Епилепсия - ТЕМА 21

• 108 525
  • 717
  •   1
Отговори
# 585
Ако й имаш координати, обади й се и директно говори с нея, за да ви "плануват". Имат си вътрешни телефони по кабинетите. Ще се уговорите, а ти ще си носиш направлението за хоспитализация и копие от предишни епикризи, при приемане.

# 586
Ако й имаш координати, обади й се и директно говори с нея, за да ви "плануват". Имат си вътрешни телефони по кабинетите. Ще се уговорите, а ти ще си носиш направлението за хоспитализация и копие от предишни епикризи, при приемане.
Благодаря ти но нямам нейни координати само ми каза края на септември да отидем пак

# 587
Благодаря ти но нямам нейни координати само ми каза края на септември да отидем пак
Дори и да нямаш нейни кординати пак може да се обадиш на д-р Томов.Другия вариант понеже ви е казала края на септември изчакай и като влезем в началото обади се.Както са написали имат вътрешни телефони ще те свържат и ще те запишат за прием.

# 588
  • София
имам нужда от помощ .. мнение не знам към кого да се обърна  Sad
горе долу става въпрос за дете с епилепсия ,таткото пие и гони майката с детето от вкъщи ..
моля пишете ми на лични и ще ви разкажа по подробно и ако някой знае да каже към кого да се обърна или да се обадя   Rolling Eyes

благодаря   bouquet
Към полицията да пуснете жалба ако сте сигурни за тормоза и към някой център за превенция на насилието и престъпността .За детето към детки лекар невролог препоръчвам всички от Свети Наум .По друг начин не мисля ,че някой може да помогне .Има много организации към които може да се обърнете .

Много ти благодаря за отговора  Ние за сега сме но Конвулекс  септември ще ходим в Свети Наум да видим как се повлиява от сиропа  и дали  трябва и други лекарства До този момент си има същите оплаквания а те са върти  ми се главата Явно си усеща пристъпите и не знае как да ми обясни Да кажа че нямаме припадъци    при него епилепсията е в сън но и през деня има често оплаквания

И ние септември месец ще сме в Свети Наум.На 7 се записахме за прием.
Някой знае ли къде мога да пусна жалба за ЛКК дадоха ми само 28 дни мисля ,че не е справедливо и искам да се оплача? В Министерство на Здравеопазването ли трябва да пиша? Детето не беше прегледано от така наречените ЛКК .Докторката която прецени ,че имам право само на 28 дни от ЛКК е Кардиолог а не невролог.Било абсурд да ми дават повече болници.Четох закона и знам ,че по ЛКК за гледане на дете се отпускат 180 дни  newsm78 запознах се подробно .
A ето и част от закона :
олничен лист за гледане на болен член от семейството в дома, както и за гледане на болно дете, настанено при близки, роднини или приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето (ЗЗД), се издава:
1. от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина - еднолично до 14 дни непрекъснато за едно или повече заболявания;
2. от ЛКК - до 30 дни наведнъж, но за не повече от 6 месеца, а след 6-ия месец - след решение на ТЕЛК.
                         Предварително ли трябва да се запишем за прием в Свети Наум
Да, задължително със запис и талон 7 от личната лекарка. Обадете се на д-р Томов и той ще ви определи ден за постъпване. тел.029702138.
Той ли определя за кой ден в смисъл защото лекуващата ни е др Родопска

Да, той определя. Поне винаги така е било, когато сме постъпвали там.
 А за д-р Родопска не знам. Тя ли ви е диспансерен невролог? Ако е така, с нея говори.
При нас винаги са били различни лекуващите лекари в св.Наум. Който е свободен и се падне. Аз и на друго място съм писала, че това не ме притеснява, защото за всяко дете поотделно, се събират всички лекари на рапорт, на който присъства проф. Божинова. Аз на нея и вярвам.

# 589
имам нужда от помощ .. мнение не знам към кого да се обърна  Sad
горе долу става въпрос за дете с епилепсия ,таткото пие и гони майката с детето от вкъщи ..
моля пишете ми на лични и ще ви разкажа по подробно и ако някой знае да каже към кого да се обърна или да се обадя   Rolling Eyes

благодаря   bouquet
Към полицията да пуснете жалба ако сте сигурни за тормоза и към някой център за превенция на насилието и престъпността .За детето към детки лекар невролог препоръчвам всички от Свети Наум .По друг начин не мисля ,че някой може да помогне .Има много организации към които може да се обърнете .

Много ти благодаря за отговора  Ние за сега сме но Конвулекс  септември ще ходим в Свети Наум да видим как се повлиява от сиропа  и дали  трябва и други лекарства До този момент си има същите оплаквания а те са върти  ми се главата Явно си усеща пристъпите и не знае как да ми обясни Да кажа че нямаме припадъци    при него епилепсията е в сън но и през деня има често оплаквания

И ние септември месец ще сме в Свети Наум.На 7 се записахме за прием.
Някой знае ли къде мога да пусна жалба за ЛКК дадоха ми само 28 дни мисля ,че не е справедливо и искам да се оплача? В Министерство на Здравеопазването ли трябва да пиша? Детето не беше прегледано от така наречените ЛКК .Докторката която прецени ,че имам право само на 28 дни от ЛКК е Кардиолог а не невролог.Било абсурд да ми дават повече болници.Четох закона и знам ,че по ЛКК за гледане на дете се отпускат 180 дни  newsm78 запознах се подробно .
A ето и част от закона :
олничен лист за гледане на болен член от семейството в дома, както и за гледане на болно дете, настанено при близки, роднини или приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето (ЗЗД), се издава:
1. от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина - еднолично до 14 дни непрекъснато за едно или повече заболявания;
2. от ЛКК - до 30 дни наведнъж, но за не повече от 6 месеца, а след 6-ия месец - след решение на ТЕЛК.
                         Предварително ли трябва да се запишем за прием в Свети Наум
Да, задължително със запис и талон 7 от личната лекарка. Обадете се на д-р Томов и той ще ви определи ден за постъпване. тел.029702138.
Той ли определя за кой ден в смисъл защото лекуващата ни е др Родопска

Да, той определя. Поне винаги така е било, когато сме постъпвали там.
 А за д-р Родопска не знам. Тя ли ви е диспансерен невролог? Ако е така, с нея говори.
При нас винаги са били различни лекуващите лекари в св.Наум. Който е свободен и се падне. Аз и на друго място съм писала, че това не ме притеснява, защото за всяко дете поотделно, се събират всички лекари на рапорт, на който присъства проф. Божинова. Аз на нея и вярвам.
Да два пъти сме влизали и само тя ни е била лекуваща но не ни каза да си запазим дата за прием Само втория път когато трябваше да влезем ни каза дата защото ни записаха за спящо ЕЕГ

# 590
Личната днес ни даде направление за Телк ще отида да го подам утре или в петък в детската комисия за ТЕЛК.Интересно ми е обаче евентуално ако бъдем одобрени и ни бъде даден процент достатъчен за детски надбавки взима ли се предвид дохода отново както ми изчисляване на обикновените детски надбавки?

# 591
Не се иска доход, както и бележка от училище и имунизации.

# 592
Не се иска доход, както и бележка от училище и имунизации.
о.к благодаря
Лично аз мисля ,че едва ли ще дадат повече от 20 процента и не виждам смисъл в това чакане и в тези нерви  които ще изхабя за да взема някакви 20 процента които с тях или без тях е все едно .Личната обаче настоява и сама на своя глава ни е издала това направление за Телк

# 593
И аз като теб се притеснявах и едва ли не се срамувах да се явя на ТЕЛК. Мислех си, че състоянието на детето трябва да е по-тежко, да е с чести припадъци и т.н. В крайна сметка се явих, дадоха му 60% за две години. Така че яви се, от опит глава не боли.  Hug

# 594
И аз като теб се притеснявах и едва ли не се срамувах да се явя на ТЕЛК. Мислех си, че състоянието на детето трябва да е по-тежко, да е с чести припадъци и т.н. В крайна сметка се явих, дадоха му 60% за две години. Така че яви се, от опит глава не боли.  Hug
Ще отида защото имаме направление така или иначе . Hug

# 595
И ние бяхме цъфнали и вързали, но се стабилизирахме. Дадоха ни за една година. А хич? Laughing
DqVoLsKi_ChArOvNa , неврологичните диагнози по принцип вдигат процента. Седмица, месец или три месеца, не се считат за дълга ремисия. В твой интерес е да пуснете всички изследвания, които препоръчват, както и да ги носиш на явяването. Абе, като ти назначат дата, носи всичко в една папка. Големите припадъци не са за подценяване и дори в ТЕЛК комисиите са наясно с този факт. Година, две, три без припадък - пожелавам ви ги (както и пълно оздравяване  Hug ), но не се водят за "оздравяване" от невролозите, а за "ремисия"

# 596
Имай в предвид, че може да искаш да ти върнат помощите от датата на появяването на заболяването

# 597
Благодаря ви за отговорите   bouquet .
Аз предполагам ,че личната лекарка ни даде направлението за ТЕЛК защото ЛКК не ми даде болничен и затова ,че ЛКК не ми даде болничен аз от 14 август оставам без болничен.На работа няма как да се върна защото няма кой да я гледа и трябва да напусна за съжаление работа.
Обсъдили сме го в къщи ,че няма да я даваме на ясла .Поне докато мине зимата няма да я даваме .Като цяло работата на която работих е по програма и съм на стаж беше до м.декември.Работодателя му се искаше да си остана там до тогава на болничен , но....
И в този ред на мисли къде трябва да подам жалба срещу лекарката? Защото тя беше само една не са преглеждали детето дори? А прецениха ,че не ми се полагат повече от 28 дни  Sick #2gunfire #Cussing out

Да добавя отидох днес и пуснах молба за ТЕЛКА.Сега чакаме дата и писмото кога да се явим.Горе долу колко време се чакат тези писма?

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 11:33 от Анонимен

# 598
Здравейте, въпросът ми е към тези, чиито деца ходят на детска градина.
Искали ли са ви някакъв протокол от лекар относно поведението на персонала в градината, ако се случи гърч? И изобщо с какви проблеми сте се сблъсквали и как сте ги разрешавали?
Моето дете е с два фебрилни гърча миналата година /януари и март/, не пие лекарства и според лекарите ЕЕГ-тата са без огнище и пароксизми. Т.е. няма диагноза "епилепсия", но усещам, че в градината са доста напрегнати заради нашия случай. Представила съм амбулаторния лист от невролога, в който е описано, че трябва при гърч да се приложи ректален диазепам в съответна доза, а при температура, наред с антипиретика, да се даде четвъртинка диазепам орално.

# 599
Благодаря  bouquetВ Клиниката по педиатрични и генетични заболявания,Пловдив. Случайно открихме кистата и ни предписаха Милгама,но не знам от нея ли(според лекарката-да) започна да прави едни тикчета с ръце,крака. Докато една вечер сякаш го разтресе ток в кошарата,докато спеше. Влязохме да му направят ЕЕГ.В крайна сметка никой не обяснява нищо там. Ужасно е. Накрая искаха да ме държат да му наблюдавали изпражненията,една отвратителна мед. сестра ме пита как са "на вкус". #CrazyНа 10 ден им казах Чао. Да се надяваме повече да не ми се налага да лежим там.Запознах се с една жена,чиито мъж е имал киста в мозъка и е страдал от много силно главоболие.Тогава защо лекарите категорично отричат бебето да плаче от неговата?!?Защото не може да каже ли? Голям съвет ми дадоха на изпроводяк-и гледай главата да не му расте много и ми се хили докторицата...
Ако сте от Пловдив, потърсете доктор Вакрилова. В момента работи в частна поликниника Вела. Занесете й всички изследвания, тя е много добър специялист, дори и като второ мнение само...

Общи условия

Активация на акаунт