Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 196
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 855
Сега поразгледах новия модел на Филипс като инфо-има подвижен вътрешен капак,което е предимство PeaceНо все пак,докато не направят модел с напълно свалящ се капак,не е кой знае какво Simple Smile Само това видях като новост,за програмите нищо не пише newsm78

# 856
Странно
при новия PHILIPS HD4749/70 дебелината на купата е : 1.5mm thick pot with ceramic coating .
докато при PHILIPS HD3167/70 дебелината е : 2 мм
може би затова максималната температура при по-стария модел е с 10°C по-ниска  !? Печене 160°C при новия модел  и 150 °C при стария  newsm78
Друго, което ми прави впечатление :
1. В брошурата http://media.flixcar.com/f360cdn/Philips-489709229-hd3167_70_dfu_bul.pdf модела PHILIPS HD3167/70 е показан с дръжки на купата. Така ли е !? Или е нововъведение при новия модел !?
2. На някой сайтове PHILIPS HD3167/70 е без 3D функция. Има ли я или не ? 

# 857
  • София
 Аз винаги се оглеждам каква информация дават в руските сайтове. Досега не съм попадал на модификация на този модел без 3Д нагряване. Всъщност, когато отидеш да го купуваш, още на кутията ще видиш изредени всичките му "екстри".

# 858
Вие още ли вярвате,че има уреди, произведени не в Китай? Simple Smile С изключение на корейските.
Да, докато се разхождах по сайтовете попаднах на мултикукър, японски, на външен вид беше като космически кораб...в смисъл електроника, дизайн и купата от сплав дето ползвали в ракетите.... hahaha hahaha hahaha, казах на мъжа ми че искам него hahaha, на майтап Joy, струваше 450 долара...за тия пари мога да си купя нова печка.... hahaha

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 20:08 от mimi.7299

# 859
Странно
при новия PHILIPS HD4749/70 дебелината на купата е : 1.5mm thick pot with ceramic coating .
докато при PHILIPS HD3167/70 дебелината е : 2 мм
може би затова максималната температура при по-стария модел е с 10°C по-ниска  !? Печене 160°C при новия модел  и 150 °C при стария  newsm78
Друго, което ми прави впечатление :
1. В брошурата http://media.flixcar.com/f360cdn/Philips-489709229-hd3167_70_dfu_bul.pdf модела PHILIPS HD3167/70 е показан с дръжки на купата. Така ли е !? Или е нововъведение при новия модел !?
2. На някой сайтове PHILIPS HD3167/70 е без 3D функция. Има ли я или не ?  

И трите модела са с 3д
Дръжки на купата има при 3167, поне него съм го виждала на живо...сега видях и най новия е с дръжки на купата
Максималната температура за печене при най стария, белия модел е 180 градуса
Ето ги характеристикиге на двата последни модела
http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD4749-70/p/823539
http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3167-70/p/823666
Това че наи новият модел има свалящ се вътрешен капак много ми хареса, защото моят кукър там е зацапан и не мога да изчистя тези втвърдени мазнини без течаща вода и препарат!

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 20:07 от mimi.7299

# 860
  • Балчик
Вие още ли вярвате,че има уреди, произведени не в Китай? Simple Smile С изключение на корейските.
Да, докато се разхождах по сайтовете попаднах на мултикукър, японски, на външен вид беше като космически кораб...в смисъл електроника, дизайн и купата от сплав дето ползвали в ракетите.... hahaha hahaha hahaha, казах на мъжа ми че искам него hahaha, на майтап Joy, струваше 450 долара...за тия пари мога да си купя нова печка.... hahaha

Не говорех за марките, които изобщо даже не са чували тук. Казах корейски, но и японски др. подобни са в това число. Имах предвид известните марки на нашия и не само на нашия пазар.
Колкото го кукърите за които говориш са почти сравними с летяща чиния. Laughing Още преди 6 години бяха, а сега си представям къде са.

# 861

Не говорех за марките, които изобщо даже не са чували тук. Казах корейски, но и японски др. подобни са в това число. Имах предвид известните марки на нашия и не само на нашия пазар.
Колкото го кукърите за които говориш са почти сравними с летяща чиния. Laughing Още преди 6 години бяха, а сега си представям къде са.
Казах го да се посмеем.... Simple Smile Simple Smile, на японската техника сякаш имам вяра обаче....много беше красив...ММ не разбра, че се бъзикам и взе да търси курса на долара и да смята колко струва....може би се замисли да го купи hahaha hahaha

# 862
Във Русия за най-добър кукър (или мултиварка ) се смята че е CUCKOO корейска марка, но е безбожно скъп.

# 863
Във Русия за най-добър кукър (или мултиварка ) се смята че е CUCKOO корейска марка, но е безбожно скъп.
колко скъп?

# 864
# 865
  • Балчик

Не е само в Русия, тази марка е обсъждана в първата част на тази тема.

# 866
  • Paris, France

Ако търсите стабилен, ка4ествено изработен, лесен за подържане и по4истване кукър, който да прави вси4ко, което прави Куку предлагам модел на Бинатон, който е абсолютно същия като моя, който ползувам ежедневно от 3 години и половина. Тук може да про4етете отзиви за него на руски език:

http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=153815.0

Като Кукутата 1054 и 1055 е тежък и много добре изолиран. Има лесно свалящ се вътрешен капак по който няма и 4астица храна като го отворя след готвене, защото е с каменно покритие. Тенджерата е тежка, с широко дъно, от някаква не знам си каква сплав за ракети ли беше или за косми4ески станции  hahaha , с вътрешно каменно покритие, което и метал го не издраска никога въпреки ежедневните изтезания с пасатора и миенето в миялна. Тежи 1100 грама. Има си малки дръж4ици и много лесно се вади. Вътре корпуса и котлона и са като нови без нито едно петно, защото е затворена хермети4ески със силиконов обръ4. От нея никога нищо не те4е по плота или мястото на което е поставена. Отзад си има свалящо се отделение, което събира водата сти4аща се от капака когато го отворя. Абсолютно безшумна ако не се брои изпускането на въздуха на 2-3 талаза на някои програми при вдигането на налягането. Изолацията и е толкова добра, 4е като вдигне най-високото налягане и я изклю4а от контакта продължава да готви с налягане още 15-30 минути и поне 4ас-два без. Наскоро открих, 4е може да пържи в много мазнина като фритюрник.

Замества напълно термопот, освен оризоварка, пароварка, уред за бавно готвене и тенджера под налягане и фритюрник. Ако се купи допълнително халогенния капак на Редмонд, си имате и малка халогенка. В на4алото е малко трудно да се свикне с нея, защото напук на това, 4е е с по-ниско налягане от тенджерите под налягане трябва да се задава много по-кратко време, защото заради изолацията много по-бавно го сваля. Налягането си го сваля сама в края на програмите като Кукуто а ако я спрете и след време искате да свалите остатъ4ното налягане само натискате едно коп4е и не отваряте клапа ръ4но и съответно няма как да се изгорите с вряла пара. Над клапата има предпазител. Като ка4ество на материали и изработка по нищо не отстъпва на горепосо4ените модели на Куку.

Единствения минус е, 4е няма избора на температури (от 80 до 180 или 190 май бе6е) на Кукутата. Не ми е проблем и готвя вси4ки рецепти за кукутата за времето, за което се готвят в кукутата и на същите програми, но без да избирам температура. Тежка е, по4ти 8 кила и е трудно  преносима на дълги разстояния, но и кукутата са такива. Обемът и, 5 литра, 4есто е малък за нас, особено като имаме гости или за многоетажно готвене а сме само 4 има 4овека  Joy, което е и минус за кукутата.

Втасва тесто и прави кисело мляко на "дръж топло". Мармалад от малини за 5 минути, от кайсии за 10, полента за 15 минути и ризото за 18 мин на програма каша. Тестото го забърквам направо вътре с бъркалките за тесто на миксера и ако знаех, 4е става няма6е да си купя ма6ина за хляб, защото нямам място. Яхния от сух боб за 30 мин от хлопването на капака, говежди език за 4ас и гъбена супа за 10минути.

Ако трябва6е да избера между Куку 1054/1055 или моята и цените им бяха еднакви, избирам моята без да се колебая, заради по-широкото дъно, където по-лесно се пържи и кексовете и блатовете си стават нормални. На Кукутата тенджерите се стесняват към дъното. Тук има снимки да видите нагледно, на втората снимка:

http://irecommend.ru/content/moya-pervaya-multivarka-0

На моя съседка майка и и я донесе от Русия, където я купила за 50 евра на разпродажба преди година. За толкова купих и моята тук преди 3-4 години, но ве4е тук не се предлага. Може би сега цената е паднала. Това е най-успе6ната ми кухненска покупка и си заслужава всяка стотинка. Препоръ4вам я!

Отивам да ви 4ета 4е много сте писали.

Не е ли време за нова тема newsm78  Предлагам в първия пост на новата тема да има отговори на някои въпроси като трябва ли ми кукър? готви ли на пара? бърка ли омлета сам? и подобни защото се задават на по4ти всяка страница. Също линкове към сайтовете на хлебопе4ка, мултиповар, мундоресетас и други където има рецепти и мнения.

Hug

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 07:44 от Nevena Virolan

# 867
колко скъп?
Най-новия модел е 50 000 RUB. което е около 1400 лв. Има и по евтини разбира се.
http://www.cuckoo.ru/shop-online/category/2/multivarki

# 868
Уф, и аз не мога да се реша кой да взема:
PHILIPS HD4749/70, Redmond RMC-M90E или Горение MCB6BA
 ooooh!
С какво филипса и редмънд превъзхождат Горението, освен броя програми.? И предимство ли са повечето брой програми?
П.П. на новия филипс има ли някъде по-подробно описание на програмите и уреда?
Горение newsm10, никой от Филипсите няма функция под налягане. Горение не изпуска миризма и пара, притготвя се всичко много бързо. Просто слагаш всичко вътре затваряш избираш си програмата, нагласяш си времето и това е всичко. С махащ миещ капак е.

# 869
Уф, и аз не мога да се реша кой да взема:
PHILIPS HD4749/70, Redmond RMC-M90E или Горение MCB6BA
 ooooh!
С какво филипса и редмънд превъзхождат Горението, освен броя програми.? И предимство ли са повечето брой програми?
П.П. на новия филипс има ли някъде по-подробно описание на програмите и уреда?
Горение newsm10, никой от Филипсите няма функция под налягане. Горение не изпуска миризма и пара, притготвя се всичко много бързо. Просто слагаш всичко вътре затваряш избираш си програмата, нагласяш си времето и това е всичко. С махащ миещ капак е.
И най-новия ли няма под налягане? За редмънд знам, че има. Горението можеше му се променя времето на програмите или се лъжа? А дали в него някоя програма може да се пригоди за приготвяне на сладко и кисело мляко( не че ми са много важни но..)
Ако 1 мултикукър има повече програми, това предимство ли е?

Общи условия

Активация на акаунт