Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 339 985
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София
Момичета и момчета, може ли някой да пусне нова тема, защото гледам, че сме изписали вече 131 страници!!!

# 1 966
Здравейте,

Честита Баба Марта, бих искал да попитам още 2 въпроса за кукърите под налягане и конкретно за Instant Pot-а:
Може ли да се отваря по време на готвяне без налягане, за да се добавят съставки,
може ли да се пече без вода, за да могат да се правят кексове, хляб, тутманик и други такива не толкова полезни нещица Wink ?

Поздрави.

# 1 967
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Честита Баба Марта, бих искал да попитам още 2 въпроса за кукърите под налягане и конкретно за Instant Pot-а:
Може ли да се отваря по време на готвяне без налягане, за да се добавят съставки,
може ли да се пече без вода, за да могат да се правят кексове, хляб, тутманик и други такива не толкова полезни нещица Wink ?

Поздрави.
Отговорих на този въпрос в другата тема, където е зададен Simple Smile

# 1 968
Момичета и момчета, може ли някой да пусне нова тема, защото гледам, че сме изписали вече 131 страници!!!
Аз не мога да пускам нова тема....не знам как! Sad

# 1 969
Мисля, че щом тази не е заключена, значи можем спокойно да пишем тук.

# 1 970
  • Paris, France
Здравейте,

Поздрави.

Привет и 4естита Баба Марта. Моят кукър е с налягане, но друга марка. Разбира се, 4е може да се отваря на програмите без налягане. Моят пе4е страхотни кексове и ръжен хляб, но купата ми е с каменно покритие. Ве4е шеста година не е мръднала и е като нова, нищо никога не ми залепва. Много ка4ествена се оказа. В стоманената, ако я намаже6 с мазнина и набрашниш сигурно ще може.

За бавното готвене - ястията ми стават като от Крокпот. Слагам ги на програма дръж топло и това е. Тя е 24 4аса. Вси4ко ми излиза мозък и като от уред за бавно готвене. Само обемът ми е малък за гости. Рецептите ми за бавно са примерно: един гожежди крак, 1 език, 12 яйца плюс боб, нахут, леща, луци, ориз итн и става малко претъпкано. Слагам боба или нахута да заврят, защото те трябва да врят поне 10мин, през това време в тигана затварям добре 4рез запържване месото, добавям вси4ко, завира, изклю4вам и оставям на дръж топло за 12 4аса или пове4е, може и 20 4аса.

Силиконовите гуми още не съм ги сменяла. Дано дълги години да ми служи! Пу, пу, много съм доволна.

Мими7299, за Олята има и стоманени купи отделно. А какви програми имаше кукъра мултикуръра без налягане, които Ип няма?

# 1 971
Невена, мултикукъра на Флипс имаше Претопляне, Запичане и Сладко, които този под налягане няма.....липсват ми защото всички сладка си правех на него, за запичането е ясно! Програма Йогурт беше много опростена, слагам бурканчетата със смесено прясно и кисело мляко и натискам бутона, след осем часа е готово, тук програмата още не съм я ползвала, но като слушам съфорумките....първата степен , втората.... ooooh!
За Олята знам и от другите момичета, че е хубв уред....всички много го хвалят! Спря ме това, че е на испански и не ми се занимава с преводи на менюта....а и не знаех за металната купа! Освен това доставката ми се струва усложнена......! Ама знам ли следващия ми кукър може да е Оля...! bouquet

# 1 972

За бавното готвене - ястията ми стават като от Крокпот. Слагам ги на програма дръж топло и това е. Тя е 24 4аса. Вси4ко ми излиза мозък и като от уред за бавно готвене. Само обемът ми е малък за гости. Рецептите ми за бавно са примерно: един гожежди крак, 1 език, 12 яйца плюс боб, нахут, леща, луци, ориз итн и става малко претъпкано. Слагам боба или нахута да заврят, защото те трябва да врят поне 10мин, през това време в тигана затварям добре 4рез запържване месото, добавям вси4ко, завира, изклю4вам и оставям на дръж топло за 12 4аса или пове4е, може и 20 4аса.

За  12 яйца  може ли по подробно?

# 1 973
Здравейте, кой от мултикукърите с херметическо затваряне бихте препоръчали?

# 1 974
Инстант пот,Оля.В Бг има Редмонд и фърст.

# 1 975
  • Paris, France
Elndim, какво то4но за яйцата? Слагам ги сурови и небелени в мешаницата от меса, бобови, ориз и ежентуално булгур и преди да сервирам беля. От дългото готвене стават кафяви вътре и много специфи4ни а от 4ерупката влиза калций в соса.

Мими, пробвай да претоплиш натискайки дръж топло, аз така правя. Страхотен унгарски мармалад от кайсии правя под налягане и много бързо. Преди по 2 4аса ми боботеше машината за хляб а сега само слагам кайсиите с 10-20мл вода колкото е останало от измиването и захар малко отгоре, 5мин на налягане 3 и като спадне бъркам с пасатора и още 4-5 минути докато пасирам на програма бавно и това е. И от малини правих и то на налягане, но 1ва степен. Бързо запи4ане става на някоя от програмите за ориз без налягане, разбира се. Кисело мляко правя на парното. Не са ми удобни малките буркан4ета и го правя в буркани от 700-1000мл. Но пробвах и в кукъра по рецептата за деликук. Налива се 200мл вода на дъното и вклю4ваш дръж топло. През това време приготвяш буркан4етата, слагаш решетката за пара и отгоре нареждаш. Затваряш капака със затворена клапа и изклю4ваш кукъра. На сутринта са готови за хладилник. Ама коли4еството е такова, 4е за ден свършва.

Емстерс, ако сега купувах пак бих купила тази, която имам, но понеже ве4е я няма Олята заради многото програми и високите температури, нали4ието на резервни 4асти и много рецепти и възможността за закупуване на стоманена купа отделно.

# 1 976
Невена, мултикукъра на Флипс имаше Претопляне, Запичане и Сладко, които този под налягане няма.....липсват ми защото всички сладка си правех на него, за запичането е ясно! Програма Йогурт беше много опростена, слагам бурканчетата със смесено прясно и кисело мляко и натискам бутона, след осем часа е готово, тук програмата още не съм я ползвала, но като слушам съфорумките....първата степен , втората.... ooooh!
За Олята знам и от другите момичета, че е хубв уред....всички много го хвалят! Спря ме това, че е на испански и не ми се занимава с преводи на менюта....а и не знаех за металната купа! Освен това доставката ми се струва усложнена......! Ама знам ли следващия ми кукър може да е Оля...! bouquet

Привет, честит празик,

Тъкмо прегледах упътването на Instant Pot от Интернет и видях, че има функция за претопляне, става с натискане на бутон "Keep-Warm/Cancel” и може да се избере време на претопляне от 10 мин до 99 часа и 50 мин.
Правенето на кисело мляко изглежда доста удобно - https://www.youtube.com/watch?v=cHca_wJJg48, само се затопля млякото и се слага в бурканчета заедно с киселото мляко, след това се пуска "Yogurt" програмата и готово.
Гледам и сладка правят доста лесно - https://www.youtube.com/watch?v=cVJS0pzUa0o.

За сега се уча само от клипове Grinning, но съм се надъхал и когато пристигне мултикукъра ще видим какво ще се получи Grinning

# 1 977
Павка, чакам да го разучиш, че аз нямам време!
Благодаря за напътствията момичета! bouquet Невена! bouquet

# 1 978
  • Paris, France
Mimi, да ти кажа как претоплям ориз. Оризът трябва хубаво да се остави да се затопли на висока температура, защото ина4е развива опасни бактерии. Та, за да не загаря, го слагам в бамбуковото сито на решетка за пара, наливам 50-100мл вода и на програма пара налягане 4 го слагам 5минути. От парата става, абе, не сух като претоплен, не загаря, защото не опира на дъното и няма вода на дъното, защото не е във вода. А, и много хубави костни бульони правя първо налягане, после да спадне само и на Дръж топло цяла нощ. Бутонът дръж топло е и страшно удобен за боравене с домашна разтворима кола-маска, от тази, дето се прави с лимон, вода и захар. Държи я добре разтворена и понеже съдът е уплътнен температурата не пада бързо. Мъжо все ме пита за какъв такъв я мъкна в банята  hahaha. Казвам му, 4е и 4истя котления камък  Mr. Green.

# 1 979

Nevena Virolan , Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт