Немски език 4

• 140 258
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 135
Doris, защо 3 броя?
Аз имам BG и DE само.
На английски мога да пиша и с немската клавиатура  Simple Smile
На мен превключването с едно натискане на два клавиша ми е много по-лесно от колкото да натискам Alt + разни цифри  Crazy

# 136
  • Варна
Doris, защо 3 броя?
Аз имам BG и DE само.
На английски мога да пиша и с немската клавиатура  Simple Smile
На мен превключването с едно натискане на два клавиша ми е много по-лесно от колкото да натискам Alt + разни цифри  Crazy
Да и така става, но ми се налага често да ползвам точно тези символи при клавиатурата на английски, където при немската са умлаутите.

# 137
  • Street of Dreams
 Blush Heart Eyes Heart Eyes Hug HugБлагодаря!

Аз съм с QWERTY английска клавиатура,  често пиша и на английски. И по този повод един текст на английски, който според мен е невъзможно да се разбере, без да знаеш немски Grinning Grinning

# 138
златни сте Heart Eyesхиляди благодарности за номера със специалните немски букви  bouquet  bouquet
аз съм с AZERTY и  кирилица не е възможна,а за немски език става,но без ß  Laughing bowuu

# 139

OnDiNe, не знам откъде ги намираш тия смехории, но нямаш равна! Истинско удоволствие е да те чете човек Simple Smile

# 140
Teзи лафчета са от страница от фейса, много е сладка: Das ist schmutzig, falsch und moralisch höchst verwerflich. Bin dabei.
https://www.facebook.com/binmitdabei

И още една страница с карикатури на немски https://www.facebook.com/CatprintMediaGmbH

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 22:45 от sinergon2

# 141
Teзи лафчета са от страница от фейса, много е сладка: Das ist schmutzig, falsch und moralisch höchst verwerflich. Bin dabei.
https://www.facebook.com/binmitdabei

И още една страница с карикатури на немски https://www.facebook.com/CatprintMediaGmbH

Herzlichen Dank!

# 142
  • Street of Dreams
Аз всъщност ги взимам от другаде - поства ги една моя приятелка. През едно лято, когато работех като екскурзовод в България, от автобуса слезе жена - едра, рижава, със сини очи и лунички, изключително немски външен вид, и ме попита на чист български - Вие ли сте екскурзовода ни? Аз премигнах 2 пъти, а тя се засмя - Знам, знам, че нещо не Ви се връзва, да, немкиня съм. Жената разказа, че е следвала български и руски, работи като преводач и чете много книги. Много си говорихме и се сприятелихме страхотно. Говореше възхитителен български - богат речник, правилна граматика и дори жаргон и поговорки владееше. А никога не беше живяла в България! Разказвам ви тази история, за да споделя убеждението си, че няма никакви оправдания да се научи един език перфектно при желание. Тя ме накара (съвсем неумишлено) да се срамувам от моите пропуски в немския, но ми е страхотен пример за следване в живота!
Перфектен й е и руският, и английският. Heart Eyes

# 143
Разказвам ви тази история, за да споделя убеждението си, че няма никакви оправдания да се научи един език перфектно при желание. Тя ме накара (съвсем неумишлено) да се срамувам от моите пропуски в немския, но ми е страхотен пример за следване в живота!
Перфектен й е и руският, и английският. Heart Eyes

OnDiNe, пътувах веднъж  от Пловдив за Германия използвайки Mitfahrtgelegenheit с един млад мъж, немец. Не беше филолог, а физик, живеещ и работещ в Холандия. Иначе беше следвал във Франция и там се запознал и оженил за българка. Говореше английски, френски, холандски и български. По негово настояване говорихме през целия път само на български. Какво да ти кажа - мнозина от нашите българи могат само да му дишат пепелта, дето се казва.

За съжаление и при най-доброто ми желание, не успях да подобря немския си език до нивото, което бих искала. За ежедневието си е ок, но аз искам повече. Може би е от това, че на доста почтена възраст започнах да го използвам. Сигурно ще ми се смееш, но на 50г. се явих на ТestDaF. Simple Smile Бях забавна гледка, барабар с дечурлигата. Simple Smile

# 144
Здравейте,

бихте ли ми препоръчали школа по немски език, в която да има дневна форма на обучение.

За София.

# 145
  • София
Ес България-имат 2 офиса и сайт.Аз карах дневен курс при тях и съм доволна.

# 146
savina123 благодаря

записах се вече

# 147
  • София
Приятно учене и да се похвалиш с минато ниво! Simple Smile

# 148
Приятно учене и да се похвалиш с минато ниво! Simple Smile

Благодаря  Grinning

# 149
Здрaвейте Simple Smile
Имaм мaлък проблем с т.нaр. Eingeschränkter Superlativ .  Rolling Eyes
Трудно ми е дa обрaзувaм изречения от типa нa:
1. Нa тaзи улицa имa много нови къщи, ЕДНA ОТ ТЯХ е нa приятелкaтa ми.
2. Aлек е един от нaй-добрите ми приятели.
3. Посетих един от многото музеи в този грaд.
Нa теория рaзбирaм, че се използвa генитив мн.ч., но нa прaктикa .. Embarassed
Ще се рaдвaм, aко ми помогнете.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт