Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 339 037
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 135
А какъв хубав мултикукър бихте препоръчали?
В големите по обем може ли да се сготви по-малко количество? Ние сме двама, но често се готви за общо 5-6? Колко голям съд е удачно да взема? Иска ми се да има и доста програми - ще избегна купуването на допълнителна печка с котлони? Може ли да се ползват като грил плоча? Имам предвид за печене на риба или става като на фурна приготвена?
Благодаря

# 136
Аз съм сама, в моя често готвя за един - което в слоукукъра не можах да постигна.
Сега примерно съм го замъкнала на дълго гости и се готви за повече хора в него...
Имам го твърде отскоро, за да твърдя, че и грил-тиган замества, но със сигурност ми направи прекрасна пържола преди някоя седмица, риба още не съм опитвала, ще е за Коледа може би (за Никулден няма да съм тук). Дотук съм доволна от вариантите, единствено ми пречи, че не пече и отгоре.

# 137
Аз съм сама, в моя често готвя за един - което в слоукукъра не можах да постигна.
Сега примерно съм го замъкнала на дълго гости и се готви за повече хора в него...
Имам го твърде отскоро, за да твърдя, че и грил-тиган замества, но със сигурност ми направи прекрасна пържола преди някоя седмица, риба още не съм опитвала, ще е за Коледа може би (за Никулден няма да съм тук). Дотук съм доволна от вариантите, единствено ми пречи, че не пече и отгоре.

Благодаря  Hug
А какъв е твоя? Мен не ме притеснява, че няма грил отгоре - ще го ползвам като гювеч за манджи, но ме блазни и идеята и за грил плоча, че някои риби са много миризливи, за да ги готвя вътре

# 138
Добър ден,
Тръгнала съм на проучване и май, май ще се сдобивам с предмета на тази тема. За момента въпросът ми е, коя марка/модел имат печене от горе и да са комбинирани с налягане, т.е да е тенджера под налягане, да е поне 5 литра и 900 вата, има ли такова чудо изобщо. За функцията под налягане ми хареса ето този модел http://multicooker.com/uk/catalog/multicookers/pressure_cooker_redmond_rmc_m110/#, но май няма печене от горе. За литрите, този PHILIPS HD 2178/03, но той пък нямал фунцията за готвене на пара.

Нещо не намирам това, което искам или все още не съм се ориентирала добре в цялото многообразие. Не искам да нахалствам  с изискването си да не е тефлоново покритието на съда, че доколкото прочетох, там не е голям избора и сигурно ще го преглътна.

# 139
Ваня, мултикукърът готви ОТДОЛУ (той е с нагревателна индукционна плоча един вид), така ме няма как да има грил-плоча.
Към него може да се ползва примерно халогенен капак (като за халогенна "фурна", онези със стъклените долнища), ако искаме да пече отгоре, като фурна. Примерно "Редмънд" продават такива с подходящ диаметър за чашите си. Иначе имат програма за печене, която пече отдолу, но не е същото, тъй като дъното не е оребрено.
Моят е "Тефал", някъде по-назад съм се изказвала, че указанията му са ултратъпи и, ако не си виждал "Филипс" и този ти е първият или не си чел примерно, ще си речеш, че това е някаква много идиотска оризоварка и повече няма да го погледнеш, а всъщност си готви прекрасно и е много удобен - колкото и всички останали марки и модели принципно. По-малко контрол има върху температура и времена на готвене и печене, от която гледна точка за парите си "не струва" колкото малко по-скъпия "Филипс" да речем, но съм си доволна от него и ще си го ползвам с кеф докато е жив и здрав. После ще видим, това в далечно бъдеще.
--
Evhen, за Редмънд халогенният капак се продава отделно. Няма нито един модел с "вградено" печене (или поне аз не съм срещала, да съм по-точна, от много скъпите модели и марки може и да има).
Странно би било Филипсът да няма "на пара" - какво имаш предвид че няма, програма или аксесоар? В единия случай се купува аксесоар, в другия случай си има програма, която се използва, не е задължително да се казва стийминг.

# 140
Благодаря Камиче,
нали имат функция пържене? ако не сложа мазнина няма ли да стане печене? Mr. Green

# 141
Различна температура е. Освен това си имат функция печене.

# 142
Камиче, не разбрах, това за малкото повече пари, искаш да кажеш, че при Филипса, за малко повече пари, имаш повече възможности за контрол, нали така.

От пръв поглед и на мен ми заприлича на оризоварка и заради това от години не надничам в тази тема, защото имам оризоварка от 10 години и меджу другото, много любим мой уред, нищо, че го ползвам максимум 10 пъти в годината.

За PHILIPS HD 2178/03, в накакъв руски сайт просто видях, че "Пароварка    нет", не съм задълбавала, сега ще потърся повече информация, нали ви казах, поблазниха ме литрите - 6.

Общо взето към момента реших, че ще избирам между Редмънд, Филипс и тази Оля, която хвалите.

Аз добре не надничах в тази тема, сега направо се замаях от разнообразие Joy

# 143
На тези се спрях в амазон и моля за мнения. Няма да откажа и по-евтини предложения, че не знам доколко ще се харесаме
http://www.amazon.co.uk/Redmond-Series-MultiPRO-Multi-Cooker-Lit … words=slow+cooker
http://www.amazon.co.uk/Function-Control-I-Cook-Deluxe-function/ … words=slow+cooker
http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Machine--Cooker-Roaster-Steamer/ … ords=multi+cooker

# 144
Вчера търсих и като четох  в гугъл разбрах ,че това което съм открила си е просто като тенджера -ел . -не видях програми.
  В този сайт просто са дали подвеждащо инфо .
  Като цяло аз си харесвам OLLA и   все някога ще си купя .
  В сайта им видях доста промоции .
  Г-жа Стихийно бедствие , Олята има ли функция -или капак  да готви под налягане.
  При нея ми харесва ,че можеш да си купиш допълнително керамичен съд ,капак халогенен и т.н. Даже в сайта има доста промоции.
   Ето тази съм си харесала http://www.ollagm.com.es/olla-gm-e-6l-freidora-con-voz-tapa-dora … ubeta-dorada.html      / ще ми се и 10л ,ама  няма да има къде да я сложа  Joy/

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 17:29 от Анонимен

# 145
Здравейте,
изчетох доста страници , но не намерих отговор на това което ме интересува и затова питам, дано не се повтаря.
 Става въпрос за Делимано мултикукъра, има функция "под налягане", но не е обяснено в каква позиция се слага клапанът при тази програма, все пак е под налягане, страх ме е да не стане беля.
Благодаря предварително, а някой има ли впечатления от новият Делимано 50 в едно, чудя му се, но той май не готви под налягане, и излиза пара, от старото Делимано не излиза докато готви

# 146
Някой има ли Делимано 50  в 1?наистина ли съда му е по-малък от 5 литра?А така го водят....Ще съм благодарна за мнение от тези които го имат.Доволни ли сте?

# 147
Ами може би целият обем му е 5л /до горе / ,но има сигурно граница до която може да се пълни / да не прелее / и затова  5л е пълен обем ,а използваемият да е 3л например. Така е при тенджерите под налягане -като описание и характеристика е даден обема й до горе ,но в нея се готви до определено ниво /има си означена граница / и ако тенджерата е 9 л /готви се до максимум 2/3 обем / -използваем е 6 л.

# 148
Аз си поръчах Olla и се надявам да дойде преди Коледа  newsm44

# 149
Аз си поръчах Olla и се надявам да дойде преди Коледа  newsm44

Кой модел Ола и откъде?

Общи условия

Активация на акаунт