Епилепсия - ТЕМА 21

• 108 529
  • 717
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте,
някой правил ли е цветолечението на Бах. Предложиха ми и това да направя, а аз нещо не съм убедена дали има смисъл.

# 541
 Колко дни се стои в детската неврология .детето ми е с дцп и неуточнена епи.ще ходим в св наум ако се свържа с Томов.той е на 8год вече крещи разбива си носа синини не мога да го успокоя та той сякаш не ме вижда и чува около 30мун така после плачи и това е.
.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 15:11 от Драго Мими

# 542
# 543
Томов е в отпуск до края на месеца, по телефона може да го откриете от 13 до 16.Зависи по коя пътека ще ви приемат, от 3 до 5 дни , при необходимост само са повече дните.

# 544
Искам само са му изпишат правилни лекарства.тук изписахс неуротоп получи алергия после хлорпротикксен то си е опиат аз не искам да спи по цял ден.на кой телефон да го търся?

# 545
Пратих го на лични.

# 546
Мамчета, има ли някоя от вас с добър английски? Трябва ми за превод на имейл от един професор. Няма медицински термини в писмото.

# 547
  • София, Люлин-8
Аз съм с отличен английски, пусни ми го на лични като ми остане малко време ще ти го преведа. Медицинската терминология не ме притеснява, тя така или иначе си е на латински.  Peace

# 548
Здравейте. Записвам се в темата .Моята малка дъщеря от све седмици е с пристъпи.Първите пристъпи получи в яслата .Някои са без гърчове .Както стои и просто пада.Наляво ,надясно ,назад ,напред. Понякога след тези рязко падания получава голям гърч.Тресе се цялото тяло с отворени очички е и ме следи понякога.Плаче по време на гърча най вероятно защото не може да си контролира тялото.След гърча е отпусната и и се спи.В момента сме в свети наум.Вече 5 ден сме тук.Първото Еег е без данни за епилепсия.Пием конвулекс.Вчера последния пристъп беше в 2 през нощта и от тогава не е получавала.Съмненията са за миоклонична астатична епилепсия но с чистите Еег та няма поставена точна диагноза.И сета се тревожи какъв реално е вида на епилепсията и дали е този вид наистина.Как ще го докажат.Страх ме е че гърчовете може да се завърнат.И лекарството да спре да действа.Четох че се препоръчва кетона диета.Има ли специалисти в България под чиито контрол да я проведем дори и не толкова строга ?

# 549
DqVoLsKi_ChArOvNa , съжалявам за случилото се. Лекарствата, които детето приема, действат добре, когато достигнат определена наситеност в кръвта, т.е. при редовен прием. Освен ЕЕГ и кръвна проба, които ще направят повреме на престоя, вероятно ще ви препоръчат и други изследвания, като ЯМР (ядрено-магнитен резонанс), което се прави често при дебют на епилепсия. Изписаният Конвулекс често се изписва при епилепсия (в различни нейни разновидности), или при съмнение за нея; изписва се и при състояния, различни от епилепсия.
Св. Наум е добро място, по отношение на диагностика и последващо лечение; много от нас си проследяваме децата в амбулаторния прием на проф. В. Божинова.
За съжаление се изисква време и провеждане на изследвания, както и проследяване във времето как протича клиничната картина. В рамките на седмица/ месец трудно ще прецизират диагнозата. Също така, понякога се иска време, за да се "уцели" точната доза от изписания медикамент. Стискам ви палци да овладеете пристъпите възможно най-скоро.

# 550
  • София, Люлин-8
Виктория пак направи гърч в гръдината, та ми се обадиха да си я прибера. Писна ми вече, а даже лекарствата вдигаме в момента. Този път е бил голям около 5 мин. като отидох вече спеше. Утре пак ще се разходя до Св.Наум да поразпитам, как да процедираме. Не беше имала силен пристъп от октомври миналата година. Rolling Eyes

Според вас може ли да е от рязкото вдигане на лекарствата.  newsm78

# 551
Кетогената диета се прилага от доц. Тинчева в България. Но доколкото знам не може да постигне добри резултати.
Няма как да не се спазва точно и да действа, затова е и трудна за прилагане.

# 552
Благодаря ,че се включихте.
Нас ни изписаха днес от Наум пада се 7 ден .За сега малката не е имала нови пристъпи.Не знам от какво се провокират.Казаха ни какво да избягваме.На 2 годинки е сладурката ми  .
Най вероятно няма да я дам на ясла ще си я гледам в нас .
За сега сме на конвулекс приема е в доза 3*3*4 мл .
Септември отново ще ходим.
Надявам се до тогава да не е имала нови пристъпи защото е голям шок и ужас за детето и за нас да го виждаме това.

# 553
DqVoLsKi ChArOvNa, разбирам те и ти пожелавам по-бързо да овладеете пристъпите. Първият припадък на моя син беше нещо страшно; с часове се бориха за живота му. Добре, че се появи проф. Божинова - извикаха я. Тя постави диагнозата и овладяхме нещата.
Оставането вкъщи е въпрос на не една или две причини. Моят син, така или иначе, боледуваше много в градината. А диагностицираха и проблеми със зрението; така че доста престоях вкъщи с него. Други дечица успяват да се адаптират към градината, без драми. Зависи.
И да е вкъщи, и да е на градина, определящ е редовният прием на лекарствата. И регулярните прегледи. Успех  Simple Smile
И си почини малко. Тук сме наясно какво си преживяла

Романол   Hug

# 554
Здравейте ,майчета! Моля за вашата помощ. Форума не е мястото,където да искам тълкувания ,диагнози и прогнози,но понеже в болницата,в която лежах с бебето ме обявиха за принцеса задето съм искала да ми разтълкуват епикризата и коя съм била аз да искам да разговарям с професора!?!?Та той е професор,откъде на къде с мен щял да се занимава.... Така...Резултатът от ЕЕГ-то е -нормална основна активност за сън с набелязани сънни вретена.Еднократно в лява хемосфера се регистрира остра вълна синхронно????
ТФЕ-нормална ИФ, 3и4 вентрикул.Леко разширени контури на латералните вентрикули с исхемична очертания. Наличие ??? на киста в хориоидния плексус вляво.
Останалите ми изследвания са в норма. Поставихме в болница по повод постоянния плач и неспокойствие на бебо,така се надявах,че ще получим яснота,а срещнах стена от високомерие...

Общи условия

Активация на акаунт