ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 89 942
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за отговора и съжалявам за загубата, аз съм с мисед в 6г.с. миналия месец. Sad

# 676
  • София
Toito, много ти благодаря за отговора. Помогна ми да добия представа. Пожелавам ти всичко най-добро. Simple Smile

# 677
Здравейте, момичета.
Аз съм пациент на Сигридов и трябва да направя имунологични изследвания при доц. Русев към края на септември. И имам няколко въпросчета, за да съм подготвена за срещата.
Аз ще нося всичко, което имам до момента като изследвания и препоръки от Сигридов, но за колко време гору-долу стават готови резултатите или зависи от това, което ще изследваме?
Интересува ме чисто информативно, защото излизането от офиса ми е много трудно и искам някак да се опитам да си планирам нещата предварително, а и да се настроя.
Благодаря ви предварително. Simple Smile

Люксен, стана ми интересно, д-р Сигридов не проследява ли само бременни или и той вече се занимава с ин-витро? newsm78

# 678
  • София
Винаги се е занимавал и с проблемно забременяване не само при дами с ин витро, а и с такива които забременяват спонтанно, но имат проблеми с износването например.

# 679
Здравейте момичета,

аз имам няколко върпоса...
За тези с хепариновите инжекций, понеже сега разбрах, че пак имах много ранен спонтанен аборт и нямам начин да звънна на лекарката да я питам какво да правя с инжекциите. Бия си ги за първи път този месец от след трансфера. До кога трябва да ги бия и да спирам ли за менструацията? Мисля да продължаваме пак с нов опит. Според мен продължавам да ги бия, нали?

вторият въпрос, някой знае ли дали в клиника Щерев има лекар който е специялист по ендометриоза и имунологичен протокол?

И последно, има ли някой от вас или познавате ли момиче с ендометриоза на имунологичен протокол и интралипидна инфузия ?

мерси много!!  bouquet

# 680
Инжекциите се започват на трансфера или положителния тест и се спират когато няма бременност. Защо да се мъчиш. Съжалявам за загубата ти  Hug

# 681
 Благодаря ви много, момичета! Имам правена цитонамазка през окт. 2014 в "Надежда" от д-р Еленчев. Ето какъв е рез-тата от цитологичното изсл-не:
 Група по папаниколау, порцио N=1875, цервик. канал N=1875
 PVCU PAP IIC  CC PAP IIA
 Адекватност на материала: Задоволителен за оценка
 Микроорганизми
 Въэпаление
 Не-неопластични находки
 Организми: Променлива флора, подсказваща за бактериална вагиноза.
 Други не-неопластични находки
 реактивни клетъчни промени, свързани с: Възпаление включва типично възстановяване

Следваща намазка: след 3 месеца за контрол след лечение.

Бележки: Порцио- кръв, метапластични клетки, умерено левкоцити, бактерии. СС- слуз, муцинозни клетки с цитолиза, малко левкоцити.

Честно да ви кажа, почти нищо не разбирам от рез-те доколко трябва да се притеснявам. Тогава Еленчев ми каза лично , че няма проблем да правим опита. Никой там не ми предложи някакво лечение, само д-р Персенска ми каза за горенето. Иначе за големината, наистина ми споменаха около 50 ст. Shocked

# 682
Инжекциите се започват на трансфера или положителния тест и се спират когато няма бременност. Защо да се мъчиш. Съжалявам за загубата ти  Hug

Благодаря ти.  Cry
Ами, мислех че те може би помагат при разтежа на лигавицата..

# 683
Този ,който е извършвал изследването на цитонамазката не е лекарят, който я е назначил, нали?

# 684
След установено кухо яйце, док ми каза да продължа с  инджекциите клексан докато прокървя (тъй като държах да се опитам да се изчистя сама) и в първия ден на кървенето да ги спра.

# 685
Този ,който е извършвал изследването на цитонамазката не е лекарят, който я е назначил, нали?

Да. Д-р Перси ме изпрати, Еленчев ми я направи , а гледам, че е изготвена от д-р Д. Н. Димова.

# 686
И аз за съжаление трябва да се запиша за темата. Накратко с първата ми предполагаема бременност установена само с домашен тест с много бледа втора черта, в 6 г.с. получих зацапване и при преглед не бе намарен даже плоден сак , след това последва цикъл с обилно кръвотречение... Два месеца по-късно  отново положителен тест, в 7 г.с. видяхме ембрион със сърдечна дейност и до тук с хубавото, на следващия преглед когато трябваше да съм в 12 г.с. се установи спряла сърдечна дейност и спряло развитие в 8 г.с. ...
След 15 дена съм на контролен преглед и оттам ще ни назначат изследвания. Аз обаче се опасявам от хормонален дисбаланс ( приемала съм препарати с тестостерон преди година, не ми се впуска в подробности защо) , та дали е възможно все още от високи нива на тестостерон да се е получило  или трябва да търся причината по на дълбоко...
п.п. с първата предполагаема бременост прекарах настинка, а с втората имах умъртвяване на нерв, като в деня в който ми сложиха лекарството имах леко зацапване, но после на ехографа уж всичко си беше наред... дали просто не е било едно лошо съвпадение и тези фактори да са повлияли на нормалното развитие...

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 02:52 от sssxxxx

# 687
Момичета, някой може ли да ми каже към днешна дата колко струват цитогенетичните в Майчин дом-кариограма или кариотип за двамата партньори.

# 688
И аз за съжаление трябва да се запиша за темата. Накратко с първата ми предполагаема бременност установена само с домашен тест с много бледа втора черта, в 6 г.с. получих зацапване и при преглед не бе намарен даже плоден сак , след това последва цикъл с обилно кръвотречение... Два месеца по-късно  отново положителен тест, в 7 г.с. видяхме ембрион със сърдечна дейност и до тук с хубавото, на следващия преглед когато трябваше да съм в 12 г.с. се установи спряла сърдечна дейност и спряло развитие в 8 г.с. ...
След 15 дена съм на контролен преглед и оттам ще ни назначат изследвания. Аз обаче се опасявам от хормонален дисбаланс ( приемала съм препарати с тестостерон преди година, не ми се впуска в подробности защо) , та дали е възможно все още от високи нива на тестостерон да се е получило  или трябва да търся причината по на дълбоко...
п.п. с първата предполагаема бременост прекарах настинка, а с втората имах умъртвяване на нерв, като в деня в който ми сложиха лекарството имах леко зацапване, но после на ехографа уж всичко си беше наред... дали просто не е било едно лошо съвпадение и тези фактори да са повлияли на нормалното развитие...

Аз също съм с мисед в 6 г.с. Сега ще правим имунологични изследвания/АФЛ, НК-клетки и тромбофилия/. Казаха ни, че това е причината да спре развитието. Колкото четох има доста такива случаи за съжаление. Успех!

# 689
Да, за съжаление има доста случаи Sad .... а толкова ме е страх какво ще излезе на тези изследвания Sad

Общи условия

Активация на акаунт