Немски език 4

• 140 528
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Здравей! Аз лично съм много доволна от тази https://www.book.store.bg/p36454/dies-und-das-neu-m-verning-m-mondelo.html
Пише, че е за нива А1, A2 и B1, но според мен и B2 покрива. Има и обяснения на български и много хубави примери. Ползвала съм също двете части на Klipp und Klar, както и жълтата, но на мен тази ми беше най-полезна.

Благодаря ти  Hug, отбелязвам си я.

# 376
Дами, препоръчайте ми книги, които са написани на лесен и достъпен език и които са по-подходящи за хора, които все още не са на ти с езика. Чета художествена литература, но категорично не приемам любовни романи, чиклит и детска литература. Преди повече от месец намерих Ein kaltes Herz на Ian Rankin, прелистих я и видях, че е подходяща. Проблемът е, че е много кратка и няма да ми отнеме много време, докато я прочета. Приемам всякакви предложения, освен горе изброените жанрове. Няма да изпитам никакво удоволствие от четенето.

# 377
Ich_Will_,
Последната книга, която почти прочетох (малко се позабавих половин година Laughing) беше Hüter der Erinnerung. Има романс, но това далеч не е водещото в книгата. Най-лесно ще ти е да прочетеш някое резюме. Има филм The giver с доста известни актьори, ако решиш да го изгледаш, за да се подсигуриш. Книгата я намерих в orange center, не съм сигурна дали ще я намериш в електронен вариант.

# 378
Дами, препоръчайте ми книги, които са написани на лесен и достъпен език и които са по-подходящи за хора, които все още не са на ти с езика. Чета художествена литература, но категорично не приемам любовни романи, чиклит и детска литература. Преди повече от месец намерих Ein kaltes Herz на Ian Rankin, прелистих я и видях, че е подходяща. Проблемът е, че е много кратка и няма да ми отнеме много време, докато я прочета. Приемам всякакви предложения, освен горе изброените жанрове. Няма да изпитам никакво удоволствие от четенето.
На хартия или през четец ще я четеш?
Аз си купувам книги от amazon и съм много доволна. Чета рецензии, чета малка част от книгата и преценявам дали е за мен или не.
Можеш да си купиш някоя нова книга на твой любим автор.

# 379
  • София
Ich_Will_, ако не държиш да е немскоезичен автор и харесваш криминалета, книгите на Агата Кристи са добър избор. Простичък език, увлекателни. Немските издания лесно се намират в електронен вариант. Не знам дали използваш ел.четец, вграденият речник е огромно предимство при ученето на чужд език.

Аз също се оглеждам за интересни книги на немски или австрийски автори, но почти не познавам литературата им и засега си свалям книги на любими автори, преведени на немски.

# 380
Имам няколко книги на моя любим Стивън Кинг, но за сега ми идва прекалено сложен. На Кен Фолет също опитвах, но не става. Обичам криминални романи и ще се опитам да потърся книгите на Агата Кристи. По принцип чета и електронни, и на хартия, но втория вариант засега е за предпочитане, че все още нямам електронен четец. Някой пробвал ли е да чете книга и в същото време да я слуша? Помага ли или пречи? Преди време намерих друга лесно достъпна книга, на Даниел Глатауер, но се оказа, че това е втората част, позната у нас като Седмата вълна, а първата Лекарство срещу северния вятър я нямаше. Днес ще се опитам да потърся още веднъж за такава, дано открия.

# 381
Не знам дали използваш ел.четец, вграденият речник е огромно предимство при ученето на чужд език.
И аз съм на това мнение.
Несравнимо е с четенето от хартия.
Препоръчвам на всички учещи език да си купят четец заради вградения речник. С четец се проверяват думите много лесно и не се губи време.

# 382
Започнах да уча немски. След като си купих няколко учебника, започнах с този:
Скрит текст:
Написано е за самостоятелно учене.
Хубаво, ама произнасянето не е винаги както писането. Няма транскрипция , както в английския.
Какви са правилата?
Второ, при писане с клавиатура, заради https://translate.google.bg/ , къде на клавиатурата ще намерите буквите Ä,ß ?

Благодаря на този, който ми отговори на въпросите на съвсем начинаещия. newsm20

# 383
  • Варна
Скрит текст:
Хубаво, ама произнасянето не е винаги както писането. Няма транскрипция , както в английския.
Какви са правилата?
Второ, при писане с клавиатура, заради https://translate.google.bg/ , къде на клавиатурата ще намерите буквите Ä,ß ?

https://translate.google.bg/
При писане, след като си избереш език (немски) от бутона клавиатура долу в ляво на екрана можеш да я смениш с немска.

ä, ë, ï, ö, ü, ÿ,
Ä, Ë, Ï, Ö, Ü, Ÿ

CTRL+SHIFT+: (ДВОЕТОЧИЕ), буквата

# 384
  • София
Скрит текст:
При немският има само няколко съчетания от букви, които след като се научат се чете както и на български общо взето. Децата в 1-2 клас много бързо ги научиха и все още твърдят, че немският заради това е по-лесен от английският.  Simple Smile
Трябва да ги има някъде в нета, ако не ще ги напиша по-късно.
За да не е само четене самостоятелното ти  учене може да опиташ и програмата Rossetta Stone мисля, че от замундата или арената я бях свалила навремето за децата. Там има картинки и изговаряне на думата, направено като урок, след което са разбъркани и трябва да ги подредиш или пък да напишеш нещо от граматиката, която се упражнява. Хубавото е че ще има и говорене и звук, нещо което ще ти липсва ако ползваш само граматиката по-горе.
Не съм много сигурна, че е разумно да се почва и от граматика точно, ако си съвсем начинаеща.
Аз обаче не съм учител и не мога да те посъветвам нищо конкретно. Учила съм немски съвсем малко в гимназията и сега покрай децата си пропомням някои неща, но това е кото на първо време се сетих, че може да ти е от полза.

Не знам дали използваш ел.четец, вграденият речник е огромно предимство при ученето на чужд език.
И аз съм на това мнение.
Несравнимо е с четенето от хартия.
Препоръчвам на всички учещи език да си купят четец заради вградения речник. С четец се проверяват думите много лесно и не се губи време.
И аз подкрепям горното твърдение.
Можете ли да ми препоръчате откъде може да се изтеглят подходящи за деца книжки на немски език?

# 385
Скрит текст:
Какви са правилата?

На първия лист е показано на най-долния ред = натискаш първо Alt и без да пускаш, натискаш цифрите от цифровия блок (ако си на лаптоп и нямаш цифров блок, вече ще знаеш, защо нормалните клавиатури го имат )

Google си има клавиатури за всички езици  Simple Smile

# 386
Записвам се при вас, като учеща в момента немски. Ходя на курс, труден ми се вижда тоя език и това си е.  Crazy
 От фейса  Mr. Green ..   

# 387
  • Street of Dreams
Това малко като Tschechisches Streichholzschächtelchen. Mr. Green

# 388
  • Варна
И аз подкрепям горното твърдение.
Можете ли да ми препоръчате откъде може да се изтеглят подходящи за деца книжки на немски език?
[/quote]
Аз съм с Kindle и от Amazon, търсиш детски книжки на немски за киндъл и безплатни има.

# 389
Здравейте Hug
Записвам се в темата и ще ви следя, защото от година се мъча с този език и все още гледам кат обстреляна гъска когато ми заговорят на немски Laughing

Общи условия

Активация на акаунт