Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 396
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
олееее щях да си умра от глад аз, цяла 3та бременност изкарах на спанак и кейл Mr. Green
*
мия с вода,без препарати и четки
изобщо работим върху изгаждане на имунитет с бясна сила (онзи ден дете 3 си беше легнало с ботушите,добре че се случи да му вляза в стаята след като загаси лапмата Sick )
*
направих много хумус..пусто ми  е безвкусен,сложих тахан,олио,сол,пипер,лимон и пак нещо не стана..

# 31
  • София
Чесън Simple Smile

# 32
  • София
кимион и лимонов сок също, ето моята рецепта (извинявам се, защото и друг път съм я пускала тук):

400 грама сварен нахут (или консерва), по-важното е люспите да не му са дебели, за да се смели фино всичко
2 с.л. от водата в консервата
4 пълни супени лъжици сусамов тахан (използвах пълнозърнест, той е по-тъмен и по-гъст)
12-14 пълни супени лъжици зехтин
3 средни скилидки чесън
3/4  чаена лъжичка смлян кимион (сложих малко повече)
сокът на половин лимон (сложих малко повече)
сол на вкус
2 щипки черен пипер

# 33
  • София
Става сууупер по тая рецепта.  Heart Eyes

# 34
Тук на бременните им се забртанява да ядат сурови зелении! Отначало се чудех защо, но после ми обясниха!
С второто бях бременна от март до ноември, изкарах основно на салати, плодове, зеленчуци, 99 % сурова храна.    Laughing   Нищо не ме "нападна"....
Правя хумуса със същите съставки като Dao, но слагам и магданоз.

# 35
Леле, много крайно това! Съвсем нищо сурово. Помня, че аз доста се бях наплашила по време на бременността с тези листерии, но всъщност ако се мият хубаво нещата и не са престоели, няма опасност.

Хумусът правя без кимион. Забелязала съм, че най-дбре става, когато има повече мазнина, но пък е и тежък така. Отгоре поръсен с черен сусам е резен домат става много приятно.

# 36
Аз си признавам, че думата листерия сега я чувам/чета.   Embarassed  Дори не знам какво е това....
Преди 2-3 дни гледах едно предаване за лечение на разни болести с бактерии/пчели/пиявици....
Та там споменаха, че с този стремеж за свръх хигиена сме убили някакви много пажни полезни бактерии в червата.И от там този бум на болести като болестта на Крон, дивертикулит и още няколко стомашни.
Мисля, че има резон в това.Когато имунната система няма срещу какво да се бори, тя неминуемо отслабва.Допълнено с всичката гадост, с която я тормозим, разбираемо защо масово хората са със сринат имунитет.
С никакви препарати не мия плодове и зеленчуци, само с вода.Дори не всеки път кисна салатите, или бързам, или забравям....Разчитам на имунитета, засега не ни е предал.    Grinning

# 37
Сринат имунитет е заради антибиотиците, които се изписват за щяло и нещяло, дори за неща на които доказано не действат, като хрема и вируси. Най-вече при децата, защото повечето доктори ги е страх да не сбъркат нещо и на ти антибиотик, спасявай се. Определено преди се е умирало повече/след възхода на инквизицията/, но са оставали най-силните гени и устойчивите на тези заболявания. Индианците не сме ги победили с оръжие, а със заразите, които са занесли от Европа, а те са нямали имунитет. Определено има болести от които и по-преди са страдали, но сега само съвременната медицина лекува. Аз дори не съм против антибиотиците, а против това да се дават да почти всичко. Има заболявания, които само с антибиотик се лекуват. Също смятам, че древните са имали напреднала медицина и знание като цяло/дори си личи по това което са строили, а днес не може/, но е било в по естествен вид. Египтяните са познавали хинина и са го използвали, но е било под формата на мухлясал хляб. Дефакто хинина е мухъл, но полезен такъв. Много знание е затрито от инквизицията. Това бясно гонение на вещици и знахарки. Изгорени са тонове литература/знание. Сега смея да твърдя, че живеем в по-голямо невежество от преди.  Peace

# 38
Аз пък съм чувала, че хинин се добива от кората на хининово дърво.  Simple Smile Има и синтетичен.

# 39
Аз пък съм чувала, че хинин се добива от кората на хининово дърво.  Simple Smile Има и синтетичен.

Права си, в грешка съм, пеницилина е от хлебния мухъл.  Peace

# 40
  • на острова на мечтите
Значи, аз казах сурови зеленчуци, не никакви такива. Че тук с хигиената е чистенето прекаляват е повече от видно. Моята зълва чисти всеки божи ден, но това е защото тя е домакиня по желание в смисъл не ходи на  работа а си седи у дома да лъска пода и посудата и да си гледа домочадието. Аз не се изсилвам толкова, за да не си изгубя естественият имунитет, но все още им се чудя на сицилианките и на манията им да чистят. Аз предпочитам един хубав филм, или книга или пък някой и друг час с приятели. Wink Не че домът ми е изоставен, но когато трябва да тичам на работа и да върша неотложните за един дом задължения, че има малко прах на телевизора не е драма.Според мен цялото това стерилизиране е причина за много алергии, а и не само.
Моята руска салата стана О.К. За тази вечер сварих "макко"-изсушени фаве(райкин боб), които след варене около час, а и малко отгоре стават на крем и са много вкусни. Моите протеини са набавени за някой и друг ден!
Днес обявиха алерта метео и затвориха официално работното ми място за два дни!Уррррраааа....

# 41
мерси много-кимион и чесън! децата го ядат и така блудкав,но те по принцип са ок с по-безвкусни неща..
възмутена съм-в Америчко хубави ябълки за по долар,че и отгоре,бройката! #2gunfire  децата бяха намятали в количката,като отидох да плащам зле ми стана..не са органични,уж е сезон сега,абе.....

# 42
  • София
Скъпо, наистина. Гледах един филм на две американски режисьорки за това как американците всъщност гладуват, защото голяма част нямат възможност да си позволят плодове, зеленчуци и храна с истинска хранителна стойност, а се тъпчат основно с полуфабрикати, снаксове и подобни отрови, които натъпкват, калорични са и са за малко пари. Надявам се използвам правилните думи и не генерализирам. Но наистина беше интересно как си правят вивисекция на обществото в този контекст.

# 43
Малко снимки от мен:

Скрит текст:
Сурова веган торта
блат - бадеми, сушена смокиня, кокосови стърготини
крем - какаова паста, млад кокос, фурми, розова вода; годжи бери, какаови трохи
сушени листенца роза

Домашни мариновани маслини
от самото изкисване/махане на горчилката до мариноването

Соленки
1- лен, слънчоглед, лук, морков
2- цвекло, слънчоглед, лен, стръкове целина, зелен лук, дулсе, чесън, лимон
3 - портобело гъби, патладжан, бадеми, тиквени семки, кориандър, зелен лук, чесън, магданоз, сол

Салата покълнали бобови
покълнали и бланширани 4 вида боб; варени на пара карфиол, брюкселско зеле, сладък картоф; покълнал слънчоглед, копър, сурова червена боровинка, зехтин

Сурови веган банички
кора - манго, млад кокос, кориандър
плънка - ядков пастет с мисо + поници лук

Сурови веган палачинки
кора - чушка и домат
плънка - листо айсберг салата, жулиени авокадо и чушка, поници слънчоглед, броколи, червено зеле, люцерна

Сурови бонбони с пълнеж
пълнеж - шам фъстък, сушена смокиня, крем кашу и кокос

Безглутенов веган мъфин
Микс безглутенови брашна, бадемово брашно, шам фъстък, розова вода, кокосово мляко, кокосово масло, спирулина

Безглутеново брауни
варена киноа, кокосово мляко и масло, какао, какаов чипс, ванилия

Поздрави! Simple Smile

# 44
  • София
Вери, изтрепа рибата Simple Smile и Явката как доволно-щастливо се е опалачинчил:) Много е пораснал!

Общи условия

Активация на акаунт