ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • В сърцето на любимия човек
Да, стойността на АСТ влезе в нормата след инжекциите.
Длъжна съм да кажа, че тези инжекции са назначени от лекар след консултация на ЛЛ и с друг специалист, преди всяка от тях ми беше правено контролно изследване на АСТ и манту. Самото лекарство беше на прах + разтвор, а инжекциите са изключително болезнени. Налагаше се, всяка инжекция да се слага на 2 пъти (мускулни са), защото иглата се запушваше и се образуваха болезнени бучки, които се разсейваха за ден-два.

# 451
  • В сърцето на любимия човек
Влизам, за да се корегирам.
Аз имах много високо АСТ като ученичка - по спомен беше 2 или 4 пъти над нормата (след прекарани 3 поредни гноийни ангини и не знам колко антибиотика) и се наложи да ми слагат инжекции Ретарпен, за да го свалят, като преди всяка инжекция ми правеха манту. Личната ми лекарка тогава ми обясни, че високото АСТ може да доведе до риск от артрит и проблеми със сърцето.
В този пост съм написала артрит, но реших да погледна листовката на написаното от мен лекарство и видях, че в нея е описано, че медикамнта се използва за предпазване от ревматизъм и вероятно ми е бил прилаган за това. Надявам се да не съм подвела някого  Blush

Лека вечер   bouquet

# 452
Ел, аз също вливах Октагам. Не знам дали едното е просто по-скъпо от другото. Прочетох, че октагам е по-пречистен, а другото е бг варианта на октагама. Също и доста момичета имат странични ефекти. Лекарят ми препоръча Октагам, но и прочетеното във форума подкрепяше това предложение. След вливката нямах никакви странични ефекти. Станах и си тръгнах, все едно нищо Peace

# 453
  • Варна
След вливката нямах никакви странични ефекти. Станах и си тръгнах, все едно нищо Peace

Това е до организъм... Аз и след Имуновенина ставам и си тръгвам, все едно нищо... А някои момичета споделят, че и след Октагам се чувстват зле...  Tired

# 454
  • София
Вливах два пъти, Октагам предстой ми и трети, до сега не съм имала никакви проблеми не съм се чуствала зле след като съм вливала. Да найстина е скъпо 10mg. 970 лв. но се надявам найстина да помогне.

# 455
  • София
По време на вливанията пийте вода, поне 1,5. л.

# 456
  • София
Здравейте момичета   bouquet

Имам нужда от вашата помощ Wink
Днес с ММ имахме консултация с имунолог в Отделението по трансфузионна хематология и имунология в Пирогов.
Препоръча ни да направим следните неща:
- APL;
- anti thrombin III;
- ANA screen;
- анти-спермални антитела;
- кариограма (предполагам това е кариотип?) и на двамата;

Бихте ли ме посъветвали къде можем да ги направим и горе-долу какви са цените?

Много ще съм ви благодарна  Hug

# 457
Аз да споделя, че имунолозите в Александровска казаха да пуснем АСТ след месец пак за да се види дали спада, ако не, ще се наложи яко лечение с АБ  Sad ... Пуснаха ми и ана скрининг, тъй като вече имам едно автоимунно...не питах дали това високо АСТ влияе на забременяване и износване... Ще питам и ще ви кажа.... Поздрави

# 458
Момичета, пуснах си тромбофилии и резултатите са следните:
Фактор V Лайден - Нормален генотип
Фактор II (Протромбин) - Нормален генотип
Инхибитор на Плазменогенния активатор - Хомозиготен носител 4G/4G (Препоръчва се обсъждане на медикаментозна профилактика подари повишения риск от тромбофилия)
MTHFR - мутация C677T - Нормален генотип C/C
Пуснах ги в Майчин дом. В Геника чета следното: "Генотип за PAI 4G/5G трябва да се интерпретира в комбинация с генотипа за ACE и Фактор XIII, за да се прецени комплесния им ефект върху риска от спонтанни аборти." Имам 1 спонтанен аборт в 7 седмица. Редно ли е да пусна и АCE и Фактор XIII преди да се обсъжда терапията при следваща бременност?

# 459
Според мен няма особен смисъл, защото дали ще ги пуснеш или не, терапията е една и съща.

# 460
А терапията фраксапарин всеки ден ли е?

# 461
Още не съм имала терапия Simple Smile По принцип имунолога ми е написал предписание за през ден най-ниската доза, това не е от най-тежките фактори.

# 462
А ти пуска ли ACE и Фактор XIII, aко излезе нещо там дали терапията не е различна?

# 463
Не съм ги пускала, прецених, че е излишно, не е сигурно доколко тези фактори влияят, поне така ми казаха генетиците в Майчин дом.

# 464
Аз също съм 4G/4G, но пуснах и Фактор 13 и АСЕ (по съвет на генетиците в Геника). По АСЕ излязох хетерозиготен носител. Според мен е по-добре да се знае, защото за 4G/4G доц. Русев ми каза аспирин, но може би е по-добре фраксипарин, заради другия ген. Поне това щяха да ми изпишат след предстоящия трансфер в Надежда (но той не се състоя...).

Общи условия

Активация на акаунт