Мрачно е навън и капе, МАЙско бебе мама хапе

• 25 728
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Уви, от толкова рев, не успяхме да говорим мн, но понеже и аз съм със светла кожа и понякога напр цитруси, праскови ме дразнят при допир, но съм лакома и си ги ям  Rolling Eyes отключи се след употреба на фервекс  Thinking включително голямо чесане пада, ако пия нещо със сухо мляко

Та за жълтъка и аз самата не давам мн зор, така че добре ми дойде това отлагане  Blush

Mishka ползвам чиста овесена на тьопфер, безмлечна. Пет дни подред давах 1 чаена лъжичка сухо разтворено с водичка вече на око. И кашичката прибавяха към обедната дажба. Сле 5-ти ден увеличих на 1супена суха с водичка и кашата я давам следобяд към 16:30 с 1/2 плодово.  Вече общо станаха 12 дни, за това след обяд вече ще вдигна дозата на 2сл Simple Smile и без това трябва да наваксва с килограмите.(това са нашите пропорции, защото не хапва много)

Като се почне с глутена,трябва да присъства вс ден - под формата на каша, бисквита, сухар, кус кус , попара

От др седмица ще давам овесената каша сутрин с малко масълце, да почнем да свикваме и двете с идеята за закуска...отиде ни сутрешния сън до 11:30 Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 10:21 от monicat

# 541
  • София
Добро ви утро, дами. Надявам се сте поспали тази нощ Wink

Elsi, привет. Приемаме всякакви нови попълнения  Hug
Мисля, чи имаме и едно бебе колкото вас - бебе Дани ако не се лъжа.
Каква каша използваш? Анп хубаво ти е казала, че много от млечните са с обикновено мляко и е по-добре да ги пропуснеш засега... Аз приготвям по указанието ама и на око леко лъжиците. Ползвала съм хип, тьопфер и холе и не съм имала проблем. Като безмлечна слагам 120мл вода, добавям 2-3-4 лъжици каша и разбърквам да се сгъсти, после доливам още към 30мл вода. Имай предвид, че тя набъбва за около минута и трябва да изчакаш преди да добавиш още сухо вещество, за да не стане прекалено гъста. Като млечна трябва да е същото, но просто първо приготвяш млякото и после в него изсипваш кашата - но това не съм го правила и не съм експерт.

Djufinka,  Simple Smile бях коментирала какво виждам в бебешките храни, че слагат за сгъстяване. Аз лично не готвя, а ползвам готови продукти. Но ако в плодовото пюре няма ориз (примерно в сливите има и като дам 180гр и не е гладен после), слагам малко оризова каша - примерно лъжица. Не съм въвела глутен, иначе и овес може. Имам тук едно пюре - ябълки и круши с овес - и в него пише, че има само трите съставки. Хванала съм го, че поне 100-120 калории на ядене му трябват и гледам да ги добавя. Може и с АМ директно в пюрето, а в последствие и с кисело мляко. Или пък с бисквити - знам, че някои мами тук са давали разни бишкоти - те ще могат по-добре да те посъветват.

Майка зайка, не мога да те насоча за очен лекар, но anp ме подсети - нашият канал точно с масаж се оправи и кърма в очето.

И докато публикувам - 5 нови отговора.....
Мони, честити 8 месеца! Добре сте го посрещнали, няма що Whistling

Мишка, честити придобивки. Дано всичко е както си го поръчала, да си нямаш неприятни изненади  Praynig

# 542
monicat, благодаря ти Hug, а колко време не трябва да въвеждам друг нов продукт, например банан, аз съм си запазила линка за глутена и уж го четох внимателно, но не ми стана много ясно?

tartaleta123, и аз се надявам всичко с поръчката да е наред, та най-накрая да си имам столче за хранене.

# 543
Mishka, бях чела за 7-10 дни въвеждане на глутен, ама  Blush виждам, че на 5 ден съм въвела броколи, а лед това около  и ден съм въвела царевичната каша Blush последвани от  червен пипер и кайсия

Сега , като се замисля, може би препоръката е била да са поне 10 дена овес, преди да се премине към друг глутен съдържащ продукт  newsm78 ли кът ми остана в тел, а той се повреди  Tired понеже глутен съдържащите са степенувани по вида там протеин ли се водеше  newsm78 най- лесно усвоим е Овесът, за това се почва с него, а най в края е пшеницата, помежду са ръж, ечемик, спелта. И практически така поетапно стомахът се подготвя с ензими, които да преработват съответната група храни.

Знам, че и за маслото беше така 10 дни, няколко дена пауза и едва тогава сирене...абе, не трябва да се пришпорва ама като взеха да й омръзват  ooooh! търся и аз разнообразие

За банана четях, че съдържа хистамин - главно като е пресен. Дават го 8 м, за това изчаках да стане на 7 м и няколко дни т.е един вид влезе в 8 м и тогава дадах пюрето на хип ябълка с банан ( разделено едно бурканче на 3 дни). После последва елдата с банан и ябълка ( която вече я няма) и от време на време следобед пюре само от банан. Но все пюре т.е преработено. Преди 2-3 вечери намачках малко банан м/у пръстите и й дадах да опита. Но не си позволих повече с оглед предстоящата ваксина. Сега, ако се сдобием тази вечер с мрежа за плодове, вече ще й давам пресен банан .

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 11:30 от monicat

# 544
Благодаря момичета, златни сте   bouquet. Днес ни е втори ден оризова безмлечна, така че правя по-малко. След 3-4 дни ще я въведа напълно. Нашата педи преди кашите ми каза рецепта за кисел, гледам, че и вие давате. Тя ми каза така - към 100 мл топла вода добавям 2 с.л. разтворено царевично нишесте и бъркам до сгъстяване. След това прибавям плод и 2 мерителни лъжици АМ. Това било по-малко калорично. Мисля да ги редувам  Peace. А вие като въведохте едната каша, после въвеждахте ли по няколко лъжици кисела или направо порция?
И да не забравя, млечните, които купих са на Лактана, Хип и Хумана, проверих ги, че даже им писах запитване. Само Хуманата са със сухо мляко  Peace. Благодаря, че ми обърнахте внимание! То много сложно това захранване Sad.
Моникат, честита месечинка   bouquet
Mishka88, да се похвалиш с покупките  Hug.
Аз вече съм дава масло в картофеното пюре, педи така ми каза, сигурно беше ранко, но слава богу нямахме проблеми  Peace

# 545
monicat, честита месечинка   bouquet
Аз днес продължавам д търсенето на безмшечни глутенови... Снощи поръчах тук в аптеката, но нз дали ще има доставка. Ако не заминавам до съседното градче Simple Smile
Аз да се похваля от момчето тази нощ. Снощи заспахме към 10 и фо 7:30 сутринта не беше мръднал. 
Но пък аз си легнах в 2:30, защото с брат ми играхме една игра Grinning

# 546
Момичета, имам две предложения
1. Mishka I Elsi - пратете на лични на админа на страничката ни zeldelina рецептите за кисел, да може да ги сложи на 1 стр, евентуално ако правилата на форума ползволяват и там да си ги търсим , когато ни потрябват   chef

2. Другите теми си имат инциативи за Коледа - картички, размяна на подаръци и др.
Моето предложение е нашата иницатива да бъде благотворителна. Например през м. Декември да изпратим по да речем 5 смс на българската Коледа . Какво ще кажете това да е нашата инициатива?

# 547
Здравейте майчета  Hug
Аз щях да ви сервирам съботно кафенце..то седмицата мина и замина  Blush
Гордея се с вас - направо нямате изчитане, а това което изчетох и мислех да отгворя вече го забравих.
Извинете ме за липсата от 3 дена ама събота и неделя все си намирах нещо да свърша а пък вчера изобщо не ми остана време от малкия мрънкалник. Явно пак прави някакъв скок понеже предните няколко дена много трудно беше яденето в 19ч- то се лигави..разсейва..не ще да я пие кърмата..все муоставаше поне по 20-30 мл ( от общо 180мл)...и поне по 1 час сме се мъчили - направо нервите ми стопяваше. А изведнъж вчера - яде и му пукат ушите. Едвам изчакваше до следващо ядене а за вечеря имах едно пипе с 210 мл кърма и викам на мм дай му го него пък колкото изяде другото в мивката. Е напарво ни събра очите - омете го цялото и за още питаше. От там вече ни беше ясно че май няма д аму е последното ядене кактъо би  трябвало и съответно тъкмо заспах в 24ч...и той в 00,30ч се събуди с рев и гладдддд....Опитах с вода ама никакъв шанс. Чак сам се извърта ба струна понеже шишето с вода му е над главата и го търси и се опитва да го хване. Преди няколко вечери пак го намерих с шишето в ръце  hahaha  От там айде още едни 190 мл омете и заспа #Crazy ....тамън до 6,30 когато пак беше като вълк гладен. Съответно и иаз добре поспах тая сутрин - до 11,30  Mr. Green Сега пак го чувам че ме търси ....охххх няма оттърване значи.  Crossing Arms Айде след малко ще допиша моите размисли и страсти  Joy

# 548
Момичета съвсем се обърках за тези каши  newsm78 Сега гледам че на нашата писе мляко с ориз а малката е на АМ по принцип Фризолак 2. И сега не знам сбъркала ли съм да стпа ли да и давам от тази ? newsm78
Педи ми каза само оризова каша да въвеждам и с нея да правя кисела. И да въведа ябълка, круша и банан. Направо не знам какво да правя вече.
А след оризовата каша каво въведохте? Аз около седпица и половина и давам само оризова каша и ми се иска малко да я разнообразя с друг вид каша.
Иначе ябълките и крушите изчаквам да си идем на село и от там да си взема домашни.
Това захранване е пълен ужас  #Cussing out Сега пак ще прочета линка които една мама беше качила за глутена.

# 549
Здравейте майчета Simple Smile
Не успях много да ви прочета че имам конкуренция за лаптопа, Дани изключително много иска да пипа всичко и не е съгласен само аз да си ровя  Joy
Елси добре дошла, да ние сме също юни на 6-ти, бебе Дани , тарталета е уцелила Simple Smile
Мони идеята ти е много хубава Simple Smile
А защо никой не ме отрази за анкета, само аз ли искам  hahaha

# 550
Да се похваля че от първия път взех урина с колектора и пуснах тези изследвания всичко е в нормите само левкоцитите са завишени ще видим какво ще каже педи утре а в 15:30 сме на ехо.
Мони аз съм за твоето предложение винаги съм харесвала БГ Коледа и по DMS каузите съм много активна  Wink
Миглена и за анкетата съм съгласна ама трябва да измислим каква да е

# 551
Miglena ако искаш някаква анкетка, пусни въпрос и отговори на zeldelina, тя веднага ги публикува  Peace

Djufinka и ние сме с завишени левкоцити, док попита, дали сме забелязали да плаче. Като пишка или дали сме забелязали промяна в цвета на урината...но ние нямаме такива наблюдения...пиши, моля те, какъв е коментарът на вашия педиатър, ще ми бъде от полза Hug

# 552
Мони  #Crazy браво успя да ме стреснеш сега до утре само глупости ще ми се въртят в главата  newsm78 щом идем и ми каже веднага ще пиша

# 553
monicat, точно това не ми стана ясно и на мен през тези 10 дни може ли да се въведе и друг продукт, че ако за един месец въведем само овес, спелта и пшеница, до навършването на годинка може и да ядем вече попара hahaha. Съгласна съм и без това всяка година пращам смс-и на "Българската Коледа".

До сега съм въвела: зеленчуци - тиква, картоф, морков, тиквичка, пащърнак; зърнени - ориз, царевица; плодове - ябълка, круша, слива, праскова, кайсия; месо и риба - пилешко, пуешко, пъстърва. Това е за последните 3 месеца.

miglena_vl, и аз имам конкуренция при боравенето с техника, само да види дистанционното и и светват очичките, а аз през повечето време ви чета от телефона и често в опитите да го вземе, го избива от ръцете ми и той хвръква нанякъде.

Имаме нова любима дейност, давам и играчки, тя ги хвърля с все сила и аз трябва да ги събера и пак да и ги дам и така по цял час.

# 554
Djufinka не исках да те плаша  Blush док не каза, че е нещо страшно...

Ето тук малко инфо с уговорка без филмиране Simple Smile

Скрит текст:
http://kenguru.bg/Профилактични+изследвания+на+кръв+и+урина/1/MlW-gRWbIRWzMhK-UBKHcNW3glOXMFaXI9KPchajQ9KzQJKTkROLQxOXQxOPYJm3cFiLk9SbIpWzYhePgBe-IN

Thinking мен малко ме съмнява да е от това, че пие мн малко вода...или пък от зъбите...за това ще ми в интересно и мнението на вашия док

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 13:49 от monicat

Общи условия

Активация на акаунт