Немски език 4

• 140 490
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте дами  Peace
Извинявам се ако вече е било отговорено на този въпрос, но нямам възможност да прегледам всички теми. Бих искал да попитам дали знаете някакъв по-лесен начин за учене на думи. Традиционния с писането по безброй пъти не го харесвам, защото си е направо ЗУБРЕНЕ. Аз си ги преписвам в тетрадка-речник и ги гледам от там. Виждал съм разни приложения направени за по-лесно запаметяване, като се използват дадени думи в изречения и тн. , но съм намирал и множество грешки. Ще се радвам да помогнете.  newsm78

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 18:03 от Snickers

# 316
Snickers, всеки сам трябва да открие неговия начин за научаване на нови думи. Няма универсална рецепта.
На мен също писането на 1 дума по сто пъти не ми помага  Laughing Дори и 1000 пъти да я напиша е все тая  Rolling Eyes
Аз уча думи, но не самостоятелно, а в изречения.
Моят съвет е да се слуша колкото се може повече немска реч. Гледайте немска телевизия, дори и нищо да не можете да разберете!
Аз когато съм чула една дума многократно и реша да проверя в речника какво означава, я научавам без изобщо да се напрягам.
Друг съвет от мен е да се четат книги. Четенето на книги с електронен четец е голямо удоволствие, понеже има вграден речник.  Grinning

# 317
Здравейте,
Моля за превод на следното:

Eins und zwei und drei und vier,
im Dezember wünsch ich mir :
Jede Menge Goldpapier!
Fünf und sechs, sieben und acht,
was wird aus Goldpapier gemacht?
Eine wahre Sternenpracht!
Neun und zehn, du wirst sehn,
das Weihnachtsfest wird schön!

Предварително благодаря! bouquet

# 318
  • София
Друг съвет от мен е да се четат книги. Четенето на книги с електронен четец е голямо удоволствие, понеже има вграден речник.  Grinning
Може ли малко повече информация за вграденият речник? Аз имам само на английски тълковен речник, може ли от някъде да се свали такъв на немски и ако се качи да се ползва той при четене на книга на немски?
П.П С киндъл съм?

# 319
Може ли малко повече информация за вграденият речник? Аз имам само на английски тълковен речник, може ли от някъде да се свали такъв на немски и ако се качи да се ползва той при четене на книга на немски?
П.П С киндъл съм?
И аз съм с Киндъл  Simple Smile
Аз почти си го счупих заради безуспешните ми опити да разкарам речниците (30 на брой) от Cloud  Crazy  Laughing
Речника, който аз ползвам е Оxford English German Dictionary - той ми е изпратен гратис от Аmazon
Също имам на Duden Deutsches Universalwörterbuch - той също нямам спомен да съм го поръчвала, а и е един от речниците, които не мога да изтрия.
Попитай в някоя тема за Амазон или киндъл, от къде би могла да си свалиш речник.
Друго което мога да ти предложа е да пробваме да ти изпратя тълковния на Duden.

# 320
  • Варна
Аз имам немско български за Киндъл на файл, може да ми пратите на лични мейл и ще го изпратя.

# 321
  • София
Много благодаря за предложенията. Вече ми изпратиха на мейла един от немските речници, за което много благодаря. Надявам се уикенда да успея да погледна какъв е и ако имам нужда и има възможност ще пиша и за другите, които предлагате.  Hug

# 322
  • Street of Dreams
Лесно ви е на вас. Аз като се сетя как докато го учех, при всяка непозната дума скачах и отварях речника (тези, хартиените, като книги, ако ги помните Joy) .......ooooh! Нямаше Google Translator, нямаше нищо...един речник от младостта на майка ми...

# 323
  • Варна
Лесно ви е на вас. Аз като се сетя как докато го учех, при всяка непозната дума скачах и отварях речника (тези, хартиените, като книги, ако ги помните Joy) .......ooooh! Нямаше Google Translator, нямаше нищо...един речник от младостта на майка ми...
Хе аз още ги имам Simple Smile

# 324
Аз в продължение на 1-2 години не излизах без речника от вкъщи...вечно го разнасях с мен   Crazy Mr. Green Много хора са ме питали защо разнасям тази тухла и ми казваха, че въобще няма да имам време да я ползвам, но усещането, че винаги мога да я отворя ми действаше успокоително  Laughing
Сега наистина е супер лесно с всички тези удобства и не е толкова трудно и досадно ученето на чужд език.  Grinning

# 325
Здравейте , някой може ли да ми препоръча школа , където мога да запиша ниво А2 в група?
За София става въпрос Simple Smile
Благодаря Simple Smile

# 326
  • София
Здравейте , някой може ли да ми препоръча школа , където мога да запиша ниво А2 в група?
За София става въпрос Simple Smile
Благодаря Simple Smile
Аз карам в момента А2 в Германикум. Доволна съм като цяло. Групата е 7 човека. Учи се по Lagune. Нивото се минава за 2 месеца - мисля че са 112 часа.

# 327
Здравейте , аз вече завърших А1 в езикова школа FLC - индивидуално обучение. Доволен съм от преподаването , но нямам възможност да продължа индивидуално.
Иска ми се да запиша А2 ниво , но все още няма нужният брой хора.
Ако някой си търси къде да запише А2 ниво , ако иска нека ми пише. Simple Smile

# 328
Здравейте на всички, борещи се с немския Simple Smile
Аз си взех изпита за ниво В2 и се оказах с една камара учебници, от които нямам особена нужда. Ще се радвам да ги подаря на някой, който ще ги използва и занапред, като единствената ми молба е да си поемете доставката, ако не сте от София.

В момена разполагам със следното:

1. Em Neu , Aufgabe 2008 - копие, писано е само с молив, към учебника и тетрадката имам диск, тестовете за всеки урок + транскрипциите на текстовете за слушане;

2. Fits fur Goethe-Zertifikat B2 - книжката съдържа 4 примерни теста и указания за изпита, оригинал, има диск към нея и е писано с молив;

3. Книжката с тестове към жълтата граматика - копие, подвързано със спирала, не е писано вътре изобщо;

От по-ниските нива имам учебници по системата Schritte International - нивата са А1.2, В1.1 и В1.2. Имам и Intensivetrainer + Lesemagazin за цялото А1 и А2 ниво. Тук работех с учител и в учебниците е писано и проверявано с молив. За В2 нивото се подготвих сама и там няма проверка от учител Simple Smile

Ако някой си хареса нещо, моля пишете на лично съобщение, за да не разводняваме темата. Ще обновявам периодично кои учебници са все още налични.

Спорен и слънчев ден на всички и леко учене!
Яна

# 329
Здравейте на всички, борещи се с немския Simple Smile
Аз си взех изпита за ниво В2 и се оказах с една камара учебници, от които нямам особена нужда. Ще се радвам да ги подаря на някой, който ще ги използва и занапред, като единствената ми молба е да си поемете доставката, ако не сте от София.

В момена разполагам със следното:

1. Em Neu , Aufgabe 2008 - копие, писано е само с молив, към учебника и тетрадката имам диск, тестовете за всеки урок + транскрипциите на текстовете за слушане;

2. Fits fur Goethe-Zertifikat B2 - книжката съдържа 4 примерни теста и указания за изпита, оригинал, има диск към нея и е писано с молив;

3. Книжката с тестове към жълтата граматика - копие, подвързано със спирала, не е писано вътре изобщо;

От по-ниските нива имам учебници по системата Schritte International - нивата са А1.2, В1.1 и В1.2. Имам и Intensivetrainer + Lesemagazin за цялото А1 и А2 ниво. Тук работех с учител и в учебниците е писано и проверявано с молив. За В2 нивото се подготвих сама и там няма проверка от учител Simple Smile

Ако някой си хареса нещо, моля пишете на лично съобщение, за да не разводняваме темата. Ще обновявам периодично кои учебници са все още налични.

Спорен и слънчев ден на всички и леко учене!
Яна

Общи условия

Активация на акаунт