Немски език 4

• 140 255
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 120
  • Street of Dreams
Официално се използва "Мein Name ist...", примерно, когато се обаждаш по телефона на банката си или застрахователната компания, лекаря и т.н. (винаги се представяш с име), когато си на рецепцията, във всякакви институции и т.н...
Ich heisse..., Ich bin... или просто с име можете да се представите в бара, в обществения транспорт или на всяко неофициално място, където се запознавате с някого. Естествено, обратните варианти също се срещат, но рядко.
 Peace

# 121
Скърца ми по нервите да гледам есцет да се заменя с двойно ес /това е било в ерата на пищешите машини/. Скъпи съфорумки, минете на латиница, натиснете бутона АЛТ и без да го пускате, натиснете от цифровия пад/правоъгълника с числата/ отстрани 0223 и ще получите един хубав ß.
Леко и безпроблемно учене.  Peace

# 122
Тази комбинация не я знаех, благодаря!

# 123
Аз не разбрах кой е цифровия пад?С немска клавиатура съм. newsm78

# 124

Мразя да обръщам клавиатурите, затова ползвам комбинации (те са валидни навсякъде, не само в Уърд):
Alt+0228     ->  ä
Alt + 0246   -> ö
Alt + 0252    -> ü
Alt  +0223    -> ß

# 125
  • Street of Dreams
Не виждам защо трябва да ти "скърца по нервите" - всеки знае, че ss замества есцет. За мен е по-лесно и бързо да го пиша така и е разпространено и разбираемо за всеки. Пази си нервите Wink

# 126
Не виждам защо трябва да ти "скърца по нервите" - всеки знае, че ss замества есцет. За мен е по-лесно и бързо да го пиша така и е разпространено и разбираемо за всеки. Пази си нервите Wink

Не, е така, замества само, ако нямате как да напишете есцет, примерно на пишеща машина. На компютър какъв му е проблемът да се напише една буква? Съвсем същото, като 4 вместо "ч" или 6 вместо "ш".

# 127
Аз също щях да напиша, че много немци също спокойно си заместват, ама реших, че ще се възприеме като заяждане  Wink

# 128
Наистина си заместват, все пак те са го измислили това заместване   Peace   Между другото, умлаутите също могат да бъдат замествани.
Обаче то е, ако човек го мързи или няма букви. Според мен не е едно и също, дали пишем във форум от телефон  или пишем за училище /работа и т.н.   Peace

# 129
  • Street of Dreams
Именно, ние сега пишем във форум. Не споря, че heissen се пише с есцет, за това си права. Но изразът ти "скърца ми по нервите" е изключително груб и ...как да кажа... herablassend. Tова, че знаеш разни комбинации на клавиши не те прави нещо повече от нас, а ако искаш да ни информираш за тях, си има и друг тон. Wink

# 130

Мразя да обръщам клавиатурите, затова ползвам комбинации (те са валидни навсякъде, не само в Уърд):
Alt+0228     ->  ä
Alt + 0246   -> ö
Alt + 0252    -> ü
Alt  +0223    -> ß

Разбрах,мерси. Embarassed Не знаех ,че се нарича цифров пад това чудо  Grinning Embarassed

# 131
Именно, ние сега пишем във форум. Не споря, че heissen се пише с есцет, за това си права. Но изразът ти "скърца ми по нервите" е изключително груб и ...как да кажа... herablassend. Tова, че знаеш разни комбинации на клавиши не те прави нещо повече от нас, а ако искаш да ни информираш за тях, си има и друг тон. Wink

Дам, ама сме в тема за учене на езика. Извинявам се, че ви направих забележката. Не съм нещо повече от вас и не усещам нещо оскърбително във фразата, може би ако бях написала, че е "засегнало струна" щеше да звучи по-другояче. Просто неумел изказ от моя страна. Пишете си, както желаете.  Peace

# 132
Независимо как ще напише ß, за мен е удоволствие да чета написаното от OnDiNe_  Heart Eyes

# 133
Независимо как ще напише ß, за мен е удоволствие да чета написаното от OnDiNe_  Heart Eyes

Peace

Някои наистина пишем тук от телефон по някога  Wink

# 134
  • Варна
Наистина си заместват, все пак те са го измислили това заместване   Peace   Между другото, умлаутите също могат да бъдат замествани.
Обаче то е, ако човек го мързи или няма букви. Според мен не е едно и също, дали пишем във форум от телефон  или пишем за училище /работа и т.н.   Peace
Благодаря за клавишните комбинации, на мен е са ми от голяма полза, в момента изучавам езика и се старая да използвам точните символи, като за тази цел сложих и немска клавиатура, обаче е неудобно да превъртам постоянно три броя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт