Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е натрон и ще го намерим ли в магазина?
Как се мият зеленчуците правилно?
Кои са някои от най-предпочитаните почистващи препарати и как се използват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е натрон и ще го намерим ли в магазина?
-
Как се мият зеленчуците правилно?
За да измиете зеленчуците правилно, първо ги изплакнете обилно под течаща вода, за да отстраните мръсотията и отломките. След това използвайте четка за зеленчуци или твърда четка, за да почистите старателно повърхността на кореноплодните зеленчуци. За останалите зеленчуци използвайте гъба за съдове или специално проектиран зеленчуков спрей с вода, за да премахнете всички замърсявания. Някои хора предпочитат допълнително да накисват зеленчуците във вода със сол за няколко минути, преди да ги изплакнат отново, тъй като това може да помогне за извличането на нитратите.
-
Кои са някои от най-предпочитаните почистващи препарати и как се използват?
-
Как се приготвя хумус?
-
Какви са ползите и недостатъците от свръххигиената?
Пожелавам ви още по-забавно и вкусно да ви е!
Там знам ресторантите са скъпи, работят на по 2-3 места/или си гледат маникюра, ядат основно полуфабрикати. В Англия мисля също я има тази тенденция, и там мисля има проблем с храненето на хората. В Гърция и Турция не се яде толкова полуфабрикати, ами точно се държи на традициите и домашното готвене, дори уличните им храни са хубави.
Докато американците са закърмени с джънкфуд и полуфабрикати, то аз в училище като съм расла, категорично мога да кажа, че много хубаво ни готвеха в стола. Комунизма може да е всичко, но запазиха качеството на храната.
. Имат пари, но ги дават за ипотеки, нови коли, вили, образование, силикон ако щеш, храната не е на първо място. Също наблюдавам тенденция, че жени които дори не са заможни и живеят в България, купуват готова храна за вкъщи, защото си " имали и друга работа". Маникюра и прическата са по-важни, в което лошо няма, но повечето такава е некачествена и излиза доста по-скъпо.
Сега излиза, че да ми рафинират една захар е по-скъпо от това да не я рафинират, същото е и за пшеницата. Едно време само чер хляб са яли, белия е бил лукс, сега е модерно здравословното и такива цени му слагат на черния, че си е направо лукс. Кой каквото и да говори, става въпрос за пари. Докато бедните се чудят как да се изхранят, ще имат ли пари за кредита, ще имат ли работа утре, хубава храна остава привилегия на богатите. Какво има да не може да му се разбере.
. Дори по пазарите (в София) се зареждат от борсата, а тя кой знае от къде. Както и да е всичко е до интелект, може би.

. Споменатият по-горе артишок(тук в Сицилия,където расте на свобода) е по 1 евро парчето в сезона, а извън сезона може да стигне и до 1,50. Мен ме шокира факта, че цените тук и в България са почти еднакви?! Пример-бедемите на четвъртък пазара в Пловдив са 19 лева, тук са 9 евро. Изправя ми се косата, когато в земяназаем чета рецепти с кашу-200гр.смляно кашу...., ами цената на такова количество смляно кашу е около 5 евро, а като добавя стевия,и разни подобни красоти..... Какви ти торти? Предполагам само, че кашуто в България идва от Турция и затова струва по-малко, иначе нямам обяснение. Веган или неваган, всичко си има граници. Ще си направя печени ябълки, ако искам сладко, или ще си направя грис-халва,ама тези сложни торти и сладкиши с още по- скъпи продукти има да чакат да се заплескам