Немски език 4

• 140 496
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 405
  • Mars Hotel
Записвам се да ви следя.  Embarassed Преди мнооого години учих немски 4 години като втори език в гимназията, но не съм го практикувала особено. Сега се опитвам от доста време да вдигна нивото сама, но много затъвам в граматиката. Разбирам доста, когато слушам, но опре ли до говорене - нямам смелост и това е.

# 406
Записвам се да ви следя.  Embarassed Преди мнооого години учих немски 4 години като втори език в гимназията, но не съм го практикувала особено. Сега се опитвам от доста време да вдигна нивото сама, но много затъвам в граматиката. Разбирам доста, когато слушам, но опре ли до говорене - нямам смелост и това е.

Ами сложи си някоя по-представителна снимка в скайпа и се поогледай за някой самотен (без жена му да е наблизо) дойчо. Със сигурност ще ви се отвори приказка.
Само че ако имаш приятел трябва да го посветиш, да няма после " аз ква я мислех, тя ква стана". Laughing

# 407
А защо трябва да е мъж?
Аз чрез фейсбук се запознах с една американка. Не съм я търсила, нито съм си слагала някаква специални снимка. Намерихме се покрай една игра  Laughing

# 408
  • Mars Hotel
Записвам се да ви следя.  Embarassed Преди мнооого години учих немски 4 години като втори език в гимназията, но не съм го практикувала особено. Сега се опитвам от доста време да вдигна нивото сама, но много затъвам в граматиката. Разбирам доста, когато слушам, но опре ли до говорене - нямам смелост и това е.

Ами сложи си някоя по-представителна снимка в скайпа и се поогледай за някой самотен (без жена му да е наблизо) дойчо. Със сигурност ще ви се отвори приказка.
Само че ако имаш приятел трябва да го посветиш, да няма после " аз ква я мислех, тя ква стана". Laughing
Хахах, дойчо си имам, в интерес на истината. Точно затова се напъвам.  Grinning С него говорим на английски, но на мен ми се струва неуважително да не мога да кажа нищо на родния му език, когато се виждам с негови роднини и приятели.

Иначе уча няколко месеца с Дуолинго и има някакъв напредък, но искам още. Ще гледам филмите с немски субтитри, които сте пуснали назад, и ще дебна за още полезни нещица при вас.

# 409
Нека поне Дойчо да говори на немски.Все някога и ти ще се престрашиш-говори с прости изречения в началото.Представи си,че говориш с чужденец,владееш слабо български-колкото и да греши няма да имаш усещането за него,че се излага,нали? Айде наслука Simple Smile

# 410
  • Street of Dreams
Мистър ще те научи най-добре, ти само ми кажи, че искаш. А когато не разбираш някоя дума, ще ти я обяснява на английски. Това общо взето е идеалният вариант. Започнете да си казвате определени неща само на немски - добро утро, благодаря, как мина денят ти и подобни.
Аз пък уча мистър на български. Много трудна задача, докато схване азбуката...  Crazy ooooh!Но го правим на майтап - ако научи някоя дума, постоянно я казвам на български  в немска реч и я запомня. Първата му дума беше Вафличка(още му е любимата дума) ,  когато едно лято продавачката на сладолед ги попита във вафличка или в чашка си иска сладоледа. Тогава я повтори и всички се засмяха, после цял ден я повтаряше.  ooooh! Laughing

# 411
... дойчо си имам...

Ми така кажи де. Laughing
В такъв случай може да научиш едно -две хубави стихотворения (либовни евстефствено) и да му ги нашепнеш на ушенце.
Момичетата може да имат някой по-подходящи  примери.

На мен много ми харесва Ан Миньон.

А любимото ми стихотворение е   Lieblingplätzchen.

Обожавам емоционалния  заряд и мъдростта, които носят последните стихове от него:

Besser wenn das Herz Dir bricht
Von dem Kuß der Rose,
Als du kennst die Liebe nicht
Und stirbst liebelose.

Има и песен към него. От Менделсон. Ако пееш хубаво, направо ще го шашнеш твоя дойчо. Laughing

# 412
  • Пловдив
   Телевизия VOX има много неангажиращи предавания. Езикът е ежедневен и сравнително лесен за разбиране. Аз си гледам SOPPING QUEEN и DAS PERFEKTE DINNER- това е нашето "Черешката на тортата". Има и немските варианти на "Кошмари в кухнята" , "Четири сватби" и "Размяна на съпруги". Почти всичко се разбира, защото знаеш контекста и има много визуализация.

# 413
  • Mars Hotel
Благодаря, момичета! Идеите ви са много полезни!  bouquet

# 414
Светлица,кажи му да ти говори само на немски.
Аз с детето уж говоря на български, но то като започне да ми говори на немски и аз автоматично превключвам без да се усетя. Предполагам, че и при теб ще стане така и ще проговориш.

# 415
  • Mars Hotel
Казвала съм му - той отказва.  Rolling Eyes Предпочитал да си говорим на английски, за да върви нормално разговора и да се разбираме без проблеми. Сега сме се разбрали всеки ден по 30 минути само на немски.

# 416
Искам да благодаря на B & C, че даде идеята за електронен четец. Най-късно в понеделник трябва да си получа моя Киндъл 2016, който, освен че има вграден речник, има опция за учене на думи посредством флаш карти или поне така пише в описанието му newsm78 По принцип бих желала да въвеждам думи и от хартиената книга, но няма да е болка за умиране.

# 417
На 55+ съм Grinning,Миналата година през април започнах А 1,от 0,сега карам В1,уча,защото детето ми реши да живее в Германия,искам там сама да се оправям,искам един ден,когато мен вече ме няма и дъщеря ми ,стигнала  моите години се изправи пред предизвикатепство , да не се уплаши...Мама можа,значи и аз мога Grinning
Сега карам В1 в Германикум.Харесвам Илияна,младата жена,която ни води курса.Карах и А2при нея.Много се старае,много,от FLC,където карах А1 не съм доволна,мацката беше надута,това съм ви го казвала,няма да повтарям...Хайде бе,няма да повтаряш...това е език... Laughing
Искам да благодаря на човека,който тук,в тази тема,беше споделил за Елена Шипилова,за сайта и-speakasap,нямам думи колко съм доволна,тази жена ми даде куража,страхотно упойващ глас,страхотни обяснения,но ви трябва руски...Немският е много логичен,математичен език,граматиката е построена на правила,не може да се прескачат.Граматиката не е проблем за мен,проблем са ми запаметяването на думите-55+ съм,с бивша тежка диагноза,но не се предавам. Laughing,а децата,с които ходя на курс са на възрастта на дъщеря ми LaughingЕх,защо не съм по-млада,каква памет имах #2gunfireНо нищо...продължавам.Търся немски за лекари...като ще уча,докрай да бъде Laughing

# 418
На 55+ съм Grinning,Миналата година през април започнах А 1,от 0,сега карам В1,уча,защото детето ми реши да живее в Германия,искам там сама да се оправям,искам един ден,когато мен вече ме няма и дъщеря ми ,стигнала  моите години се изправи пред предизвикатепство , да не се уплаши...Мама можа,значи и аз мога Grinning
Сега карам В1 в Германикум.Харесвам Илияна,младата жена,която ни води курса.Карах и А2при нея.Много се старае,много,от FLC,където карах А1 не съм доволна,мацката беше надута,това съм ви го казвала,няма да повтарям...Хайде бе,няма да повтаряш...това е език... Laughing
Искам да благодаря на човека,който тук,в тази тема,беше споделил за Елена Шипилова,за сайта и-speakasap,нямам думи колко съм доволна,тази жена ми даде куража,страхотно упойващ глас,страхотни обяснения,но ви трябва руски...Немският е много логичен,математичен език,граматиката е построена на правила,не може да се прескачат.Граматиката не е проблем за мен,проблем са ми запаметяването на думите-55+ съм,с бивша тежка диагноза,но не се предавам. Laughing,а децата,с които ходя на курс са на възрастта на дъщеря ми LaughingЕх,защо не съм по-млада,каква памет имах #2gunfireНо нищо...продължавам.Търся немски за лекари...като ще уча,докрай да бъде Laughing
Евала Hug Завиждам ти благородно на хъса и замаха с който го учиш езика Peace
При мен нещата стоят по друг начин. Аз съм принудена да го уча и за това не мога да постигна никакъв резултат. И аз съм в Германия заради синът ми, но като че ли за мен е по важно той да го владее перфектно, а не аз... Нямам желание като че ли, а в редките случаи когато се появи такова, определено ме мързи и все го оставям за по натам ooooh! Завърших А1, обаче аз съм със същия проблем с паметта, защото и аз съм на 50... Laughing Мързи ме, нямам желание и не помня. Имам чувството, че на подсъзнателно ниво аз отказвам да го уча, а за това лек няма... Laughing
Затова искрено се радвам за теб. Успех ти пожелавам във всяко начинание Hug

# 419
Евала Hug Завиждам ти благородно на хъса и замаха с който го учиш езика Peace
При мен нещата стоят по друг начин. Аз съм принудена да го уча и за това не мога да постигна никакъв резултат. И аз съм в Германия заради синът ми, но като че ли за мен е по важно той да го владее перфектно, а не аз... Нямам желание като че ли, а в редките случаи когато се появи такова, определено ме мързи и все го оставям за по натам ooooh! Завърших А1, обаче аз съм със същия проблем с паметта, защото и аз съм на 50... Laughing Мързи ме, нямам желание и не помня. Имам чувството, че на подсъзнателно ниво аз отказвам да го уча, а за това лек няма... Laughing
Затова искрено се радвам за теб. Успех ти пожелавам във всяко начинание Hug
Не ме мързи,напротив,имам хъс,по Коледа детето си дойде,по пътя носила си книга, на немски-,подхвърли ми я,аз преведох няколко абзаца, шашна се,Мамо,всичко разбираш,каза...евала...знаеш ли колко се наду,накефи Laughingот майка си...Именно заради това продължавам...децата трябва да виждат пример в нас,трудно е,много,изписах 2 химикалки за 3 дена,в отпуска съм и уча,пиша си думите,по 5 ,по 6 реда,зависи колко е дълга,граматиката е лесна,лексиката ми е проблем,защото не помня както преди,но езикът много ми харесва, и искам дъщеря ми да се гордее с мен...обичам предизвикателствата. Simple Smileуспех на всички bouquet

Общи условия

Активация на акаунт