Немски език 4

• 140 284
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 660
Харесва ми идеята за частни уроци.
Цената обаче сигурно ще е доста по-висока отколкото с курс. Нещо 40 лева май ми се въртеше последно. Което сравнено с 3 месечен курс за 400 лева си е чувствителна разлика. Но бих опитала в интерес на истината. С подходящия учител може да си заслужава много повече от курс. Особено след като вече съм ги минала курсовете и имам някаква минимална представа.
Адамант, може ли да ми изпратиш координати на твоят учител лични?

# 661
И аз искам координати на учителя, моля Simple Smile и също колко взима ако може.

# 662
Дъщеря ми беше доволна от Гьоте преди няколко години.Толкова ли са снижили нивото?За Виа Германка някой знае ли нещо?

# 663
Учителката беше тотал щета. Само присъстваше и 5 пари не даваше дали ще научим нещо. Ходих да се оплача дори, но никой не ми обърна внимание, а учителката само повтаряше че за немците учителите са свещени и едва ли не тя има имунитет да си прави каквото иска. В случая само да маеркира работа. Ако я попиташ нещо те смотава и въобще не иска да ти обяснява за да разбереш. В класа имаше един ненормален нахалник, безработен читанко, който учеше вкъщи по цял ден и си учеше уроците предварително и само се обаждаше и часът беше само той и тя да говорят. На нея така си й беше лесно с него и останалите само присъствахме.
Никога не съм била на по-кошмарен курс особено за тези пари! И, не, не успях да науча каквото и да било в тази ненормална обстановка. Затова сега трябва да се бръкна още пари за уроци, курсове и учители. А на всички ни парите са кът в момента Sad

# 664
Не, той беше еврейн издържащ се от наеми, музикант, който се готви да замине за Германия, защото там са му уредили място за работа с връзки в някакво училище ли беше не помня.
Беше рядко противен човек!
Никога не беше работил истинска работа, както всички ние се бъхтаме. Тотална мека китка, пълен с презрение към другите.
Майка му си го дондуркаше, нищо че беше на 30+ и нашия се смяташе за върха, дървен филосов, всезнайко. Не можеш да вземеш думата от него за нищо и по никакхв повод.
От тогава имам страхове да записвам курсове, защото не връщат никакви пари. По-лоши са от лихвари! Няма харесва ми, не ми харесва. Няма ще идвам, няма да идвам. Веднъж платиш ли, само можеш да се молиш на Господ да уцелиш свестни учител и съкурсници, иначе пиеш една доста скъпа студена вода!

# 665
И аз имах идея да се записвам някъде,за да си припомня, но с оглед заетостта си, си мисля с учебниците самостоятелно, граматиките и повече петене и слушане, но моето е преговор все пак.

# 666
Актуално мнение за Алианс, курс за А1, възрастни? Благодаря!

# 667
  • Countryside
Аз съм ходила на немски навремето в ИЧС при фрау Папанова, дано още преподава. Много съм доволна, за една година добутах до B2, като всяко ниво е грубо 3м и в момента си ползвам езика доста свободно. А за Гьотето имам отзиви от колеги и то все негативни.

# 668
Има ли някой, който е учил немски, но не му е особено приятен? Учила съм немски в гимназията като втори език поради липса на избор, но не ми е бил особено приятен и после го зарязах. Напоследък мисля, че е добре да имам втори език освен английския и се чудя дали да подхвана немския или да започна испански, италиански, които са ми по-приятни (испански съм карала само едно ниво, но ми беше харесал много). За немски наскоро си правих пробен тест за ниво и излезе, че съм B1, почти към B2, коетк за толкова години непрактикуване си е добре, но това писмено на упражнения. Ако тръгна да говоря или аз да пиша текст, положението ще е тотал щета. Та вие какво бихте избрали в тазк ситуация? Освен това съм и с две деца, в момента по майчинство, но ще се върна и на работа в един момент и с две думи времето за учене би било кът и вероятно доста проточено във времето.
Дано не го приемете негативно,но ако не можете да говорите или да пишете не много сложен текст,разбира се,не може да сте ниво В1-В2.
Бях същия казус - втори език в гимназията,ясно е какъв немски съм научила. Започнах от А1 ,за мен е по-добре да се движа по-бавно ,но да мога да общувам без да се притеснявам,че говоря цигански немски. Ако приемате съвет ,е да започнете интензивно обучение от ниво А1. И то някъде,където не претупват уроците,колкото материала да е предаден. С моята група останахме 2 години на В1 ,всички бяхме единодушни,че е по-добре да усвоим граматиката и да имаме достатъчно време за упражнения.Аз общувам всеки ден ,работата ми е такава,но ми е изключително трудно,макар немския,който ползвам да се състои в не повече от 100 изречения.

# 669
  • Mars Hotel
Говорите за различни неща. Съфорумката е казала, че е правила писмен тест и нивото е В1/В2. Ти казваш
ако не можете да говорите или да пишете не много сложен текст,разбира се,не може да сте ниво В1-В2.
Говоренето и писането са т.нар. активни умения, а четенето и слушането - пасивни. Напълно нормално и много често срещано е двата вида умения да са на различно ниво.

# 670
  • София
Говорите за различни неща. Съфорумката е казала, че е правила писмен тест и нивото е В1/В2. Ти казваш
ако не можете да говорите или да пишете не много сложен текст,разбира се,не може да сте ниво В1-В2.
Говоренето и писането са т.нар. активни умения, а четенето и слушането - пасивни. Напълно нормално и много често срещано е двата вида умения да са на различно ниво.
Напълно подкрепям горното. Нямам представа какво е като цяло нивото ми. Учила съм мнооого отдавна в осми клас в училище усилено немски, след това помагах на децата с домашните за училище в Шилер. Към курсове в местоработата ми съм карала В1 ниво.  И на курса с граматиката и четенето нямам проблем, както и в момента гледам сериали и чета книги без особени затруднения, но буквално не мога да вържа нито едно изречение писмено, ако не ползвам интернет, а да говоря пък изобщо не става дума.

# 671
Разбира се, че приемам мнения, но А1 не съм и не бих го записала, защото ще е загуба на време Simple Smile Текст за обичайни неща от ежедневието мога да напиша, от книги/сериали също доста неща мога да хвана, но не мога да го използвам на ниво работа, където писмено и говоримо всичко ми е свободно на английски (не работя с българи). Та в такъв смисъл ми беше примера, че по-сложен текст,  ще ми е труден, както и например да си провеждам срещите на немски и да мога да разговарям активно на немски в тези срещи, така както разговарям на английски.

# 672
Дъщеря ми реши А1 да си го преговори сама- имаме много материали вкъщи.Ще търсим след това за А2 някъде курс и нагоре.Споделяйте инфо за школите, ако имате.Полезно е.Blush

# 673
  • Mars Hotel
Аз карам в момента онлайн курс за А2.3 към Берлиц и съм много доволна. Преподавателката е чудесна, говорим постоянно в часовете и само на немски. Силно препоръчвам.

# 674
Благодаря, записвам си ги!:hugs:

Общи условия

Активация на акаунт