НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • UK
Набързо се разписвам само да кажа благодаря на Кам за рецептата. И аз ще се възползвам като имам малко свободно време. Животът ми се превърна в лудница, нямам време за сън дори  Sad
Вики стискам ти палци и аз  Hug

# 391
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Не съм писала от много време,но ви четях сравнително редовно.Аз продължавам да се храня по режима,но малко по-либерално.Позволявам си вечер по един плод,киви или круша или каквото ми се яде и установявам,че не ми пречи.Покрай новата ми работа се наложи да намаля храната и до сега съм свалила 2кг,явно преди съм хапвала повече отколкото ми е било необходимо.
Днес си направих един експеримент,хапнах на гладно едно киви,един портокал и една мандарина.Моментално огладнях и повече такива експерименти няма да правя.

# 392
Най-вероятно глупав въпрос,но да попитам забелязвам,че напоследък много ми се дояжда бял хляб,освен сладкото  Shocked,хляб не ям от 4 години и не мога да си го обясня Thinking в цикъл съм ,но и преди съм била,не знам може би това ,че останах пак без работа/ежедневието ми провалят нещата,а дори и фитнес почнах,а храната ме тегли назад  Embarassed

# 393
  • София
Най-вероятно глупав въпрос,но да попитам забелязвам,че напоследък много ми се дояжда бял хляб,освен сладкото  Shocked,хляб не ям от 4 години и не мога да си го обясня Thinking в цикъл съм ,но и преди съм била,не знам може би това ,че останах пак без работа/ежедневието ми провалят нещата,а дори и фитнес почнах,а храната ме тегли назад  Embarassed
Според мен просто си гладна или заради стреса ти се яде повече заради липса на вещества, изчерпващи се бързо в такива ситуации... и затова налиташ на хляб  Rolling Eyes Аз поне при стрес или нервност/безпокойство, също налитам на въглехидрати. Не знам как точно да го преодолееш, може би повечко магнезий, вит. Д и други добавки биха помогнали  Hug

# 394
  • Пловдив
Виляна, аз чувствам увеличена нужда от въглехидрати при предстоящо разболяване, а също след няколкодневен период с недостатъчен прием на протеин. Замисли се в посока увеличаване на протеина. Виж също спиш ли достатъчно - това също ме прави по-гладна от обичайно.
А и стресът, и липсата на занимания също са фактор.
Желанието за такива храни можеш да утолиш с някакви режимни глезорийки (таханов хляб, тахан+маскарпоне, заквасена сметана с плод, ядки; печена тиква със съвсем малко мед, ако не ти е сладка иначе; палачинка с кокосови стърготини, намазана с разтопено масло с капки мед  Crazy; сусамовите крекери с кашкавал и др.). Peace

# 395
 Благодаря момичета,явно са съвкупни нещата,благодаря отново  Hug

# 396
Виляна, хапни си повечко протеин и мазнинка, за да те засити  Peace

С хляба съм решила проблема като просто не го купувам. Или ако взема, то взимам някакъв, който е от черен по-черен, така че след един тънък резен да не можеш повече.

Само свеки като ни гостува обърква плановете, защото тя без хляб не сяда на масата  Laughing И, сега е вкъщи и всеки ден се купува бял хляб и го пече, защото така бил по-диетичен  Mr. Green Онзи ден ме гони с едни палачинки. Много е изненадана, защо отказваме да ядем хляб, баници и сладкиши  Laughing
Но ние не се обясняваме много-много и така.

В последната седмица въглените ми идват май само от бира.

Чакайте да ви питам за връзката между въглехидрати и вирусини/бактериални проблеми - моите лекари препоръчват при такива състояние да се избяхват всякакви храни, които са с висок ГИ и да се наблегне на белтъци и мазнини, защото грубо казоно въпросните гадни неща се "хранят" от захарта

# 397
Смоуки желязна си ти  Hug
Ми и аз не купувам,ама и при мен така,ако някой донесъл,ако отида някъде и се провалям,а преди само виното и млечните са ми в повече,но от днес се поправям и слагам край на тестата и дивотийките,че ако инструктора довечера разбере  Joy
Не ми е за него за мен си ми е съвестно  Embarassed

# 398
Смоуки желязна си ти  Hug
Ми и аз не купувам,ама и при мен така,ако някой донесъл,ако отида някъде и се провалям,а преди само виното и млечните са ми в повече,но от днес се поправям и слагам край на тестата и дивотийките,че ако инструктора довечера разбере  Joy
Не ми е за него за мен си ми е съвестно  Embarassed

Хич не съм желязна, просто установих, че тесто, картофи и ориз ми докарват подуване, подпухване и въобще не ми е добре. Е, чат-пат изяждам по някой печен картоф с масло.
Приемам повече В, когато тичам повече от 5-7 км + силова.

# 399
Ми и аз съм така да ти кажа,а и за себе си установих,че колкото въглехидрати ям,толкова съм по-гладна и искам още,не ме засищат изобщо,като друга храна,изкушава ме само кисело мляко с банан  Crazy

# 400
http://press.endocrine.org/doi/full/10.1210/jc.2005-0216 - сега открих тази публикация по повод на нещо, което прочетох вчера: ниският вит. Д води до повишаване на паратхормона (ПТХ) - това е добре известно. (Паратхормонът се повишава при нисък калций в кръвта, а за усвояването на калция е нужен вит. Д.) Обаче при повишаване на ПТХ се получава повишено отлагане на калций в мастните клетки, което пък ускорява липогенезата (увеличаването на мастната тъкан). С други думи ниският вит. Д води до повишаване на мастната тъкан в тялото.

# 401
  • В Балкана
Привет,

Моят експеримент с неяденето на млечни, върви много добре. Минаха 15-т дни, има още толкова.. Но може едномесечният експеримент да се удължи.
И тренировките си вървят и като гледам ми се струва, че ще посрещна новата година без риск, т.е. с талия под 80 см.

Шоки, сигурна съм, че много приятно сте си изкарали с WASP! Занесе ли й Линд 99%?  Laughing
Какво режимно би ми препоръчала от Швеция - сладко или солено няма значение? Искам да си поръчам нещо по един приятел.. обаче не знам какво точно.

# 402
Рейнчо, трябва да помисля за нещо режимно, което да може също да се качи в самолета... newsm78 Аз харесах 2 вида кисели млека там - те са нещо като цеденото мляко, но ти си спряла млечните, а и такова нещо няма да позволят да се вземе в ръчния багаж.

Иначе винаги добър избор е сьомгата, но сьомга има и тук.

Марципанът пък е със захар, но може да го нарежеш на малки парченца, да ги полееш с тъмен шоколад и да стане по-малко сладък така (и да го ядеш на порции). Той се казва mandelmassa, но съм виждала да продават и у нас такова нещо..

Друг нелош избор би бил техният гльог - подобен е на немския глювайн, но по-хубав според мен. И той е със захар, но не е толкова много, мисля. Пие се точно в коледния сезон. Само дето не дават да се изнася за ЕС. ooooh! Аз се пробвах да взема от безмитния магазин, но не можело, щом пътуваш за страна от ЕС. Rolling Eyes

Някое сирене може би. Thinking Но не знам кое би било добър избор.

Дано да се включи и WASP с идеи. Embarassed

# 403
Само да отбележа, че този марципан е с ужасен вкус. Все пак е въпрос на предпочитание, но за мен лично, не става. Не е за всеки този десерт.

# 404
Колко често правите "почивка"? Аз си позволявам веднъж седмично или на 10 дни да ям въглехидрати (пица, паста, нещо сладко). Един път подкарах режима за 3 седмици без почивка и спорт 6 дни в седмицата и си прецаках цикъла... Не съм сигурна дали е от спорта, от режима или от двете заедно.

Общи условия

Активация на акаунт