ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За НК клетките ще предложат вливания, за 4G/4G нискомолекулен хепарин- фраксипарин или оф как беше, ъъъъ клексан, по време на бременност, нищо страшно.

# 106
За НК клетките ще предложат вливания, за 4G/4G нискомолекулен хепарин- фраксипарин или оф как беше, ъъъъ клексан, по време на бременност, нищо страшно.
Много ти благодаря   bouquet

# 107
Tanzu, позволявам си да приложа отговора на проф. Кременски , който получих при направено запитване на MTHFR A1298C, дано да ти бъде от полза Grinning
Няма нищо чудно, че сте намерила малко и противоречиви данни са генните варианти на MTHFR и по специално за А1298С.
Позволявам си да Ви цитирам само първа точка от препоръките на Американската асоциация по генетика от 2013 г.
"Генните полиморфизми (често срещащи се варианти, тук се включва и двата посочени от Вас) на гена за MTHFR не трябва да се поръчват за изследване като част от клиничната оценка за тромбофилия или рецидивираща (повтаряща се) загуба на бременността".

Можете да прочетете и в темата "Диагностика и лечение на повтарящи се спонтанни аборти".

Конкретно на Вашия въпрос: за посочения вариант MTHFR A1298C в "хетерозиготна" (засегнат само един от чифта гени) няма данни, че може да доведе до проблеми с бременността.

# 108
Това онлайн консултация ли е била?

# 109
Да, изпратих всички изследвания и ми отговори доста бързо😊

# 110
проф.Кременски е изключителен , няколко пъти съм му писала по мейл с конкретни въпроси и ми е отговарял до няколко дни! Да е жив и здрав още дълги години !   bouquet

# 111
  • Стара Загора
Здравейте,
Моля за малко яснота по отношение на изследвания. Една нормална бременност и два спонтанни аборта. Това са изследванията, които ми препоръчаха да направя:
TSH - 2,38 ulU/ml; реф.: 0,27 - 4,2
anti-TPO /MAT/ - 13,19 IU/ml; реф.: 0 - 34
anti - TG /TAT/ - 56,99 IU/ml; 0 - 115
Пролактин - 460 mIU/l; реф.: 127 - 496
Инсулин на гладно - 9,25mIU/ml; реф.: 2,6 - 24.96
Инсулин след 2 часа и закуска - 28,15mIU/ml
Глюкоза - 5,40mmol/l; реф,: 2,8 - 6,1
Антикардиолипинови антитела (ACL): ACL - IgG - 2,061GPL; реф.: 0 - 10
                                                               ACL - IgM - 0,136; реф.: 0 - 7
Токсоплазмоза Toxo IgM (-) отрицателен резултат R=0,3
                         Toxo IgG (-) отрицателен резултат R=0,3
Цитомегаловирус CMV IgM (-) отрицателен резултат R=0,75
                             CMV IgM (+) положителен резултат R=3,1
Генетични изследвания: Изследване на R506Q(FV)
                                                                  20210G>A (Протромбин)
                                                                  4G/5G (PAI)
                                                                  677C>T (MTHFR)
                                         Резултат: Нормален генотип за R506Q(Фактор V Лайден, FV)
                                                          20210G>A (Протромбин)
                                                          PAI 5G/5G
                                                          Хетерозиготен генотип С/Т за 677С>Т (MTHFR)
                                         Коментар: Не се отчита повишен риск на тромбофилия въз основа на         изследваните показатели. При генотип С/Т за 677С>Т може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%.

Моля за коментар
Благодаря предварително.

# 112
  • Варна
Записвам се в темата, че ми е болна...
Засега няма да ви заливам с инфо относно моите изследвания. Само ще кажа, че при последния опит, който беше ЗЕТ, отказах вливки... Имах + тест, но ембрионите спряха да се развиват и последва кюретаж. Не спираме да се обвиняваме с ММ, че заради вливките, които не направихме, стана така...
От друга страна, преди първия ми опит Ин витро през 2012г. влях 40 ампули Имуновенин и нищо не се стана...
Сега сме решили да следваме всички инструкции на имунолозите стриктно. Миналата събота и неделя влях на два пъти по 20 ампули Имуновенин. Към средата на февруари (5 дни преди предполагаема О) имам предписани още 20+20 и ще ги влея. После контрола преди стартиране на стимулация и пак вливки...
Та те така...

# 113
Кали, не се обвинявай Hug. Нито има нужда, нито има смисъл от това. Никой не може да знае дали това е причината за неуспеха. Чела съм те и знам какво преживя. Не е лесно да се каже, но загърби станалото и продължаваме напред. Както сама казваш при първия опит си имала вливки и не е станало, така че няма гаранция. Аз също съм на мнение каквото ми кажат това да правя, пък каквото е писано. Сега при този ми опит /трети, първи ЗЕТ/ за първи път имах вливки, дано да помогнат Praynig. Стискам палци и успех  Hug

# 114
  • Варна
Кали, не се обвинявай Hug. Нито има нужда, нито има смисъл от това. Никой не може да знае дали това е причината за неуспеха. Чела съм те и знам какво преживя. Не е лесно да се каже, но загърби станалото и продължаваме напред. Както сама казваш при първия опит си имала вливки и не е станало, така че няма гаранция. Аз също съм на мнение каквото ми кажат това да правя, пък каквото е писано. Сега при този ми опит /трети, първи ЗЕТ/ за първи път имах вливки, дано да помогнат Praynig. Стискам палци и успех  Hug

Благодаря ти, мила...  Hug
Знам, че не бива д се обвиняваме. Сега сме решили всичко да правим, както ни казват. Все се намира някой, който да каже: "Ама не го правете. Не е доказано, че помага. Малко клиники го правят. Правят го само за да ви вземат парите..." Става ми тежко, защото и без това не сме върнали заемите, които натрупахме покрай предната кратка бременност и по-скоро покрай стремежа да я запазим, а вече започваме да трупаме нови...
Обаче този път ще е така. Не мога да преживея още едно съмнение, че може би е имало начин всичко да е различно!

# 115
Така е, Кали. Аз за себе си не съм убедена какво би помогнало и какво не, кое е правилно и кое не. Чета, питам, информирам се и пак в нищо категорично не съм убедена. Нищо не е гарантирано-едно и също нещо може на един да помогне, на друг не. Сигурно всички минали по този път минаваме през тези терзания и дали ако това направя, ако това не бях направила…. Мисля, че няма едно мнение, правилно и еднозначно мнение и решение. Вървим по пътя, страдаме, опитваме, губим, ставаме, продължаваме и това е. Аз за вливките също се чудих-четох, че в чужбина не им обръщат много внимание, четох, че тук общо взето за пари ги правят, ама знае ли човек. Все се надяваме, че нещо си ще е разковничето за нас. Според мен направете какво ви казват, поне да сте в мир със себе си и да не се самообвинявате, че нещо не сте направили. Боже, каква борба е всичко това … Имай вяра, ще се случи отново, този път успешно до края. Спирам, че да не ми се карат, че спамя.

# 116
  • Шумен
Здравейте, трябва да направя консултация с имунолог бихте ли ми препоръчали някой при който мога да запиша час възможно най-скоро. Благодаря!

# 117
  • Варна
Здравейте, трябва да направя консултация с имунолог бихте ли ми препоръчали някой при който мога да запиша час възможно най-скоро. Благодаря!

В кой град?

# 118
  • Шумен
Няма значение града, въпроса е да не чакам 1 месец за преглед, че ми е спешно.

# 119
Аз съм много доволна от доц.Русев от клиника Малинов. Записаха ми час за същата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт