Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
А това от щандовете за готова храна във веригите не е гот. Приятел работи в една от тях и казва примерно за месото като тръгне да му изтича срока на годност го намаляват, никой като не го купи го мариноват , и ако и тогава не се продаде го пекат на топлата витрина и го продават Simple Smile Нищо не се хвърля.

# 76
@danilu, Италия не е споменавам, защото нямам преки наблюдения. Бил съм само в Милано за 1 ден, а и нямам познати, които да живеят там. От италианци съм чувал, че е много зле след кризата. Заплатите са паднали много, цените са високи.
Дори тук в София по бизнеспарка се напълни с италианци по кол-центровете, които говорят с клиенти в Италия. Работят за по 500-600 евро тук, защото не могат да си намерят работа в Италия.

# 77
А това от щандовете за готова храна във веригите не е гот. Приятел работи в една от тях и казва примерно за месото като тръгне да му изтича срока на годност го намаляват, никой като не го купи го мариноват , и ако и тогава не се продаде го пекат на топлата витрина и го продават Simple Smile Нищо не се хвърля.
Бляк

Данилу, кашуто тук е от Индия главно. Бадемите от САЩ.

# 78
Аз съм в Неапол и тук цените са доста по-ниски, има домати по 5Е но има и по 2Е през зимата. Любимият ми артишок варира от 30 до 50 цента на пазара, в магазините е повече.

# 79
То и в България, сега са така модерни тези Фиксове, Кнори , Вегети и подобни, че и домашно готвят и пак слагат. Има и някаква мода в полуфабрикатите и джънка, като да са над нещата. Както не всеки смята, че трябва да се образова, а дори има хора, които смятат тези които учат за балъци. Подобно го отнасям и аз от мои колежки, като казвам че ме интересува да е здравословно и съм дала повече пари за кашкавал на Хармоника примерно Много хора са учудени, че чета етикети примерно и не искам да има консерванти и да е здравословно. Много хора пият алкохол , друсат се, не спортуват, пушим/ и аз съм сред тях/ и тогава здравословното остава някъде много на заден план.  Peace
И да се чувстват зле от лошата храна, при условие, че са отраснали така, просто не знаят разликата и смятат, че е нормално така да се чувства човек.

# 80
Хората, живеещи от помощи в САЩ изобщо не са по-добре от средно статистическия българин. Да, имат какво да ядат, но мисленето им е пораженческо. Има цели квартали, заселени с т.нар. white trash - белокожи американци, които са с цигански манталитет: все някой друг им е виновен, все държавата им е длъжна...

Изобщо не е вярно, че цялата средна класа работи на по 2-3 места или че има много малко отпуск. Все повече фирми предлагат по-дългосрочни или неограничен брой почивни дни, за да привличат най-добрите служители. И не само. Много компании позволяват гъвкав работен ден, работа от къщи, връщат ти парите, които плащаш за фитнес клуб... Сключват се договори с вериги ресторанти за здравословни храни, за да може служителите на дадена фирма да ползват намаление, когато се хранят в ресторант от веригата.

Не е вярно и че е от работа - вкъщи, от вкъщи - на работа. Много зависи от това къде живее човек. Само за пример: в големите градове музеите (AMNH и всички от веригата Smithsonian, да кажем) и галериите често са с входна такса на принципа "плати, колкото можеш" или са безплатни. Това прави знанията изключително достъпни. Децата биват обучавани за правилното хранене в училище. Има строги ограничения за това какъв вид училищна столска храна е позволена.

Далеч не всичко е розово в Щатите. Но и не всичко е черно.

А в Европа храните по принцип са безобразно скъпи. И това как и с какво се храни човек е по-скоро до навик, както беше казано по-горе. Но и до знания.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 16:03 от Фея Кръстница

# 81
  • на острова на мечтите
Аз съм в Неапол и тук цените са доста по-ниски, има домати по 5Е но има и по 2Е през зимата. Любимият ми артишок варира от 30 до 50 цента на пазара, в магазините е повече.
Доматите в Италия са главно от оранжерии. Дори тук в Сицилия, където слънцето е почти целогодишно, производителите не рискуват да гледат домати, а и не само, на открито. За малките доматчета, не ги садят дори в пръст, а в една специална смес , в която има захар, чесън, и не помня какво още(имаме приятели,които се занимават с производство на домати). И разбира се, ще има всичко целогодишно. Аз затова си садя домати,за да ям домати,ама с вкус на такива. На пазара на местните производители намирам поняко от тези истинските, а не гумените домати.
Артишокът на 30 цента newsm78 И тук понякога разпродават,ама на 30 цента са само тези дребните, а от тях какво може да се изкара  chef Ако останат не им намаляват толкова цената, а ги консервират. И да си призная на мен ми харесва много повече като консерва, или крем от сърцевината на артишок. На силианците им е традиция да ядат печени на жар "Carciofi" (артишок, няма мн. число на български), но аз не съм им голям фен.
Виж съвсем не познават киселото зеле, а и не си падат по алабаша, или ряпата, да не говорим за червеното цвекло.

# 82
Данилу, кисело зеле на топло не става, в Гърция правят сърми но го парят и после подкиселяват готовите сърми с лимонов сос.  Цвеклото и ряпата, са есенно-зимни продукти, в Гърция се яде цвекло, ряпа и аз не обичам.

Фея, информацията и избора, и всичко което казваш предполагам са новости следствие новата мода да се храним здравословно, след като отгледаха цяло едно поколение с фастфуд. Там са и много популярни хранителните добавки,а ГМО не е забранено ако не греша. Поне аз така си го обяснявам, иначе ти по-добре трябва да знаеш.

# 83
  • София
Обиииичам артишок!  Heart Eyes

# 84
  • на острова на мечтите
Аз си го знам, че не става тук киселото зеле. Ами сърмите си ги правя с лозови листа, та не ми липсват а и са по-малко ...миризливи Sick Mr. Green
Тази сутрин закусих с овесена каша! Мммммммммммммм... Утре пак! Хем е вкусно, хем засища!
 Приятна вечер!

# 85
За малките доматчета, не ги садят дори в пръст, а в една специална смес , в която има захар, чесън, и не помня какво още(имаме приятели,които се занимават с производство на домати).
Sick

Тук има разкошни, сочни, ароматни доматчета и домати. На "пластмасови" съм попадала само в Уолмарт, в началото, когато още не знаех кое откъде да купувам.

Зелева салата с домати "Кумато" и кълнове на мунг.

# 86
"Черпя Ви с 4 вида сурови кошнички Simple Smile :

Скрит текст:

# 87
Леле, Вери, страшна си! Как ти остава време да се занимаваш с толкова пипкави рецепти? Виждам суров шоколад, чия, годжи берита, конопено семе. И сусам ли? А от какво са листенцата? Ядливи цветя? А кремът между шоколадовите пластове какъв е?

Носът ми е точно над чаша Mayan Chocolate Truffle и имам усещането, че надушвам твоите "кошнички"...

# 88
Вери, откога ви казвам, че трябва да отворите ресторант. Ако може да е в София  Mr. Green

# 89
Вери, ако продължаваш да публикуваш такива умопомрачителни неща, трябва да направиш поне за нас частно парти с куверт  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт