Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 195
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 960
Adrenalinka, благодаря за отговора. Изчетох групата във фейсбук където главно се препоръчва Горение заради херметическото затваряне. Той обаче до колкото разбрах не може да се отваря докато е в процес програмата, а и няма програма за кисело мляко, което е моят коз към мъжа ми за покупката на мултикукър Simple Smile
Побърках се да се чудя какъв да вземем, дори снощи го сънувах  newsm78
Аз съм начинаещ готвач, експериментатор и не сме голямо семейство - само аз и съпруга (за сега надявам се ) Никога не съм готвила с тенджера под налягане, а и не ядем всякакви меса, които може би изискват задушаване - главно филе, пържоли, каренца и т.н
Та според моя профил на готвач си мисля, че херметик-а няма да ми пасне. Знам, че готви по-бързо и под налягане, но не съм сигурна за него, а да не говорим и измежду избора на Филипс или Делимано (от който сякаш няма много доволни, а мен ме спечелва цената - едно е 140 лв друго 200 за филипс)
Та, извинявам се за моите терзания, но ще се радвам ако някой може да ми даде съвет и да ми обясни разликата между херметик и нехерметик и какво може да се прави и да не се прави на двете.
Хубав ден

# 961
Аз имам херметическа на Тефал на 2 степени е и е страхотна , обаче сега съм си навила на пръста да купя мултикукър  Joy не съм сигурна че ще ми трябва ама искам  bouquet Та спрях се на редмонд  М 90 Е  или редмонд М4510Е  ,или филипс този последния модел HD4749-70 моля посъветвайте ме??! Искам и риба да пека в него  newsm78 на терасата,че ММ мрънка че му мерише на фурната като пека  Hug

# 962
  • София
За момичетата които не са убедени, че мултикукъра е полезен уред:

Собственик съм на Филипс 3037/70 - http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3037-70/p/823615 от две години и вече не мога да си представя ежедневието ми в кухнята без такъв уред. На този уред преди месец се счупи пластмасовото копче, което затваря капака и докато се организирам да звъня в сервиза им и да разбера, че го сменят срещу 3-4 лева, вече бях разгледала какво ново има на пазара и бях влюбена във Филипс 4749/70 - http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD4749-70/p/823539. От миналата седмица съм негов горд собственик. Колебанията ми бяха между него и Редмонд, но в крайна сметка наличието на добро сервизно обслужване при Филипс и доволството ми от досегашното двугодишно използване на стария уред  се оказаха решаващи. На стария уред ще сменя копчето и ще го дам например на сестра ми.
Тези уреди предлагат удобство,  пестене на време, и най-вече свободата да се занимаваш с нещо друго докато се приготвя храната и да не мислиш постоянно кога трябва да отидеш до печката за да не изври или загори нещо. Вкуса на храната също е много по-добър, вкусен ориз, при който да се отделя всяко едно зрънце никога не съм успявала да направя преди да имам този уред.
През седмицата готвя от манджите, в които мяташ всичко, затваряш, а после отваряш и сервираш. Предимно на отложен старт, или вечер го пускам, ако искам да е готово сутринта за да си носим храна на работата, или ако не си носим храна, пускам го сутрин така, че на обяд да е приключило готвенето и детето да има топла и прясна храна преди да тръгне за училище.
През почивни дни ако не сме по разходки, готвя по-сложни рецепти, с постепенно добавяне на продукти, затова херметик под налягане на мене не ми върши работа и не е стоял този въпрос при избора. Ако рядко ни потрябва за нещо под налягане - вадя тенджерата под налягане от шкафа. Но предпочитам бавното готвене - ако трябва мултикукъра да работи през ношта или през деня докато ни няма, вместо под налягане за 20-30 минути.
С какво новия Филипс превъзхожда стария, който имах - при 3037/70 единствената програма, на която можеш да нагласяш времето и температурата е Bake, но тя няма отложен старт. Новият Филипс има и поетапно готвене - настройваш например първо на задушаване, после на запичане и програмата се превключва автоматично. Ето така със задушаване, запичане - и двете с нагласени време и температура и отложн старт моята дъщеря вчера на обяд е яла месо със запечени карфки, току-що приготвени Simple Smile
Това, че не пече отгоре го реших така:
1. За мусака например приготвям я в кукъра, а после в тавичка и запичам за заливката на фурна.
2. Някои неща, например питка - запичам отгоре с капака на халогенна фурна (и през това увлечение минах преди няколко години). Слагам го директно въррху вътрешния съд на кукъра и включвам капака
3. Някои неща - тутманик например, обръщам и пак в кукъра.
Новия Филипс има и възможност за запаметяване на собствени рецепти. Например с опит се уцелва комбинация от последователни етапи на готвене на различни температури за различно време, после се запомня като готова програма, както са тези, които идват с фабричните настройки. Също така съда е керамичен, стария беше тефлонов и след година ползване трябваше да си купувам нов вътрешен съд, защото се поизтърка. Има и възможност функцията подгряване след приключването на готвенето да се изключи предварително. При стария го няма, кога готвя супа например, тази функция не е необходима, така или иначе супата се запазва за дълго време топла в самия уред.
Програмата за подквасване на мляко също е на почит у дома - за кисело  мляко (подквасвам купешки пресни млека, но не слагам нишестета и други сгъстители  Laughing), йогурт за детето, правя и домашно крем-сирене, в което съм наясно какви продукти съм сложила (става като маскрапоне и успешно се ползва и за торти).
Защо не купих ето този също нов Филипс 3167/70 - http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3167-70/p/823666. Защото за задушаване на пара има тавичка, чиито крачета се слагат на дъното. На стария и на сегашния ми Филипс е кошничка, която се слага най-отгоре. Това позволява докато долу се готви месо със сос (от рода на кебапите) отгоре на парата да станат нарязани картофи, и двете са готови заедно, картофите само се намачкват с мляко и масло и пюрето е готово  Grinning 

На бавно готвене дори изпробвах технология за домашна шунка - става супер и е от МЕСО.

Това е за което се сещам ...

# 963
nati_nat , би ли споделила рецептата за домашно крема сирене и шунка в мултито? Heart Eyes
Аз от няколко месеца / по съвет на съфорумнички тук / си закупих този модел на Филипс http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3167-70/p/823666 и съм изключително доволна  chef Тогава още не беше показан съвсем новият модел на Филипс , но аз и от този съм предоволна  bowuu

# 964
Nati_nat на новия ти филипс 4749  няма функция запичане така ли?

# 965
И аз се нареждам за домашната шунка и сиренето, бих ги пробвала с удоволствие в моята машинка.
Някой няма ли идея за моя проблем?  newsm78 Все още не ми е ясно какво се случи с програма "STEW", утре пак ще я пробвам, но продължавам да не разбирам от къде идва грешката  Thinking

# 966
  • София
Nati_nat на новия ти филипс 4749  няма функция запичане така ли?
Напротив, има, дори две: едната е Roast, което са го превели на български като Запичане, другата e Bake, което е преведено като Печене. Стария ми Филипс имаше само Bake, на този още не съм пробвала Roast, за да разбера каква е разликата между двете. Този има и много повече готови програми, още не съм имала време да пробвам всичките.

Довечера като се прибера у дома ще видя точните рецепти за крема сиренето и шунката и ще ви пиша.

# 967
  • Paris, France
Nevena Virolan , имаш ли представа откъде бих могла да си закупя мултикукър на Binatone ?

Привет, на моята позната са и го донесли подарък от Украйна и няма представа откъде може да се закупи подобен. Може и ве4е да го няма в продажба, защото е на пазара от поне 2010 година тук и в Испания и оттогава сигурно и в Русия. Търсих го с гугъл и го виждам в руски и украински сайтове ама май ве4е не се продава, защото не виждам цена. Ето го в сайта на Бинатон. Там има и адреси на представители:

http://binatone.com/products/home-appliances/table-top-cooking/m … -2180-detail.html

Съгласна съм с нати_нат за предимствата и особено за възможността да се изклю4и поддържането топло след края на програмите, който за супа не ми пре4и, защото и без това се вклю4ва 4ак след минимум 4ас или 2.

Неррейда, в руските форуми 4етох, 4е на Горението не му е хубаво покритието и лепи, а и не пе4е никак добре кексове. Има мултикукъри с програми без налягане. Не си длъжна да готвиш само с налягане или може първо да запържи6 и след това да добави6 боб или картофи, да хлопне6 капака и да избере6 програма с налягане или без в зависимост от времето с което разполагаш и желанието ти. Но то4но програмите с налягане позволяват сготвяне по много здравословен и същевременно вкусен на4ин на продукти, които ина4е се готвят с 4асове без да ти се вмирисва, опу6ва и овлажнява кухнята.

Снощи готвих кози ребра с ямс на пара. Размразих и овкусих с 4ерен пипер и сол ребрата и ги сложих на поставката за 30мин.  през това време нарязах салатите и наредих масата. Добавих ямса, още 5 минутки и готово. На дъното бе6е паднала разтопената мазнина а хрущялите бяха се стопили и месото пада6е от костите но без да е като варено ами си има6е като кори4ка от овкусяването и горещата пара. Мъжо не можеше да повярва, 4е не излиза от фурна. Скариди или други морски дарове на пара с ориз и той на пара, пиле6ко с моркови и картофи и ориз на пара едновременно, кафяв ориз и бял ориз отгоре в ситото, телешко или говеждо с гъби заедно с картофите или оризана пара, които се готвят в ситото. Макаронени изделия, които ако омажеш в зехтин и залееш със студена вода са готови за 18 мин максимум (може и по-бързо, но ме мързи а и не мога да им приготвя соса за по-кратко време) и само ги сервираш без да изцеждаш и вътре вода няма а не са и разварени и си се отделят все едно са препържени в масло. Много възможности има. Бавно готвене ползувам рядко, но си го имам като функция. Също и къкрене, варене, пе4ене и пържене без налягане.

Стефани, няма как да изпе4еш рибата цяла в мултикукър а и си мирише макар и по-малко  Peace

# 968
Нати с това твое описание ме вкарваш скоро в преразход...и аз отдавна съм му хвърлила око...имах като теб стария на Филипс, копчето и при мен се счупи, поправиха го гаранционно....сега чакам благоприличчния период от две години да си взема нов....старият при мама hahaha
И мен не ме блазнят "изтощените" от налягане манджи hahaha

# 969
Зависи каква е рибата, да кажа аз - съвсем успешно си пека скумрия и пъстърва в мултикукъра, и стават много по-бързо и по-вкусно... и сьомга котлети съм си пекла; шаран и толстолоб не съм, просто не ги обичам особено. Цял шаран и толстолоб, разбира се, няма да стане, но другото...

# 970
И аз правя сьомга на мултито

# 971
За рибата е ясно че мирише ама е възможно да изнеса кукъра на терасата , докато фурната няма как да изнеса  Joy ,то риба ядем ние с дъщерята  ,таткото не е по рибата ,а синчето е студент и все го няма.За две рибки скара не ми се цапа ,а готовата риба нещо не ме грабва  newsm78 . Другата причина да реша да купувам кукър е неделното готвене за студента  chef мале ,чак лошо ми става !Цял ден! Надявам се тая машинка да ме олесни. newsm78 И сега пак за съвет да моля - редмонд М90Е  или филипс 4749-70  ,на една цена са и 5литра ,с керамично покритие и клапан за парата . Не знам кой да избера  newsm78

# 972
Стефани и аз това се питам кой от двата

# 973
Ооох аз пак да питам за запичането от долу ли пече  само или и от горе си хваща корчка запечена  newsm78 ,в смисъл  ако пека кекс трябва да го обръщам ? Става въпрос за новия филипс 4749\70 ?  Има го между другото в технополис на добра цена и ще ида да го видя в събота...... най-много да го купя  Mr. Green

# 974
Отгоре запича само халогенния капак...кекса ми се опича и отгоре...но не с препечена коричка

Общи условия

Активация на акаунт