Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 57 тема

• 79 348
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
По същия начин ,както Лепи се е показала с червеното червило,бях на коледния си банкет . Мислех,че грам не ми отива,но всъщност много се харесах. и смятам да повторя този традиционен грим.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 21:11 от sparkling eyes

# 661
  • София
Аз съм доволна от този бб крем https://www.google.bg/search?q=estee+lauder+bb+anti+oxidant& … .tmpl%3B311%3B311.

Достатъчно покривен, но стои някак лек на лицето и освен това с малко пудра отгоре и метеорити без проблем издържа един стандартен работен ден. Вече привършвам втора опаковка, но сега ми стана интересен флуида на Шанел  и бих искала да ви попитам за цена.  Hug

# 662
  • на кого му пука
Хубави вежди са например на Фокси и на Ел. Върни назад или в някоя стара тема и ще ги видиш.

Това пак е въпрос на твърде субективно възприятие.На мен лично вежди като на Ел ми идват прекалено подчертани,а и не на всяко лице подхождат.Нека прекратим спора защото всъщност колкото момичета толкова и различия.А и наистина цялостната визия е по-важна.Всички дами ,които постват гримове са прекрасни и едновременно всяка от тях има своята индивидуалност и стил.

# 663
Ако постна снимка на вежди които харесвам, то ще ги харесвам според параметрите на лицето. Веждите на Фокси са идеални за нейно лице, аз с такива вежди ще озглеждам опулена. Моите вежди ще се загубят на лицето на Фокси. Всичко зависи.....
Как трябва да се изразявам за да звуча градивно? Какво по нагледно да предложа, освен това което предложих. Ако бях с мой тел щях да пльосна една моя снимка, не като еталон на идеални вежди, а като повод за критика.

# 664
  • гр. София
Случайна непозната, става въпрос за правилно оформени вежди ( откъде почват, къде свършват и прочие ), а не дали ти харесват на теб.
На Лепи веждите са твърде оскубани отпред и не са подчертани правилно.

# 665
  • София
Не искам да ме разбирате грешно приемам критиките за веждите ми и не се заяждам, но ще ми бъде интересно как г-жа Стихийно бедствие  ще ми предложи да си оформя веждите, защото под оформяне разбирам скубане и ресане, а не рисуване
Веждите ми отпред не растат и не почват от началото на окото, целите са ми на дупки , включително отдолу и отгоре също не растат повече от това на снимката.
С тази си идея искам да кажа, че не всички имаме хубави/космати вежди за да работим по тях само с оформяне. Мазала съм се с какво ли не, но те прото не искат растат.

И отново ще кажа , че снимам с обектив 1,8/50 със зум ефект и е нормално някои неща да изпъкват повече от колкото погледнати с човешко око.
Бих  се радвала някой да ми обясни как да си изрисувам веждите много харесвам веждите на стефи, (на фокси в момента не сесещам какви са), но не с нейната форма, защото нейната форма не мисля, че би ми стояла. Но не приемам критика относно как да си ги оформя , като няма върху какво да работя, овсен да оставя 2 косъма.

Ето специално по този повод ви пускам снимка без зум ефект и ще се радвам някои да ми обясни как да си ги оформя без да изглеждат прекалено изкуствено (от светлината са ми излезли прекалено тъмни обаче)
Скрит текст:

Също така ако сме на тема критика и прецизност на едното око нямам мигли в началато , както и ми е назъбено и винаги на това око гримът ми изглежда особено и грозно  ( да не говорим за очната линия) и пак нищо не мога да направя защото това е дефект ( клепачът ми беше разкъсан и след което шит)

Тези, които ме познават знаят как се гримирам през деня и как изглеждат веждите ми, защото мисля , че е ясно , че с този грим няма да изляза на дневна светлина още повече пък да си сложа мигли на долния клепач.

За червилото и очите съм напълно съгласна , че акцентът трябва да е или на очите или на устните.  Hug

Винаги съм се радвала на критиките и няма да седна да се сърдя, ами напротив ще работя по-въпроса!

Съгласна съм с Shokoladche за оформянето, че това което е споменала е така и много бих искала да съм с правилно оформени вежди без да се нуждаят от рисуване

# 666
  • гр. София
Аз също съм с дупки и запълвам със сенки и скосена четка. Но не съм спец и не мога да ти помогна, Лепи.

# 667
Аз май по-добре съвсем да си мълча, че както не пипам моите, сигурно ще съм за разстрел...

Иначе на Лепи гримът ми харесва, но поотделно. Тоест очите са страхотни, но бих комбинирала с друго на устните, както и устните са страхотни, но бих комбинирала с друго на очите.

# 668
Веждите и аз не знам какво да си ги правя  Crazy
Много харесвам по-плътни и гъсти вежди, но за жалост моите не са такива. И при мен, както при Лепи, отпред имам 3 косъма на кръст и не искат да растат повече  Crossing Arms Освен да се пробвам да ги пооформям изкуствено със сенки (с молив, тотално не мога да се оправя), друг избор нямам  Rolling Eyes

От грима на Лепи, мнооого ми харесват устните  Heart Eyes

# 669
  • София
Момичета 👭 много хубава дискусия сте оформили.  Аз ви чета, но до сега не съм писала.
До преди около една година слагах Фон дьо тен на цялото лице, в това число и около очите.  Първо си взех коректор на  Artdeco ето този

Нещо не успях да се справя. Сякаш ми стоеше по-сухо под очите и подчертаваше бръчиците /които претендирам, че ги няма по принцип  Mr. Green/

След това си взех на Guerlain Precious Light. Взех 01, но ми Се струва тъмен, а уж С консултантката пробвахме няколко преди да реша. А и имам чувството, че също ми се натрупва около очите. Сега си седи така и ще чакам да придобия малко тен за да го ползвам. Ето този

Накрая преди няколко месеца реших да си взема коректор на Clarins, защото ползвам техните фон дьо тени и каква беше изненадата ми - перфектен е  Heart Eyes Слагам около очите, около носа и около устните - разнася се страхотно, поема ми цвета на кожата и изглежда сякаш нямам нищо по лицето. Долкова добре се слива с тена ми, че мога да не слагам фон дьо тен. Просто се чувствам като открила топлата вода Simple Smile

Ето този е:

# 670
  • в 1001-та нощ
Момичета, благодаря за милите думи  Hug    bouquet

Червилото е на Avon от серията Totally kissable Lipstick, а цветът се казва Loving Lilac  Blush Ето така изглежда:

Разбира се, цветът изобщо не е толкова пътен, стои по-прозрачно, с лек заскрежен ефект - не на снежинки, ами тип "найлоново". Не знам как да го обясня  Thinking

За контур и под него ползвам един молив на Пупа, който също не е плътен, по-прозрачен е и с такъв ефект. Очертавам устните и леко разнасям навътре - като затихване на цвета. Когато сложа червило - в центъра е малко по-светло - не очевидно, разбира се Simple Smile

Ето молива:

Както се вижда - за очи е, но аз пък там не ползвам молив Simple Smile

И докато съм на тема моливи за очи - с радост споделям, че  Kohl-а на Шанел е ве-ли-ко-ле-пен!!! Разбира се, не го взех без проби Simple Smile Не е мазен, стои някак матов, както се пише с въглен, обаче на водната линия пише много плътно. На кожа остава трудно триеща се следа, фиксира се и не се размазва. Ако някой обмисля - нека пробва в магазина. Може да го подостри - така, че да тества чисто място. Моливът се продава в комплект с острилка и е 40 + няколко лева - мисля 43 беше, но не съм сигурна за някой лев +/-  Peace

d_i_a_n_a  Hug , флуидът на Шанел Беж - мисля беше около 80 лв  Peace Има тестери в Сефора. Аз много се изкушавам да тествам и 20 - очаквам да ми е супер. Но нека свърша този сега, та ще видим  Blush

# 671
Момичета, много жалко, че не ви растат вежди на определени места.    Sad
Аз съм питала козметичката си, наистина ли има жени, които не могат да си пуснат хубави плътни вежди и тя каза, че действително има жени, на които не им растат вежди от продължително дългогодишно скубане. А сегашните ученички започват да си скубят веждите от 15 годишни в безумни форми, представям си като станат над 30 г. какви вежди ще имат.

# 672
Веждите и аз не знам какво да си ги правя  Crazy

Аз също не знам, затова ги "чертая". Т.е. попълвам ги с молив и/или сенки. Имаше една дупка на едната вежда, точно в началото. Мазах с ампули за коса, чаках, мазах, след две години взеха че излязоха два косъма.  Tired

Между другото влязох за да ви чета идеита за грим за новогодишно парти, не за вежди.  Mr. Green

a.l.e.n.a., много ми хареса лилавия ти грим, а червилото още повече. Много ти отива.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 09:50 от Анонимен

# 673
  • София
И като се отвори дума за ЧНГ грим - мисля да съм с палитрата на Ателие в лилаво  Heart Eyes
Аленка, коя е лилавата палитра на Ателие?

И на мен ми харесаха поотделно грима на очите и на устните. Всъщност блясъкът на устните ми идва една идея повече, въпреки, че много харесвам глитъри и всякакви блестящи и брокатести истории.
Лепи, гримът ти подхожда. Няма да се намесвам относно веждите!  Peace

# 674
Аз съм питала козметичката си, наистина ли има жени, които не могат да си пуснат хубави плътни вежди и тя каза, че действително има жени, на които не им растат вежди от продължително дългогодишно скубане.

Не е нужно да съм си скубала продължително време веждите, за да не могат да ми пораснат хубави и плътни вежди! Peace Wink
Има хора, които са родени с хубави плътни вежди и такива, които са се родили с рехави и буквално - грозни вежди, които няма как да се оформят за да станат перфектни.  Rolling Eyes
Веждите са природна даденост! И понеже са даденост, не е редно да бъдем прекалено критични и взискателни, особено в случаите, когато не са ни молили за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт