ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 099
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
На мен от лабораторията са ми казали, че задължително се минава през регистратура, не може да се пуснат просто така. Какво казваш на каса, когато не им излизаш в системата?

# 406
Да, точно така, минавам първо през регистратура! Мерси!

# 407
На регистратурата казвайте, че ТСХ ви го е назначил гинекологът ви. На мен д-р Начев (ендокринолог) ми е казал да си го следя през 45 дни. Жената на регистратурата като и кажа това няма да ме върне.
Ембриотоксиният тест е 100 лв. и аз обмислям да си го направя.
red_violet, аз имам един аборт и може би заради това не ми споменават още нищо за фраксипарин.

# 408
Това с назначаване от ендокринолога не се бях сещала, а на практика е точно така иначе е ясно,че първо регистратура-после каса-накрая лаб. На мен при два спонтанни не ми споменаха за фраксипарин.

# 409
Ами дори и веднъж да си ходила при ендокринолог, можеш да кажеш, че ти е казал да си го следиш преди опит. Не мисля, че е нормално да очакват от нас преди всяко пускане на ТСХ да даваме по 20 лв. за ендокринолог, за да ни напише на листче - ТСХ.
lady_Joy, освен сами да си попитаме за фраксипарин. Иначе имах предвид дали от имунолозите имаш някакво предписание след имунологичните изследвания, а не от гинеколога?

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 09:57 от SAB-f

# 410
SAB-f какви са тези хранителни добавки? Аз колкото и да ги мисля тези НКТ клетки, все си мисля, че са ми се вдигнали толкова след преждевременното раждане, щото според мен ако ми бяха толкова повишени нямаше да изкарам до 22 седмица. Не знам, но все така си го мисля... Пък и до колкото разбирам тези НКТ клетки са като подраздел на НК клетките...

# 411
Ами имунолозите ми бяха изписали аспирин протект, оксибор форте, омега 3, идеос (калций и витамин д3), вит. б комплекс.
Предполагам обаче, че са ги съобразили конкретно с моя случай и съм ги приемала според предписание. Не знам дали от тях са спаднали НКТ клетките, но при мен има голямо разстояние между първото и второто изследване - година и нещо. Възможно е от нещо друго да е настъпила промяната, защото в този период ми извадиха и един много проблемен зъб.

# 412
Благодаря ти много за отговора  Hug аз се опитвам да издиря контакти на доц. Конова понеже ми правиха изследванията в Александровска болница и никой там не ми ги разчете, а гинеколожката каза само Интралипид ми се иска да се консултирам и с нея. Някой дали може да ми даде телефон или актуален мейл на Конова?

# 413
  • Враца
e-mail: eikonova@abv.bg
064/ 804 790 – регистратура
e-mail:info@ivfpleven.com и на този може да пишеш. Препращат и ги.
Но ако искаш да получиш цялостно мнение и терапия е хубаво да отидеш на място. Чела съм някъде из форума, че не винаги отговаря на мейлите или трябва да си много настоятелна. Мисля, че и доц. Русев в клиника Малинов в София може да ти свърши същата работа. Те са работили заедно и дори тя ми го препоръча, ако ми се наложи, а не мога да пътувам до Плевен. Успех Simple Smile

# 414
Благодаря, тя не ми отговаря на този имейл. Според вас дали мога да отида при нея с резултати от лабораторията в Александровска болница или трябва да си ги направя отново при нея?

# 415
  • Враца
Можеш, но тя основно иска генетичните за тромбофилия, имунологичните (антифосфолипиден синдром и нк клетки) и хормони на щитовидната жлеза. Ако занесеш всичките заедно с епикризата предполагам ще има преценка, но ако нещо от тях не си направила може и да ти го назначи. Попринцип е индивидуално, но от наблюденията ми, смятам че на базата на тези изследвания прави заключения.

# 416
Ами направила съм тези за тромбофилията, пише че, всичко е нормален генотип и не се отчита повишен риск от венозни тромбози. А тези за щитовидната жлеза ще ги правя утре, освен като всички са готови да се надигна и да отида до Плевен. А при нея предварително ли се записва час или отивам и чакам?

# 417
  • Враца
Обади се на регистратурата и си запиши. http://ivfpleven.com/bg/
Аз поне никога не съм имала проблеми с часовете, за който ден съм казала, винаги е имало. Но мисля, че работи само вторник и сряда. Обади се и те ще ти кажат Simple Smile

# 418

AneliqDi благодаря ти  Hug Ей добре, че сте вие момичета, че иначе до сега да съм откачила Simple Smile

# 419
Ами дори и веднъж да си ходила при ендокринолог, можеш да кажеш, че ти е казал да си го следиш преди опит. Не мисля, че е нормално да очакват от нас преди всяко пускане на ТСХ да даваме по 20 лв. за ендокринолог, за да ни напише на листче - ТСХ.
lady_Joy, освен сами да си попитаме за фраксипарин. Иначе имах предвид дали от имунолозите имаш някакво предписание след имунологичните изследвания, а не от гинеколога?
Попитах за фраксипарин, но ми отказа.

Според вас имунологията може ли да се повлияе от някакъв вид възпаление в тялото-например навяхване/скъсване на ставна връзка?

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 10:19 от lady_Joy

Общи условия

Активация на акаунт