъв прогрес, поне половината от гадостите направих като за света, а на другата половина Се Карах На Шон. И как иначе, като нахалства след 60 минути тежка тренировка, завършваща с 10 минути различни вариации на подскачащи и всякакви лицеви, да ме кара после от 13 минути половината да правя супер извънземни лицеви. Но пък е кеф, човек не знае на какво е способен, докато не се предизвика. Та, на всички момичета, вярвайте в себе си и се предизвиквайте,  ежедневно, не поглеждайте назад, не съжалявайте за нищо. Само живи и здрави. Късмет и успех днес, аз изчезвам да се мотам, любимото ми занимание. Heart Eyes

# 186
Защо ги гониш? Това не е състезание Simple Smile Гледай си здравето, следвай си 90те дни, но не бързай, за да наваксаш нещо. Дори да ги завършиш за 100-150 дни, няма значение, важното е в тези 90 дни да си създадеш нови навици, състезанието е с теб самата, не с някой друг  Peace

Любаbowuu Laughing

И аз да кажа на Агент, че е по-красива от Джолито  Heart Eyes

# 187
  • Пловдив
littlemoon, Мери много добри съвети ти е дала! Peace От изсилване няма полза, това не е състезание! Не е номерът да тренираш 90 дни като луда, а после да си със скапани колене, демотивирана, изнервена и да се откажеш. По-добре по по-малко, по-леко, постоянно. И за да имаш резултати, само с тренировки става много трудно, трябва и хранителен режим да следваш някакъв или поне да махнеш хляба и тестяното, сладкото, газираното, да ограничиш до минимум всички пакетирани храни, да заложиш на месо/риба/морски дарове/яйца/млечни+ зеленчуци, по някой друг плод според желанието ти и ако искаш нещо сладко, здравословен домашно приготвен десерт. Понякога нещата стават бавно, не се отчайвай! И визуално да нямаш промяна веднага, спортът ще те направи по-силна, по-уверена в себе си, по-стабилна и спокойна, по-обичаща се! Само си дай време и не се поставяй срокове! Ако сега започваш, нека 90-те дни да са само началото! И не бъди нито изпълнена с прекалено много очаквания, нито твърде строга към себе си! Щади се и дай на тялото времето да се възстанови! Ако трябва, даже спри за 1-2 дни с тренировките!
Аз тренирам от 2 години, в сравнение с доста от момичетата тук имам визуално не така голям и драстичен напредък (понеже ми е трудно да следвам програма... Blush), но сума ти болежки ми изчезнаха, промени се изцяло себевъзприятието ми и начинът, по който се чувствам, а също станах по-силна, по-гъвкава, по-подвижна, по-енергична, по-уравновесена, по-спокойна, изобщо по.  Mr. Green Така че не падай духом, спортът не е само за отслабване, даже това трябва да е следствие, а не цел! Hug
И като паднеш духом, пиши - затова сме тук, за да се подкрепяме! Hug
Agent, наистина сте страхотни!  Grinning
Би, наистина е вдъхновяваща историята ти!Благодаря, че сподели!   bouquet И снимките на 1-ва страница, моля, моля!
Аз отчитам пореден ден без нищо, продължавам да подсмърчам и да кашлям, а и не мога да спя добре... Confused
Отчитам обаче страхотна закуска - маскарпоне с тахан (бъркам в едното с лъжицата, после в другото и ям с наслада).  Mr. Green
Утре обаче съм решила каквото и да е, да се връщам към тренировките...
Любче, машина си ти! Кефиш! Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 12:17 от yulinga

# 188
Момичета, в почивката от математиката, реших да си разгледам сайтовете, за които съм абонирана и ето интересните неща, на които попаднах:

1. Зузка (моята любимка) има нов сайт - от 8-ми ноември ще има 1 седмица безплатно в Zgym, а след това абонамент за 1-ви месец ще е 1$. Аз си тренирам по програма на Юли, но много се чудя дали да не се абонирам за Зузка, 1$ е все пак това... а преди си спомням, че месец при нея беше 10$, т.е. пак не е кой знае какво като цена. Новият и сайт има и съвети за третиране на кожата, как да си направим маникюр вкъщи...изобщо якичък е.  Peace

2. Инес има нова статия, тя май вече е стара, но за мен е нова. Знаете, че аз НЕ я харесвам, но поповод един от последните постове, не мога да не споделя
На който като мен не му се задълбава може да прегледа само подзаглавията и най-важното от които: 2.Повече тренировки, не означава по-слаба
3.В добра форма не означава да се пренеса в залата

Понеже се заговори за настигане, гонене и т.н. ...кой гоните и къде искате да стигнете? Ако ще гоните форма само за седмица ОК - разбийте си колената, за да влезете в желаната рокля (само не знам как ще ходите с нея после), тренирайте 5 -разово, гладувайте и т.н. и след йо-йо ефекта заповядайте да ги свършим нещата както си трЕбе - а именно бавно и постепенно с постоянство към трайно склупториране на тялото. Сори ако звуча назидатетлно, знаете, че е с добри намерения  Hug

Уф, аз май пак ще се разболявам... чудя се сега да се метна ли за една тренировчица, или да си подсмърчам, покашлям на дивана и да си чета седмичния обзор  newsm78  Rolling Eyes

# 189
  • Пловдив
Днес най-накрая направих ден 33 от предизвикателството на Румяна. Само два кръга, но
Скрит текст:
МЦ ме изненада с ден по-рано.
Присъединявам се към казаното от Мери, Юли, Теди и останалите момичета по въпроса с "догонването" на тренировките. Споменавала съм и преди - със сериозна травма на коляното съм (10 години съм тренирала народни танци, а после още 3 модерен балет). Мисля, че точно с балета си докарах болежките  Sad. Имах периоди, в които буквално не можех да ходя. Коляното ми е ставало не двойно, ами направо тройно. Пих сума лекарства, инжекции, искаха и операция да ми правят...
Тялото ни казва кога да спрем, то ни показва кога някое упражнение все още не е за нас. По-добре да минем ниво назад, да разучим правилната техника, да не изпитваме дискомфорт. Не бъркайте  излизане от зоната на комфорта с изпитването на болка!!!
ТДИ, благодаря за инфото. Зузка си я обичам много, та определено ще надникна Wink.
Любче, машина си ти! Иска ми се и аз да се размажа пак с Шон, но съседката отдолу е на друго мнение сутрин в 6:00  Crossing Arms.
Агент, красота!
Теди, подсилвай имунитета с нещо, не бива толкова често боледуване.

# 190
Привет! С плахи стъпки се намърдвам сред вас. За сега ще ви следя само. Захванала съм се с начинаещите тренировки на Руми, още нямам хранителен режим и просто се ограничавам.

# 191
sky* Hug, и аз съм от тези, които стъпват по терлички в тази тема.
Повече чета, отколкото пиша, защото нямам с кой знае какво да се похваля. И няма как да е иначе - момичетата тук респектират с голям опит, с много хъс и ... с великолепни форми Shocked.

И аз съм на принципа "Напредвай бавно". Не мога да очаквам големи резултати и справяне с упражненията на 100%, защото тренирам редовно едва от 2 месеца. Минах почти по диагонала ниво "Начинаещи" на Румяна и се хвърлих направо в ниво 2 от 90 ДП Grinning. Справям се, но все още ми идва тежичко ниво 2. Успокоявам се само с това, че гарантирано съм извън зоната на комфорт Grinning.

Много ми се иска и аз да извая тяло, но едва ли ще стане и за 6 месеца, пък за 3 още по-малко. Дори да постигна желаните килограми към Нова Година (по моя план имам да свалям още 3-4 кг), едва ли ще съм се оформила добре. И след първите свалени 2-3 кг съм още доста "раздрусана" в областта на д-то и бедрата, но вярвам че постепенно ще се стегна. Отчитам, че е важно да постигна желаната цел, но ми се иска и пътят към нея да ми е приятен. Със сигурност не всички, които пишат тук са станали съвършени за дни или за месец-два, а и виждам, че продължават да тренират с удоволствие, което значи, че са намерили баланса.

Снимките ви са много мотивиращи. Благодаря, че ги споделяте Peace.
Аз лично не съм особено силен привърженик на мускулестите женски тела и не си ги поставям за цел. Повече ми харесват стегнатите и нежни женски форми, в които всичко си е на мястото и няма мускулен излишък. Затова много ми допадна визията на Льоли. Поздравления Peace Направо си мечтая за такова краче и д-е  Grinning Ама бая пот ще падне дотогава Crazy.

# 192
  • Canada
 Честити ви рождени дни на патеричка, момичета ! Пожелавам ви да се чуствате щастливи от това, което правите !  bigdance2

Би, видях ти колажа, но съм пропуснала историята. Какво мога да кажа освен - Страхотна! Готини крака, ръце, корем... Абе суперлативите ми се виждат слаби в случая Simple Smile

Съжалявам, че изтървах снимките на Вив и Смоуки, пуста часова разлика...

Агент, страшни снимки, както винаги !  Heart Eyes

# 193
Днес отчитам само едни добри намерения. Grinning Сутринта отидохме цялото семсйство на едно стадионче с намерението да тичаме на пистата - всеки за себе си, с неговото си темпо, обаче имаше някакъв юношески мач и не стана. Разходихме се из разни полянки с козички и един много добродушен кон и се прибрахме.

sky*, добре дошла! Hug

# 194
Добре дошли на новите момичета  Hug

От мен отчет:
20 бърпи на един крак с лицева и подскок
10 алтернативна военна преса (нещо като laterals, което преминава в over head press)
10 бицепсово сгъване
10 pull over
* можех да добавя и за трицепс, да му се не види, не се сетих
това с 2х5кг.
Х 3 в гигантски сет
100 джъмпинг джакс
10 римска тяга 17кг
10 плие клек 17кг
10 хип тръст 17кг
20 алтернативни напад/отпад reverse luge се казва на англ. с 2х5кг на ръка
Х 3 гигантски сет
20 клек джака - поза за клек и като джъмпинг джак отваряте краката