90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 274

• 35 949
  • 744
  •   1
Отговори
# 75

Василева Може ли да ми обясниш защо солено и сладко не се връзват във въглехидратния ден, моля?   bouquet Аз си го спазвам това правило - на обяд солено тестено, вечер нещо сладко, но ми беше чудно защо
Боби ги обясняваше тези неща по едно време.За мен също беше много чудно в началото.Факт е,че в началото от незнание и аз правех така(2-3 четворки)-на вечеря си хапвах салата + сладко и резултатите ми на другия ден бяха към 0.Когато започнах да си хапвам само сладко за вечеря съм варирала с минуси от -700гр до -1,4кг Wink .Авторките на книгата са си написали,че не всичко в тази диета си има ясно и точно обяснение,а има правила базиращи се на емпирични данни.Това не ги прави по-малко правила от другите.

Варивата могат да си се смесват помежду си.

# 76
Банана при плодовете ли го числите, или към белтъчините. Д-р Байкова казваше, че бананът е картоф със захар. Знам, че има и доста калций в него. В момента закуската ми е 1 смачкан банан + 3 лъжици мюсли + к. мляко. Прочетох, че мюслите може да се ядат самостоятелно във въглехидратен ден, накиснати във вода. Може ли в белтъчен ден да ям банан с кисело мляко, или трябва само мляко, а банана си е при плодовете? И пак в този ред, ако бананът е плод, може ли да закусвам банан? Много питане, но докато изчета предната тема, ще ми е нужно време, а искам да започна 90-ката от утре. Даже съм си отбелязала на календара "начало" и  "край" Grinning

# 77
Според мен идеята за сладкото и соленото е че когато е само едното се препаботва по- лесно и организма не се мъчи. Сладките въглехидрати са за вечеря, защото после си лягамеи няма да искаме още. При някои жени спада в кръната захар е убийствен. На мен ми се е случвало само 2 пъти за 3 години,когатообядвах сладко след 2 часа треперех и щях да припадна от желание за  още Tired

# 78
За закуска и 4ти ден е плодове - тогава банан. Не се смесват различните групи - банан без кисело мляко. За мюсли не знам, аз не ям такива неща. През белтъчен ден е белтъчини за обяд и вечеря - или само млечни, само месо, само яйца, само риба. И на двете хранения.

Тинки аз имам същия проблем със сладкото, започна ли, докато не опитам/изям всичко, не преставам и после ми става зле и съжалявам  Laughing Даже се чудех по време на диетата дали да го ям това сладко, че така няма отвикване

Банана при плодовете ли го числите, или към белтъчините. Д-р Байкова казваше, че бананът е картоф със захар. Знам, че има и доста калций в него. В момента закуската ми е 1 смачкан банан + 3 лъжици мюсли + к. мляко. Прочетох, че мюслите може да се ядат самостоятелно във въглехидратен ден, накиснати във вода. Може ли в белтъчен ден да ям банан с кисело мляко, или трябва само мляко, а банана си е при плодовете? И пак в този ред, ако бананът е плод, може ли да закусвам банан? Много питане, но докато изчета предната тема, ще ми е нужно време, а искам да започна 90-ката от утре. Даже съм си отбелязала на календара "начало" и  "край" Grinning

# 79
Кой започва утре с мен ? Flutter

# 80
Банана при плодовете ли го числите, или към белтъчините. Д-р Байкова казваше, че бананът е картоф със захар. Знам, че има и доста калций в него. В момента закуската ми е 1 смачкан банан + 3 лъжици мюсли + к. мляко. Прочетох, че мюслите може да се ядат самостоятелно във въглехидратен ден, накиснати във вода. Може ли в белтъчен ден да ям банан с кисело мляко, или трябва само мляко, а банана си е при плодовете? И пак в този ред, ако бананът е плод, може ли да закусвам банан? Много питане, но докато изчета предната тема, ще ми е нужно време, а искам да започна 90-ката от утре. Даже съм си отбелязала на календара "начало" и  "край" Grinning
Бананът си е плод.Може да се яде всеки ден за закуска и през целия ден в плодов ден.Също така може да бъде като съставка на сладкиш в сладка въглехидратна вечеря.До сега не бях чувала някой да смята бананът за белтък Crazy
Скрит текст:
А така и не разбрах връзката между изказването на Д-р Байкова с питането ти за белтъците.Той картофът е с високо съдържание на въглехидрати по принцип,а в нашата диета се консумира във втори ден-скорбялни зеленчуци.
Не разбрах защо споделяш какво си хапваш в момента.Няма нищо общо с тази диета.Тук следобедни закуски няма,а комбинацията,която ти хапваш е смесване на 3 групи храни.
 Мюслите могат да се хапват накиснати с вода както за обяд,така и за вечеря във ВГХ ден.Ако им добавиш компот,захар/мед,канела,ванилийка,плодове може да ги ядеш на сладка въглехидратна вечеря.
 Не може да се смесва банан с кисело мляко.Това са 2 отделни групи храни.
 Успех!

sofito1 ,успешна нова врътка от утре Hug

# 81
Кой започва утре с мен ? Flutter

Аз  Simple Smile  Embarassed
От една седмица само чета, днес напазарих плодове и зеленчуци за няколко дни. От утре и аз "цоп" в  диетата. Имам да свалям доста 15-18 трупани 3-4 години. Пробвах с Дюкан, резултат имаше, но сега като видя пиле и започва да ми се гади, а и сиренето и плодовете  много ми липсваха. За утре смятам да започна с 2 ябълки на закуска, а обяда ще го мисля после /може би сирене и салата, за вечеря същото/.
Виждам, че за теб е "нова врътка",  което предполагам означава, нови 90 дни след почивка  Rolling Eyes - успех!

# 82
# 83
Здравейте, имам бърз въпрос. Купих си червено цвекло, дайте ми идея какво да направя с него и кога да го хапна. Мерси
 Praynig

# 84
Здравейте, имам бърз въпрос. Купих си червено цвекло, дайте ми идея какво да направя с него и кога да го хапна. Мерси
 Praynig
Аз го ям на салата със зеле,морков,ряпа,+всякакви зелении.Може с всичките заедно,може и само със зеле,само с морков(моят фаворит).Свекърва ми веднъж го прави варено на салата и не ми хареса,но и тя правеше такова нещо за първи път и не знаеше дали така трябва да се направи newsm78 Цвеклото си става за всичките дни.

# 85
 Praynig
То е от неутралните зеленчуци, може като салата от цвекло, зеле, морков, оцет олио и сол за всеки от първите три дни, в плодов неовкусено

Аз го харесвам и сварено на кубчета......преди го правех  с чесън и майонеза, но сега основно на салата. ...!  chef

# 86
Аз също се включвам с вас от утре.  Hug Имам вече доста познати и приятели,които постигнаха страхотни резултати.Започвала съм веднъж,сега мисля да съм постоянна и сериозна,защото килограмите,които имам да свалям са доста. Успех на всички!   bouquet

# 87
Нарязано на кубчета или пръчици,запечено на фурна или сотирано с други зеленчуци-картофи,карфиол,моркови и подправки разбира се Simple Smile или на салата ако не го предпочиташ сготвено Simple Smile

# 88
Здравейте и  от мен, едва сега намерих време да ви чета. Днес : денят е белтъчен: з. 2 кивита , о. броколи и карфиол със сметана и сирене , в. патладжани по гръцки . а  за утре  съм спретнала едни пълнени чушки с ориз и картофи .
 Виждам , че от утре започва  цяла групичка режима .Успех и много минуси да отчетат.
 Василева - Да ти е жив и здрав рожденика!

# 89
Картофите категорично ли са вариво, или могат да се консумират и като въглехидрат?

Общи условия

Активация на акаунт