Немски език 4

• 140 520
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 390
Аз теглих книжки от Amazon, но моето дете не ги хареса. Не иска да чете от киндъла, а предпочита книжките, които са на хартия и имат картинки. Но всичко си зависи от детето и от това на колко години е

# 391
Здравейте. Заинтригува ме темата и се записвам да следя.

grannypants, намери ли учител? В подобна на твоята ситуация съм и си търся учител за уроци по скайп. Учила съм немски по курсове, където граматика почти не се обяснява. Имах пропуски, които попълних това лято с невероятен учител по немски във Варна, но за съжаление не живея в България и времето ми с нея беше много ограничено. Тя не работи по скайп и това е причината да търся учител с когото да мога да работя онлайн.
Ще бъда благодарна ако някой може да даде контакти.

Благодаря

# 392
  • Вестерос
И аз искам да ви следя. Много обичам немски, била съм подготвителен клас с немски, след това 4 години усилено изучаване, за съжаление от 2008 (последно посещение в Германия) насам не съм го практикувала и се усещам , че почвам да забравям. Понякога си пускам pro7 разбирам им, но от към говорене ми е забравянето  bouquet

# 393
Здравейте! Аз учих немски с едни учителки в Скайпа. Имах индивидуални уроци, наблягахме на граматика и говорене. Останах доволна. Скайпът им е speak-online. Успех  Simple Smile

# 394
  • София
И аз искам да ви следя. Много обичам немски, била съм подготвителен клас с немски, след това 4 години усилено изучаване, за съжаление от 2008 (последно посещение в Германия) насам не съм го практикувала и се усещам , че почвам да забравям. Понякога си пускам pro7 разбирам им, но от към говорене ми е забравянето  bouquet

И аз най-често pro7 гледам, имат интересни предавания /Taff, Gallileo/ и дават много популярни сериали - Двама мъже и половина, Теория за големия взрив, Two broke girls.
За говоренето съм решила да запиша разговорен курс догодина като мина граматиката и си поразширя речника.

# 395
  • Вестерос
И нови филми пускат редовно, като учих в гимназията гледах и други немски, разни реалити предавания, където говорят по-разговорен и с не сложни думи, доста се научава от там също.

# 396
Да, много помага за езиковото развитие слушане и четене на преса, книги. Не знам, дали е разисквано тук, но много добре направена е страницата на Дойче Веле. Има най/различни материали, за четене, репортажи за слушане, дори с въпроси към тях, тоест четене с разбиране, новини, говорени бавно...

http://www.dw.com/de/deutsch-lernen/s-2055

# 397
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Някой познава ли тези помагала

http://www.hiron2000.com/bg/knigi/-/apn/

интересува ме какво е нивото на Ein Ziel im Blick и Über die Latte.

bouquet

# 398
Някой познава ли тези помагала

http://www.hiron2000.com/bg/knigi/-/apn/

интересува ме какво е нивото на Ein Ziel im Blick и Über die Latte.

bouquet

Съжалявам, че за тях точно не мога да помогна, но в Schritt für Schritt има хубави упражнения долу-горе около ниво Б1+

Aз също имам въпрос. Може ли изречение с "möchten"  да се преобразува в страдателен залог? Докато учех немски, май учихме, че няма как, сега също не намирам как да стане това, а същевременно от университета имам супер странно упражнение, което изисква разни невъзмножни тромави фраматически конструкции, за да се научим как не трябва да се пише за еди-какви си цели.   ooooh! Ако някой има желание да ми помогне като цяло с това упражнение, като най-вече ми обясни това и после е склонен да го провери (иде реч за преобразуване на няколко изречения), бих се радвала да ми драсне едно лично съобщение, понеже не искам да ги публикувам тук.  Hug

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 01:40 от Michaela_

# 399
Guten Morgen!
Търся филми с немско аудио и  немски субтитри.
Изгледах тези,леки и приятни са:
https://www.youtube.com/watch?v=GXhsGK2u1i0
https://www.youtube.com/watch?v=U7Fx6JSmATc

Други срещали ли сте ?

Благодаря  bouquet

# 400
Трапезица, никога не съм гледала такива филми.
От любопитство пуснах първия и ми се видя много сложно хем да слушам какво казват, хем да чета  Crazy  Embarassed
Според мен това е излишно напрягане.
Когато учех немски съм гледала телевизия и не съм чела, а само слушах. В началото почти нищо не разбирах, но с времето започнах да разбирам всичко.
С английския по същия начин.
Много е важно да се гледа филм или чете книга, който/която да е интересна.

# 401
Благодаря,на мен ми е много трудно да се заслушвам в аудиото,по-лесно ми е да чета.А филмите ги гледам ,вършейки нещо друго.На мен ми допадат Simple SmileНамерих и едни приказни филми,но с по-лошо качество.

Търсих в замунда ,но нищо не излезе .

# 402
Благодаря,на мен ми е много трудно да се заслушвам в аудиото,по-лесно ми е да чета.А филмите ги гледам ,вършейки нещо друго.На мен ми допадат Simple SmileНамерих и едни приказни филми,но с по-лошо качество.

Търсих в замунда ,но нищо не излезе .

Да, трудно е в началото, но бързо се свиква и неусетно започваш да разбираш всичко, без да се напрягаш  Grinning
Имай предвид, че на мен езиците не ми се отдават и съм си седнала на ушите и въпреки всичко с гледане на телевизия успях да науча немски, английски и руски  Grinning
Колкото повече гледаш, толкова по добре.
Хубаво е и да слушаш и радио.
Отпусни се! И да не разбереш някоя дума, няма да свърши света. От това не ти зависи живота.  Simple Smile
Наслаждавай се на езика и бъди сигурна, че ще го научиш бързо!

# 403
Благодаря за съвета,ще взема да го последвам.
Преди много години ( миналото хилядолетие  Mr. Green ) съм го учила ,справям се горе-долу,но ми се ще да стане по-добър и правилен.В Пловдив има хубави курсове,някой ден надявам се ще намеря време Simple Smile

Макар за някои да звучи като заклинание на ядосана вещица,за мен е благозвучен и много любим  Heart Eyes

Благодаря за споделеното !  bouquet

# 404
Es ist Geschmackssache Simple Smile
На едни им харесва езикът, а на други не.

Има хора, които са учили много граматика, правили са упражнения, но като им се говори те нищо не разбират.
Други са учили в движение и разбират какво им се говори, но като си отворят устите за да кажат нещо и ти призлява - липса на граматика.
Най добре е да се учи граматика и да се правят упражнения, а за разтоварване да се гледа телевизия или слуша радио. И не е нужно да се напрягаш. Отпусни се и всичко ще си дойде с времето.
Ако няма с кого да си говориш си говори сама! Това също е важно.

Общи условия

Активация на акаунт