Немски език 4

• 140 252
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 105
Но правилно е да използваш думата в мн. число, нали?
Мислех, че изтрещявам вече, как ще кажете " ще взема със себе си спортни обувки"
Защото 1 обувка не виждам защо да се взема  newsm78

# 106
Не, не може!
Schuhe e мн.ч., а ед.ч е der Schuh

Можеш да кажеш ein Paar Schuhe

# 107
  • Street of Dreams
" ще взема със себе си спортни обувки"

Ich nehme Sportschuhe mit.

# 108
I werde ein Paar Sportschuhe mitnehmen.

# 109
Е, права съм значи, надявах се аз да греша, не госпожата

# 110
# 111
  • Варна
Може би се няма предвид масовия случай, когато се изполва винаги мн. число , а частен - едната ми обувка е скъсана, загубил съм едната обувка, лявата обувка?

# 112
Може би се няма предвид масовия случай, когато се изполва винаги мн. число , а частен - едната ми обувка е скъсана, загубил съм едната обувка, лявата обувка?

Не, идеята е какво ще вземеш със себе си когато тръгваш някъде  Peace

А и според госпожата е eine Schuhe  Shocked

# 113
  • Варна

Не, идеята е какво ще вземеш със себе си когато тръгваш някъде  Peace

А и според госпожата е eine Schuhe  Shocked
Е няма как наистина в множествено число да е eine, по скоро meine Simple Smile

Учудвам се, твърде е елементарно и затова се опитвам да открия някаква причина да оправдая учителката.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 16:15 от Doris

# 114
  • Street of Dreams
Мда, наистина твърде елементарна грешка. Рая, сигурна ли си, че си чула правилно? newsm78

# 115
Аз не съм била в час, щерката, вярвам и,защото предната вечер го упражнихме и е силно впечатлена  Mr. Green

# 116
  • София

Не, идеята е какво ще вземеш със себе си когато тръгваш някъде  Peace

А и според госпожата е eine Schuhe  Shocked
според мен госпожата е казала meine Schuhe, а не eine Schuhe може би просто дъщеря ти не е разбрала

# 117
Надявайте се вие, ама в момента учат падежите и упражняват окончанията при различните родове. Местоимения още не знаем  Wink

# 118
Надявайте се вие, ама в момента учат падежите и упражняват окончанията при различните родове. Местоимения още не знаем  Wink
Невъзможно е да учите падежи БЕЗ да сте минали притежателните...  newsm78   Нали първо се представяме "моето име е...", "как е твоето, Вашето, нейното, неговото име" и т.н.   

# 119
Това не е ли в английския  newsm78

Немците си имат Ich heisse  Peace

Както и да е, обсъдихме го достатъчно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт