Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 340 042
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 435
Джемма, не ти, извинявай, ако така си разбрала   bouquet
Може би трябваше да цитирам предишното мнение, където  mimi.7299 казва, че производителите били предвидили тези опции, ама мразя да цитирам, когато пиша веднага следваща...

# 436
Някой сдобил ли се е с това чудо на техниката:
http://www.amazon.co.uk/Tefal-Cook4Me-Electric-Programmed-Recipe … rds=tefal+cook4me

Прави впечатление единодушното максимално оценяване на продукта, вярно, само 9 коментара, но с твърди 5 максимални точки (звезди).

# 437
Джемма, не ти, извинявай, ако така си разбрала   bouquet
Може би трябваше да цитирам предишното мнение, където  mimi.7299 казва, че производителите били предвидили тези опции, ама мразя да цитирам, когато пиша веднага следваща...

М ддда в повечето машинки са го предвидили, Simple Smile а всеки избира уред според вкусовете, потребностите и най вече според ВЪЗМОЖНОСТИТЕ си Peace
Комшииката е пенсионерка, готви на НЕО и е свръх доволна, баба Станислава също имаше НЕО и доста си го хвалеше....! Аз имам Филипс, но съм наясно че Редмъна е по добър, някой ден и него ще пробвам Simple Smile Peace

# 438
  • София
Добре де, какво готвите на отложен старт? Аз не съм пробвала и не се и сещам какво мога да направя, освен да задуша някакви картофи или ориз...
А и той като е включен в контакта загрява на 70градуса (режим подгряване) и не знам дали тези часове, които минават до стартирането на готвенето няма да объркат процеса...

# 439
  • Балчик

А и той като е включен в контакта загрява на 70градуса (режим подгряване) и не знам дали тези часове, които минават до стартирането на готвенето няма да объркат процеса...
А, няма такова нещо. Като не си задала програма или погряване, как ще поддържа 70 градуса? Какъв модел е твоят?

На отложен старт съм слагала зърнени каши за закуска, задушени ястия от сутринта до вечерта да са готови. Всичко зависи от времето, с което разполагаш и от температурата навън. За лятото не е много подходящ дългият отложен старт.

# 440
  • София
Мисля, че загрява, Филипс - HD3139 е. Ще пробвам пак, но с такова впечатление съм останала.
Не знам дали и как може да се изключи режим подгряване, тоест постоянно е в такъв, ако е включен в контакта.

# 441
  • Балчик
Той е аналог на Морфи, от розовото копче, където пише Кееp warm/ off, се включва и изключва подгряването.

# 442
Мисля, че загрява, Филипс - HD3139 е. Ще пробвам пак, но с такова впечатление съм останала.
Не знам дали и как може да се изключи режим подгряване, тоест постоянно е в такъв, ако е включен в контакта.
Когато Филипса е включен в контакта само не е на режим подгряване! Naughty  На подгряване включва като свирне и приключи зададената програма, за 12 часа  мисля беше напред!

# 443
Тази работа с автоматичното подгряване,ми прецака ориза преди няколко дни.Направо беше станал ,еднородна лепнеща смес.

Да ви питам,вие нещо замразено слагате ли вътре? Примерно имам един пакет свинско,винаги го разфасовам на порции,измито и нарязано. Дали ще мога да го докарам от фризера до чинията с минимум усилия и време Mr. Green

# 444
  • Балчик
И когато го включи ръчно от розовото ляво копче keep warm.

Затова вече има модели с предварително изключване по желание на подгряването.
Слагам замразен грах, моркови, но месо не съм слагала. Ако го сложиш автоматичната програма няма да ти е достатъчна за сготвяне, времето ще се  удължи.

# 445
Здравейте, можете ли да ми препоръчате мултикукър. Четох доста и разглеждах марки, но на нищо не можах да се спра категорично понеже нямам опит с такива джаджи а и с готвене като цяло.

Нямам намерение да го ползвам за сложни манджи. Главно за приготвяне на телешко, риба, пилешко, зеленчуци, ориз, картофи - да стават бързо и здравословно е за предпочитане. Защо да не се пробвам да направя и някоя друга супа примерно, та както се казва апетита идва с яденето Simple Smile

За по бързото приготвяне предполагам е по добре да е под налягане ? Не съм на ясно при всички функции ли работят под налягане - като е на задушаване, на пара - под налягане ли работят ? постоянно ли работят под налягане или сменят режими ?
Та каква е разликата и предимството/недостаците на тези на които пише че са  под налягане и тези които не са ?

Предимство което прочетох за тези под налягане е че не омирисват толкова, вярно ли е ? А това е важно понеже кухнята ми е с лоша вентилация.

За купата, като че ли е по- добре да е керамична?

Принципно на този се спрях. но мисля че не е с кераминча купа MCB6BA EU http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/multicooker?c=452970

Също гледах марки на REDMOND но не можах да избера модел,а попаднах на два сайта, къде на български къде на друг език, май са отскоро на нашия пазар, не знам ? хубава марка ли са ?

Ще е плюс ако може и да запича месо/зеленчузи.

Объракно стана, но ще се радвам на всякакви коментари Simple Smile

# 446
  • Балчик
Пристигнахааааа!

Направих веднага две проби. В моята мултиварка сложих в металната чаша да готвя домати с ориз на програмата за пилаф, много дойде 1 час, оризът се развари, Ще отчета това за следващия път.

На мултиварката на майка сложих яйца на пара.  За 10 минути станаха леко рохки.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 13:52 от Джемма

# 447
Честито,Джемма!Със здраве да го ползваш!

# 448
  • Балчик
Благодаря. Много ми липсваше, тия дни като тръгна да готвя и все се вайках, как ще бъркам на тенджерата. Laughing сега вече пак съм с кукър, ура!
Морфи отива в кофата,досега го държах за всеки случай. Simple Smile

# 449
Джемааааа честито!!!
А на мен ми се обадиха от Филипса, утре отивам за новата купа! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт