НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 805
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • SA
Вери, много благодаря за полезната информация!
Откровено казано, за мен май най-приемлива опция остава добавка на магнезий. Аз и от известно време използвам магнезиево олио за мазане.
Сьщо ми е много чудно, че употребата на тези прахообразни зеленчуци се свьрзва с увеличаването на вегани и вегетарианци. То те ако не ядат нормални зеленчуци, не ми е ясно с какво се хранят изобщо.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 09:24 от kameloth

# 151
от 20 години съм с поликистозни яйчници,пила съм всякакви хормонални препарати и моята докторка нито веднъж не ми предложи да си направя изследване на хормоните,сега се замислям за ефикасноста на моето лечение,може би затова и стигнах до тук -да ми махнат единия яйчник.

# 152
Вери, ти все още ли си веган? Помня, че дори те имах като контакт във ФБ и се чудех и маех как е възможно цялото ти семейство да сте суровоядци Simple Smile Също така помня тортите, сладките, ястията, които си публикувала...голяма красота беше. Извинявам се за въпроса предварително, просто наскоро се сетих, че това си ти и останах много учудена, че си точно в тази група:)

# 153
  • SA
Момичета, наскоро е излязла новата книга на д-р Уилям Дейвис - Wheat Belly Total Health.
Според рецензиите в нея има много нова информация в сравнение с пьрвата му книга на тази тема. Мисля, че ще е интересно да се разгледа. Ето, намерих я - в PDF и EPUB формат:

http://dox.bg/files/dw?a=68a27d3b92
http://dox.bg/files/dw?a=5f10f804d9

# 154
О, чудесно, благодаря!   bouquet  Ще я дръпна и после ще я сложа в библиотеката.

# 155
  • Варна
Кам, и аз благодаря за книгата.   bouquet Вече съм в болнични и се надявам да успея да прочета всичко, което съм си набелязала.  Embarassed

# 156
Ехо, здравейте! Леко съм изпуснала новата тема  Mr. Green

Прочетох ви, гледам за много неща сте говорили, но да питам и аз за мнение относно магнезиев карбонат. Става ли това чудо или не? Не видях да споменавате съединения с карбонат. Четох че се усвоява май на 50%. Бях взела един магнезиев карбонат и пишеше, че съдържа май 400 мг магнезий, ама не съм убедена, а сега взех май още по-голям боклук?  Mr. Green
http://apteka.framar.bg/02002966/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%B5% … B0%D0%B1%D0%BB-20

Гледам за скъсяване на МЦ сте говорили. Няма да изпадам в подробности, че аз имам и други заболявания, които влияят, и приемам и лекарства, само ще споделя, че и при мен се случи, но пък като увеличих малко въглехидратите в дневното меню и нещата като че ли се пооправиха.

Сега за спорта. Нали започнах предизвикателството с Руми, та отначало бях много надъхана и спортувах по 45 мин дневно. Сега едва по 10-15 мин отделям през деня. Качих 3 кг и си стоят, а и ми личат. Най-вече на лицето. Не съм пускала никакви изследвания, дори не повторих и онзи висок хемоглобин. Страх ме е, ама ща не ща - в понеделник съм на ринга, че съм на контролен преглед после. Дано хемоглобинът е ок. Хормоните не ги знам как са, ама отдавна ми е безразлично вече. Ако случайно ТСХ е скочило, ще си обясня и покаченото тегло. И едно високо кръвно ме мори, откакто баща ми е на легло с тежък инсулт, като че ли от нерви го вдигам това кръвно и отдавна трябваше да се насоча към кардиолог и невролог. Нервна съм, безпричинно ме стяга шапката и ми бучи едното ухо от 2-3 месеца. Все едно шум от морски вълни чувам.  Rolling Eyes
И, пак си спрях хапчетата за кръвната захар. Писна ми да ме боли стомах и да си правим експерименти с тях. Спрях ги пак без да се обадя на доктора и мисля да му заявя, че не искам да пия повече никакви лекарства за захарта, пък каквото ще да става.

Ами, това е при мен. Друго няма. Оплаках се  Mr. Green

# 157
Ехооо привет дами Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Помните ли ме Embarassed. Аз се загубих 2 месеца и половина май ще станат вече по здравословни причини. Чета ви, но не се обаждам да не обърна темата на оплаквалня Tired. А и понеже знам, че ще ме питате какво ми е, а аз нямам отговор, както и личната ми лекарка, предпочитам да си мълча. Знам, че сигурно ще ви прозвуча тъпо, но радвайте се на здравната система в БГ въпреки, че ви е писнало и на вас от разтакаване, чакане, направления и т.н. Peace Ами аз за $10 000 годишно чакам за преглед при специалист гастроентеролог от началото на септември, а час ми е даден за декември. При все това, че минах някакъв кошмар (не е и свършил все още). Според личната съм здрава като камък, според това как се чувствам - ами за 2 месеца смъкнах 5-6кг и ми е постоянно лошо (не съм бременна да уточня). Почти никакво ядене през целия септември, оскъдно ядене до средата на октомври и от няколко седмици си възвърнах апетита напълно.

Сега „хубавата“ новина. Чувствам се от скоро малко по-добре, толкова добре, че се върнах към нашия режим изцяло, но все още не мога да кача загубените килограми. Все още и не тренирам. Имам няколко седмици до така дългоочаквания преглед. Надявам се ситуацията да е приемлива и ако се открие нещо да е с приемливо лечение и на крак.

Следя ви и благодаря за интерсната информация която споделяте както винаги. Прегръдки на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet.

# 158
Мер, липсваше! Радвам се, че се обаждаш! Hug Съжалявам за случилото се с баща ти, спомням си, че ти каза преди време... Да, сигурно това е причината да вдигаш кръвно, но дано да се нормализира постепенно. И дано баща ти да се възстанови добре! Hug

Пробвай тази Биолектра, пише, че съдържа немалко количество магнезий - 240 мг. Ако ти понася добре, значи няма проблеми. Признакът, че не ти понася, е разстройство.

Вики, а ти защо не се обаждаш? Hug Съжалявам, че така се е случило. Да не е просто някакъв отдавнашен, трупан дълго време стрес, който сега избива? На теб доста ти се събра. Щом личната ти казва, че няма нищо, все пак мисля, че можеш да се поуспокоиш, докато дойде време за прегледа. Hug Все пак си си върнала апетита, дано постепенно всичко да се оправи! Hug

# 159
Шоки   Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyesне се обаждам да не хабя страници със странични неща различни от нашата тема. А аз уж малко се поуспокоих, но определено нещо не е на ред. Личната ми прави констатации на база кръвни изследвания и видиозон на какво ли не. Повече изследвания не желае да прави, решила е че нещо не е наред със стомаха ми. И си държи на този преглед. Притеснителното за мен е, че там нямам никакви оплаквания, никакви болки, разтройство, запек и т.н. стомашни проблеми, киселини, усещане за връщане на храна и подобни. Нейните предположения са за езофагит, acid reflux или heartburn(не знам на български как да ги нарека). Помолих за изследвания на хормони. Ц. Не иска да ми прави. От проблеми с хормони не можело да ти се повдига или повръща. И така. Кукувам си и си чакам часа за доктор порядъчно изнервена. Благородно ви завиждам, че все още можете да ходите на каквито си пожелаете доктори и си правите каквито си пожелаете изследвания, ясно че срещу заплащане. Ако си бях в БГ до сега сто пъти да си бях разрешила проблема (ако имах пари де знам, че ще кажете).

Ама че ми липсвахте  Heart Eyes  bouquet

# 160
  • SA
Мер, може и хормоните пак да са ти се поразбутали и оттам да са тези оплаквания. А и стресьт не е за пренебрегване.
Тренировките защо ги намали? Нямаш сили, или просто ти омрьзнаха?
Вики,  Hug подозирам, че докато дойде време да те преглежда специалист, ще се оправиш от самосебе си. Но радостно е, че се чувстваш по-добре и имаш апетит!

# 161
Вики Hug Стискам палци всичко да бъде наред!

# 162
Тренировките защо ги намали? Нямаш сили, или просто ти омрьзнаха?
Май по-скоро се случи това, че прескочих ден, два, поради липса на време и после се изгуби ентусиазмът, и май вече ги правя колкото да отбия номера.  Mr. Green

vici75, на стомашните заболявания (ако за това се касае), често им трябва точно един такъв период, от около 3-4 месеца, да затихнат болежките, та дано като дойде време за преглед, всичко да ти е ок. Същата работа, като с хремата. С капки, без капки - все за 7 дена минава, с разликата, че с капките дишаш по-добре, а без тях, човек е сополив 7 дена и едва диша.  Mr. Green Та и със стомаха така - или пиеш лекарства да потушават болката, докато чакаш диетата и добавките да помогнат, или си търпиш болката и си пазиш диетата и чакаш болките да изчезнат.  Rolling Eyes
И рефлукс, и гастрит, и колит, и жлъчката ме мъчат месеци, къде без лечение, къде с лечение, все толкова време минава, докато се успокои стомаха. И най-голяма роля си играе диетата, пробиотиците и добавките. Лекарствата само потушават болките (не лекуват), докато си мине периода и се нормализира дейността на стомаха и червата.
Успех и ти пожелавам добри резултати от изследванията!

Шоки,  Hug Сега ми се появи мнението ти, а преди малко го нямаше.
Пия го вече този магнезий. Като писах сега, то много общо казано, защото не съм се появявала скоро, но вече съм изпила над 10 таблетки. Нямам никакви странични действия - знам за разстройството от вас и следих, но всичко е ок. Започнах го заради кръвното и за сега забелязвам единствено, че увеличих времето на съня. При мен сънят е голям проблем. По-точно, ставам много рано сутрин, независимо кога съм легнала предната нощ.

А, и да добавя за магнезия. Аз го пия вечер преди да заспя. Слагам си чашата с водата и хапчето до леглото и като се усетя, че се унасям и си пия хапчето. Последните си лекарства за деня пия около 20-21 часа и към 23 часа магнезия. Гледам да има около 2 часа интервал от щитовидното хапче.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 20:21 от Merelenda

# 163
Благодаря ви момичета. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Merelenda Heart Eyes според личната за стомашно нещо се касае, а аз нямам никакви стомашни оплаквания, освен че всичко започна с адско прилошаване. И да, пих си лекарствата, но като че ли от тях не видях кой знае какъв ефект. Точно както казваш нещо като потушаване се получи. А че се чувствам по-добре май с времето се получи. А ако това чудо се окаже стомах искам да разбера много кое го предизвика. Аз толкова да се гордея с начина си на хранене. В младежките си години все тестено ядях, ако бях продължила така, нямаше да се чудя ни на рефлукс, ни на гастрит. А сега вече 4 години толкова изчистено се храня и така да се наглася.

# 164
Мер, Вики, оправяйте се момичета  Hug

Мер, против стрес и за по-добър сън на мен са ми препоръчвали около 500мг магнезий, приет на няколко дози последните 4-5 часа преди сън/може би, защото моят тогава беше по 100мг/. Но за съчетаване с другите лекарства нищо не мога да кажа.

Вики, той гастрото ще прецени, но чернодробни ензими и хепатитни маркери пускали ли сте. Дано е нещо моментно и да отшуми само.

Общи условия

Активация на акаунт