Немски език 4

• 140 538
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 360
# 361
Да се включа и аз в темата. Наскоро с изненада установих(не ми се смейте, моля ви), че в магазините за техника в Германия се продават DVD дискове със сезоните на различни сериали. Вчера си купих 1 такъв и смятам така да започна да си усъвършенствам езика. Изключително добро впечатление ми направи, че има дублаж и субтитри на няколко езика, така че всеки си избира как да ги комбинира и по този начин може да се учат няколко езика. Като огромен недостатък намирам това, че немският дублаж и немските субтитри се разминават много и това ми пречи. Разбира се, финансите също са важни, но доста от DVD-тата са на що-годе поносима цена. Другото, което ме дразни, е "рекламата" против пиратството, която се появява в началото на всеки диск. Друг начин за трупане на речник и учене на езика е музиката. Всяко оригинално CD разполага с книжка, в която са поместени текстовете на песните. Това също е изключително полезно, така навремето успях да науча няколко думи на немски, още преди да почна да го уча в училище. Това обаче е малко по-сложно, защото не на всеки му се нравят изпълнителите, които пеят на немски. Аз тук изкарах късмет, защото точно любимата ми банда пее на немски Blush Преди около 10 години слушах с интерес и Laibach(макар да не са германци), но сега не знам дали ще успея да изтърпя и едно тяхно парче.

# 362
  • Street of Dreams
Аз имах късмет, че в ранните години, като учих немски, си падах по хипхоп Mr. Green

# 363
Ich_Will_ ,  коя е любимата ти банда? Да не е Rammstein, те имаха една песен ich will затова?  Laughing OnDine_, а ти препоръчай някой хипхоп изпълнител.
Аз занемарих и музиката,и филмите на немски... Може да отида да си подновя картата в Гьоте-института.

# 364
  • Street of Dreams
Ich_Will_ ,  коя е любимата ти банда? Да не е Rammstein, те имаха една песен ich will затова?  Laughing OnDine_, а ти препоръчай някой хипхоп изпълнител.
Аз занемарих и музиката,и филмите на немски... Може да отида да си подновя картата в Гьоте-института.

A, не препоръчвам на никого да учи немски от рапърите, да не ме нападнете сега  Mr. Green Иначе тогава всички слушахме Bushido и честно казано, за онова време/възраст/среда, този език стигаше.

https://www.youtube.com/watch?v=wOfjjvHqaY0&list=RDwOfjjvHqaY0#t=93 Това текстово бива.

Обожавам Рамщайн, но често имат свой език и произношение. Ксейвиър предполагам е познат на всички.

# 365
  • София
Здравейте, как се вади тази карта в Гьоте институт и  за какво служи? Питам за дъщеря ми.Мерси Hug

# 366
Здравейте, как се вади тази карта в Гьоте институт и  за какво служи? Питам за дъщеря ми.Мерси Hug
Отивате на място, попълва се един формуляр, доколкото си спомням за непълнолетни е необходим подпис от родител, картата струва 20 лв за 12 месеца, 10 за 6м. Имаше и намаление, но май беше само за пенсионери. Ще ви обяснят всичко, процедурата не е сложна. С картата можете да заемате книги, списания, CD/DVD дискове, като сроковете за връщане са между седмица до към 20 дни.

# 367
  • София
Много благодаря Hug

# 368
Записвам се в темата. Отскоро (скоро, скоро - от месец) изучавам А1 в Интеграл. За момента е що годе лесно, някои неща все още са ми неясни или ги забравям, но предвид, че още не съм вдигнала ръце явно има надежда  Laughing

# 369
Моля ви помогнете!!!
Не знам вие как успявате, но аз от 1 година се опитвам да си намеря ЖЪЛТАТА ГРАМАТИКА и не успявам. Може ли да ми кажете от къде бих могъл да си я набавя, ще ви бъда страшно благодарен!!!!

# 370
  • Linz
Има я на много места в нета, в книжен вариант съм я виждала в книжарницата на ИЧС.

# 371
Моля ви помогнете!!!
Не знам вие как успявате, но аз от 1 година се опитвам да си намеря ЖЪЛТАТА ГРАМАТИКА и не успявам. Може ли да ми кажете от къде бих могъл да си я набавя, ще ви бъда страшно благодарен!!!!

Има я и в Интернет за свободно сваляне, аз си я свалих от rutracker.

# 372
Здравейте!

Дали някой би искал и би имал време да ми помогне с превода или поне като думи да ми каже някои неща - психосоматични оплаквания и проблеми е най-общо темата. За предпочитане на лични, но ако са само термини и симптоми и ако смятате,че ще сме полезни на повече хора, може и тук. Аз ще видя какво мога да направя сама и уикенда ще пиша какво не ми е ясно и не знам. Не става въпрос за термини от литературата, а за описание на субективни усещания от страна на пациента-тоест "със свой думи". Трудно е дори на роден език. Предварително благодаря.

# 373
  • София
Здравейте,

някой може ли да препоръча хубава граматика с упражнения? В темата видях линк за жълтата, но ми е по-удобно на хартия.

# 374
  • София
Здравейте,

някой може ли да препоръча хубава граматика с упражнения? В темата видях линк за жълтата, но ми е по-удобно на хартия.

Здравей! Аз лично съм много доволна от тази https://www.book.store.bg/p36454/dies-und-das-neu-m-verning-m-mondelo.html
Пише, че е за нива А1, A2 и B1, но според мен и B2 покрива. Има и обяснения на български и много хубави примери. Ползвала съм също двете части на Klipp und Klar, както и жълтата, но на мен тази ми беше най-полезна.

Общи условия

Активация на акаунт