Отговори
# 585
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
След трансфер забраняват кафе, алкохол и т.н. Обаче аз си пийвах по чаша бира през ден-два. След полжителня тест спрях почти. Обаче след него от 6-те утрогестана кръвното ми стигаше до 60/25. Не можех понякога да се вдигна от леглото и да ида на работа, главата ми се пръскаше. Един ден ММ ми наля няколко глътки червено вино и буквално насила ме накара да ги изпия, аз не исках заради бебето. Обаче като пийнах и все едно няккаъв еликсир поех. За минути ми просветна. После в темата, в която пиша, ме окепазиха и ме напрвиха на нищо как можело така.  Нали се водя рискова бременност, нали от 18 години се опитвм да забременея ....
Майка ми е лекар, говорих с нея и тя ми каза - мислиш ли, че ако ти си толкова зле и имаш проблеми с  кръвното, това е добре за бебето - преценява се рискът, а лекарства са съвсем нежелателни.
Сега чакам да минат още няколко седмици и май ще си опитвам винце  Embarassed
Миналата година, при аборта, никакъв алкохол не бях близвала.

# 586
  • Мнения: 960
То и кокакола не трябва да се пие на мен Акошеркта ми кажа количка и шоколад за кръвното че ми е ниско .Аз не съм мн фен и на двете особено след като стажа и практиката ми бе в Кока кола но си пийвам че ни се допива с бебо  Hug Hug Hug .

# 587
  • Мнения: 1 442
Аз не съм някой пияч, но от преди всяка вечер с ММ по 1чаша си пийвах, а сега само го гледам като сираче.

# 588
  • Мнения: 242
От началото на бременността съм пила 2-3 пъти чаша вино, няма проблем. Даже съм чела, че 1-2 седмично може по чаша бира или вино.  Peace Със щерката така ми се пиеше домашна ракийка, че съм си позволявала няколко пъти по 20-30 гр. Така, че момичета не се шашкайте. Още повече, ако винцето е домашно е направо елексир  Grinning
Елле, и тук ще ти кажа, че ти стискам палци от сърце и душа. Дано се окаже, че бебчо е добре. Какво ти казват за амниоцентезата? Нали тя е най-надеждния метод? Ако трябва, направи я. Миналата година на много близка приятелка, и тя бременна с второ детенце, й излезе много лош резултат, не знам точно колко беше. Но я накараха да направи амнио и всичко беше наред. Сега си имат чудесно момченце на 7 месеца вече.
И мен ме тресе треска, в сряда съм на ФМ, а в четвъртък на БХС. Дано всичко е наред!
Хубав ден момичета!

# 589
  • Мнения: 219
Ох,биричка и винце са ми слабостта.Не пия много,но за компания на мъжо вечер по една чашка.  1dating Сега обаче не мога и да го гледам.  no  Sick Същото важи и за кафето и цигарите.....А бях страстен пушач.Сега усещам от километри цигара.  Sick Така бях и с първата бременност.Сега обаче се надявам да не ги започвам пак. Praynig Пустия му навик и пустата му воля.... Banghead

# 590
  • Варна
  • Мнения: 5 926
От както видях положителен тест, се разделих с кафето мигновенно. Не съм опитвала и глътка вино, бирата по принцип не ми е слабост. Избягвам и всичко газирано.
Нищо изброено не ми липсва. Понякога ми се прияжда обаче моцарела върху шайбички домат или прошуто Confused

# 591
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
Печена моцарела не може ли  Thinking
Аз меките сирена ги гледам с тъга през витрината  Blush Правим домашна пастърма, но и нея не смя да ям.

# 592
  • Мнения: 219
Мда...и аз така.Синьо сиренце,хлебче с топено сирене и пушена сьомга,пастет с горски плодове.....все вкусно,но забранено.  smile3512

perunika и аз съм си го мислила това.С печеното дали не може да се хапва?Нали минава термична обработка??

# 593
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
Ами тя като се запече, става като печен кашкавал  Thinking
Аз пък ям сирене за мазане, то минава ли към забрнените /прави се от сметана/.

# 594
  • Мнения: 960
ОХ леле аз като ви слушам вия от мн неща се лишавате ,може от почти всичко но по малко не да прекаляваш ,аз съм пристрастена към соленото и по скоро към хрупанките Grinning.Не хубаво и макдоналс си ям макар че съм работила там като ученичка не толкова вреден ,яжте америкаския той е по вреден .Всичко си ям .Аз така иначе ,нито пуша ,нито пия кафе или алкохол.Ако пийна някоя чаша то е вино и ли бира който си ги пия поне 5 часа  Crazy,и то 5 пъти в годината .А ако нещо не му харесва на бебо то ме кара да повръщам ..Ай задължително поне 1 плод на ден ,като се подшестам че трябва да отида до карфура има страшен микс ядки и не са мн скъпи   beer cheers Heart Eyes Listen Ето ви един тест да се посмете  http://www.manager.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82 … %D0%B4?page=0%2C0

# 595
  • Мнения: 219
Ами тя като се запече, става като печен кашкавал  Thinking
Аз пък ям сирене за мазане, то минава ли към забрнените /прави се от сметана/.


В сирената има мляко.За да може да си хапваме то трябва да е от пастьоризирано мляко,ако ли не ,не! newsm11

# 596
  • Варна
  • Мнения: 5 926
Аз ям крема сирене от тези за мазане. Други не съм купувала.
А, и извара също.

# 597
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
Аз, между впрочем, ям само домашно мляко - прясно и кисело, вчера и извара си правихме. Знам, че не е пастьоризирано, но не ми се рискува с неизвестния състав на купеното.

Татяна, не е въпросът по малко, има храни, които са тотално забранени, заради опасност от листериоза. И една хапка е достатъчна.

# 598
  • Мнения: 644
Здравейте и от мен!
Витаминка според мен има срок.Погледни на бутилката.
Вино рядко пия по чаша максимум.Общо взето след 1 ми бременност пия за компания максимум чаша.
Кафето го спрях с цигарите.Пия само едно много сладко 3в1 много рядко.
Вчера ме теглиха на прегледа.Моя кантар ми показа 700 гр повече.

# 599
  • Мнения: 336
Perunika на мен по- опасно ми се струва домашното пред купешкото мляко. Дори и да си сигурна в човека, от когото го взимаш, никога не можеш да знаеш дали животното, което го дава е напълно здраво ( ако става дума за животонки, гледани на село, без по- специален контрол ). А и времето, докато млякото кипне ми се струва твърде недостатъчно,за да сме на 100% сигурни, че ако има неблагоориятни микроорганизми те ще умрат... Докато купешкото...вярно, че на вкус и съдържание няма нищо общо с домашното но пък с тези обработки можем поне да сме сигурни в безопасността му. Относно луканката, една мама тук беше казала, че ако предварително я замразим можем да избегнем, най- малкото притеснението ако много, много ни се прияде. Друго се чудя аз, купешката също ли е толкова опасна? Първо, много добре знаем какво е количеството месо в подобни неща, другото- би ли позволил някой да се продава заразна луканка- все пак има някакъв контрол?

Общи условия

Активация на акаунт